Lidt af hvert

MISSION ACCOMPLISHED – NÆSTEN.

14/01/2021

2020 kom og gik. Fyldt med en hel masse lort og mindre bidder af lagkage end vanligt, det mærkeligste og skæveste og nærmest også mest krævende år i hele mit liv og helt sikkert også i ret mange andres liv.

Jeg forestiller mig, at det kan ha’ været en ret stor udfordring at nå i mål med sine nytårsfortsætter, hvis man havde lavet sådan nogen, i alle tilfælde på den måde, som man sad og tænkte i slutning af 2019 og forestillede sig, at 2020 ville og kunne forme sig. Holy Moly altså.

Det eneste jeg havde en klar plan for for 2020 var mine strikkerier. Planerne var faktisk så klare, at de var noteret både i en notesbog og digitalt, og jeg havde endda pinnet det så meget ud, at jeg ikke selv kunne komme i tvivl om, hvad det egentlig var jeg havde sat mig for. Lager barbering, brug hvad du har, brug af alle de skønne meter garn, der er slæbt hjem i tidens løb og få strikket mere ego strik. Jeg beskrev det ret klart, synes jeg.

Og altså – jeg kom faktisk ret godt i mål. Især hvis jeg retter mit fokus på, at jeg ønskede at strikke mere til mig selv. Meget mere til mig selv. Det blev til næsten to håndefulde gode egoprojekter.

Og også når jeg kigger på den ramme, som jeg havde sat for indkøb af nyt garn, jeg har holdt det temmelig stramme budget og fået utroligt meget godt ud af det. På flere måder.

Jeg har fået strikket 8 rigtigt gode ting til mig selv, cardigan, trøjer, veste og jakke, alt sammen strik, der bliver og vil blive brugt igen og igen. Bedst af alt fik jeg strikket mig en ny Kashmir, den gamle gode blå er blevet brugt og brugt og brugt og er efterhånden ikke noget, som jeg har lyst til at færdes uden for egen matrikel i. Nu har jeg en ny lækker sag i blide brune farver, meget lysere end den gamle, men rigtigt fin og brugbar.

Jeg fik faktisk også strikket et “hengemt” projekt fra 2008 færdigt, en gråbrun Tweedie, som er så god til jeans og lyseblå skjorter. 2008 – jeg kommer altså aldrig til at gemme et ufærdigt projekt så længe mere, det er jo kuk, men jeg er glad for, at jeg faktisk tog posen op og fik strikket skidtet. Det gode skidt.

Jeg vil ikke skrive specifikt om hvert stykke strik i denne post, de får lov til at få et hurtigt lille skriv hver især. Inkl faktaboks for det er noget, som jeg kan se stadig bliver brugt af andre i de gamle gamle indlæg.

Jeg nåede målet med at strikke mere til mig selv, men jeg kom ikke helt i mål med at strikke lige præcis de ting til mig selv, som jeg havde skrevet på listen, to af projekterne er stadig under udarbejdelse, hvis man kan kalde det det, og et enkelt projekt er sendt til de evige uldne jagtmarker for strik, der bare ikke skal strikkes, adjø til min næsten færdige Lone Cardigan, vi var kommet ind i sådan en negativ spiral, at jeg ALDRIG ville blive tilfreds med vores forhold.

Jeg fik strikket flere projekter med flerfarve strik, som var et af mine ønsker for skills 2021, og sidst på året kom jeg også i gang med at strikke de strømper, som jeg længe har ønsket at få mig overgivet til.

Alt i alt bare ren og skær tilfredshed og tilpashed over den måde at gribe mit strikkeår an på.

Da jeg tidligt på året postede lidt om projektet på Instagram fik jeg et par kommentarer om, at nu skulle der jo ikke gå for meget revisorskab i en dejlig hobby og at det for nogen også ville dræbe enhver form for kreativitet at sætte den slags rammer op, man skulle gå med lyst og følelse i sine projekter. Til det vil jeg bare sige, at jeg jo prøve at gøre det, som føles godt og rigtigt for mig selv og ikke har nogen intention om at presse andre til samme, intet kunne ligge mig fjernere, jeg er trekvart ligeglad med, om nogen skyder millioner af på strikkegadgets og tons af garn, vi skal hver især gøre det, der giver mening for os selv, og for mig giver det så god mening, at jeg får brugt det, som jeg allerede har købt og også får strikket noget, som jeg ved, at jeg har lyst til at bruge igen og igen og ikke bare lige i 5 minutters kådhed. I opdager selvfølgelig, at jeg ikke har ført regnskab i november og december, det er ikke fordi, at jeg sprængte banken i de måneder, alt blev overholdt, blot ikke noteret, ren sjusk.

Mine rammer omkring økonomien i strikkeåret 2020 var stramme og jeg frygtede på forhånd, om jeg ville kunne holde dem mere end en måned eller to, men den frygt kunne jeg roligt lægge til hvile efter ret kort tid. 150.- kr kan række meget længere end man tror (og frygter), når man i forvejen har et godt lager at plukke fra og det havde jeg jo.

