Garn, Gode sites, Inspiration, Lidt af hvert, Strik, Strikkeopskrifter

SØNDAGS-STRIBER…

09/11/2014

Kugle-kjolen...

Sømandsstriber...

Halskant...

Nellikepynt...

Søndagen er skudt i gang ved spisebordet med stribestrlk, venindesnak og kaffetår.

Verden ude må vente, for her er flere ting at vende, flere oplevelser at dissekere og forsøge at forstå og selvfølgelig mange mange flere striber at strikke. Her er højt hår, blødt tøj og så for øvrigt en Huxihund, der ikke har det mindste ønske om fredelig og tilbagelænet formiddag.

Men det klarer vi med en vis portion tålmodighed og samme portion ignorering og så prøver vi at nå det, som vi kan, inden verden derude bliver for insisterende…

 

Jeg strikker striber, fine fine striber til en skøn lille ny model fra Lone Kjeldsen, Kugle-kjolen hedder den, men her hos mig må den vist bare hedde sømandsstriber, for jeg er så plat, at jeg næste ikke kan sige det andet uden at smile lidt for bredt. Jeg burde sikkert være både ældre og klogere end det, men med min egen pigeflok i huset, så skal der ikke siges ret meget om k-ordet før latteren bryder løs.

Men lige meget med navnet, modellen er fantastisk.

Intet slår striber og med de overlagte skuldersømme og kontrastfarven ved halsen får den lille kjole bare det fineste udtryk og jeg strikker på livet løs…

 

Jeg har fundet garn i skuffen, Blackhill højlandsuld i farven Flødeskum og Bly og så en lille rest lys grå af ukendt oprindelse til kanterne. Kontrasterne ved halsen bliver pink-lilla-ish, jeg har ikke lagt mig fast endnu men bare fundet en lille flok i restekassen og valget bliver først taget, når jeg kommer til det sted i arbejdet. Men jeg ved, at det er en lille lilla pige, der skal bære kjolen, en lille pige, der lige om lidt bliver et år og jeg håber, at hun kan blive det med striber på…

 

Der er mange flere modeller på Lones side, som jeg kunne tænke mig at få på pindende, ja der er faktisk ikke en eneste af børnemodellerne, som jeg ikke får lyst til at strikke, når jeg sidder og kigger på dem, de er så søde og med så fin finish, det elsker jeg.

Og jeg tænker, at alle opskrifterne giver uendelige muligheder for variation, især for alle os, der elsker det tynde uld og som har bugnende lagre heraf. Og så er jeg stor fan af opskrifter, der lander i ens digitale postkasse meget kort tid efter, at man har forelsket sig, det er jo ikke til at holde ud at vente, når først man har set og tænkt Ja.

 

Jeg striber videre ind i søndagen, lidt endnu i alle tilfælde, for der ligger lidt hængepartier i form af kommentarer på bloggen, som jeg vil forholde mig til, en stak ubesvarede mails og sms’er, et mindre tårn af vasketøj og en støvsugning, der bør klares. Men jeg har også brug for bare at flyde og nyde og søndag er vel nærmest beregnet til den slags…

 

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Reply Lone Holst 09/11/2014 at 10:59

  supersøde sømandsstriber, fnis 😉

  • Reply Anne 09/11/2014 at 18:24

   Det er de nemlig, Lone, kugler eller ej…

 • Reply Hanne 09/11/2014 at 10:59

  Hold nu op hvor er den sød den kjole, jeg er da helt forelsket. Den bliver skrevet på måske to do listen 🙂
  Ha en dejlig søndag med veninde snak/strik og senere Huxi tid

  • Reply Anne 09/11/2014 at 18:25

   Den er super sød, Hanne, og når jeg er færdig med denne her, så vil jeg forsøge at strikke en lille trøje med samme skulderlukninger.
   Og tak, også en dejlig søndag til dig…

 • Reply Yt Hansen 09/11/2014 at 13:03

  Ja den er så fin 😉
  Dejligt du også kunne bruge opskriften.
  Jeg er ved at hitte garn fra lager til den ????
  Tænker den kommer i mange variationer på nettet,
  Syntes den er et oplagt hit derude ????
  God strikke søndag

  • Reply Anne 09/11/2014 at 18:26

   Tak for inspiration til dette fine stykke strik, Yt, glæder mig til at se din version…

 • Reply Tante T 09/11/2014 at 14:04

  Uhh, hvor er her altså hyggeligt og fyldt med søde fristelser… God søndag 😉

  • Reply Anne 09/11/2014 at 18:27

   Også god søndag til dig, Tante T 🙂

 • Reply Britt 09/11/2014 at 18:32

  Den ser dejlig ud. Overskuelig og så er det sådan en hvor farverne bare får så stor betydning – skønt 🙂

  • Reply Anne 09/11/2014 at 18:46

   Den er lige til at gå til, Britt, jeg er der, hvor jeg skal dele til ryg og forstykke lige om et øjeblik og så kommer det til at gå stærkt…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.