Den økonomiske ramme fik mig til at overveje de impulser, som en daglig ulden tur på Instagram kan give mig, jeg får jo nærmest lyst til nye projekter hver dag. Jeg gjorde det, at jeg gemte de fristende opslag derinde og så løbende kiggede dem igennem. Mange kunne hurtigt slettes igen og de, der så stadig fristede, de kom over i notesbogen på en ønskeliste. Den liste har jeg kigget på ind imellem og har så faktisk kunne liste op og finde de fleste garner, der kunne bruges, oppe i mine egne kasser, og andre gange er de små garnpenge så gået til at indkøbe supplement eller indkøb til specifikt projekt.

At indregne indkøb af magasiner og opskrifter i den lille månedlige pulje var dumt, det gør jeg ikke igen, f eks kostede indkøb af et Laine Magazine mere end en hel måneds budget og det blev for træls. Så ny beslutning omk lige det punkt i 2021.

Jeg havde også givet mig selv muligheden for 2 dealbreakers i løbet af året. 2 x ikke specificeret beløb, der kunne knaldes af på et projekt, der bare ikke kunne vente eller ikke kunne spares op til at den månedlige pulje. De blev begge to fyret af og jeg indrømmer, at jeg faktisk kun er nået i mål med det ene. Men sådan vil det gå for mig, når jeg shopper i et øjebliks rus og hopla, jeg får mig ikke tænkt grundigt nok om.

Jeg har været så glad for mine uldne aftaler med mig selv i 2020, at jeg snupper en omgang mere i 2021. Listen over projekter er skrevet, garnet er pakket i små kasser med opskriften lagt ved og notesbogen er trimmet.

Jeg er klar.

SÅ klar og fokus på ego strik følger mig ind i 2021, jeg er vild med det.

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply Lise Kvistgaard 14/01/2021 at 09:25

  Dejligt med et blogindlæg! Savner strikkeblogverdenen med de fantastiske faktabokse og uddybende forklaringer, men er også selv en af dem, der er hoppet på Insta, fordi det bare er så meget nemmere og ikke mindst hurtigere. Som indehaver at et omfattende garnlager bliver jeg meget inspireret af din tilgang, så tak fordi du deler! Jeg har læst med helt fra starten og altid nydt dine skriverier.

  • Reply Anne 20/01/2021 at 19:04

   Tak for din rare ord, Lise, og for langt følgeskab, det gør mig glad. Og det er jo så tilfredsstillende at få brugt at lageret, så det må vi støtte hinanden lidt i.

 • Reply Fríða 14/01/2021 at 10:30

  god strategi, og dejligt når det lykkes. jeg glæder mig til at få se de fine ting du har kreeret til Anne selv.
  jeg har selv gang i lagernedbringelse, det går lidt omskifteligt, nogen gange rigtig godt og andre gange ikke helt så godt, som livet selv.
  jeg får rigtig meget garn foræret + at to gode strikkeveninder har dödet i de sidste par år og familierne har bedt om min hjælp ved at sortere og luge ud i deres lager, så der kommer hele tiden nyt til selvom jeg næsten aldrig köber garn. jeg er dog blevet lidt bedre på det sidste til at samle i en pose indimellem og give til hobby aktiviteter på ældre centrene, og de bliver så glade for de gaver, og det giver mig motivering til at give dem lidt mere, for der er jo altid noget indimellem som man godt ved at man ikke kommer til at bruge.
  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 20/01/2021 at 19:05

   Det har været så fantastisk faktisk at strikke til mig selv. De sidste år er det blevet allermest til mine børnebørn og til pigerne, der så gerne vil gå i hjemmestrik. Jeg har lige kigget alt mit garn igennem, for som du at give lidt bort, det blev bare kun til en ganske lille pose 🙂

 • Reply Anne-Lene Frederickson 14/01/2021 at 18:18

  Kære Anne
  Så døde smedens kat heller ikke i denne omgang 🙂
  Dejligt at læse om dine overvejelser, som kan få mig til at tænke med og justere til tanker om egne uldne bunker.

  • Reply Anne 20/01/2021 at 19:18

   Smedens kat er sejlivet 🙂

 • Reply conny 15/01/2021 at 12:41

  Sådan som du gik til strikkeåret 2020, er jeg mere eller mindre gået til strikkeåret 2021. 12 projekter står på listen, heraf 3 igangværende. Så må vi se, hvad der kan lade sig gøre i den virkelige verden.
  Det er rart at læse nyt fra dig på bloggen, selvom du også gør det godt på instagram.
  God strikkelyst.

  • Reply Anne 20/01/2021 at 19:19

   Det er altid godt med strikkeplaner og hvis de så går i vasken, så er det sikkert fordi, at noget bedre er dukket op undervejs.
   Også god strikkelyst til dig.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.