Gode sites, I køkkenet, Lækkerier, Opskrifter, Sund og stærk

INGEFÆR-BOOSTER…

17/02/2014

Øko citron og ingefær...

Wisconsin honning...

Havregrødsgryden....

Jeg er en sucker for ingefær.
I kaffen – som jeg skrev om forleden.
I min te, i min yoghurt, i friskpresset grøntsagsjuice, i mine desserter og også i mit varme køkken.
Jeg elsker bare ingefær.

Derfor har jeg selvfølgelig heller ikke været sen til at brygge en portion ingefær-booster, som skal drikkes som en lille “snaps” hver morgen.
Få gode ingredienser og så er man ellers kørende.

Jeg har set opskriften i en dejlig café, hvor jeg ind imellem runder arbejdsdagen af med en Chai latte eller en sjælden gang imellem spiser mit frokost på vej fra A til B.
Opskriften er simpel og jeg er klar med min første portion og jeg er faktisk ret sikker på, at det vil være okay for caféens søde indehaver Dina, at jeg deler den her med her.

Ingefær til folket, så vi kan komme igennem den sidste bid af vinter med varmt rullende blod og energi strålende indefra og ud…

300 gram ingefær, jeg skrællede ikke, skyllede blot og brækkede i store bidder
3/4 liter vand
Saften af 3 citroner
3 spsk honning

Ingefæren småkoger i vandet i ca 20 minutter og blandes så med citronsaft og honning. Væsken omrøres til honningen er opløst.
I køleskabet natten over og så igennem en sigte, inden din ingefær-booster hældes på en skoldet flaske og står klar til en frisk morgendram.

Jeg brugte økologiske produkter og vil selvfølgelig anbefale, at det er det man gør. Lige her vil det ikke koste ret mange kroner ekstra.

Ingefær indeholder rigtigt mange antioxidanter og vitaminer, som er gode for din krop og din sundhed.
Du kan læse mere om det lige her hos Klog kost…

Den lille kasserolle, som jeg har kogt ingefæren i, er én, som jeg fik af min farmor for 28 år siden. Havregrødsgryden kalder vi den, for jeg fik den til at koge Sophies morgengrød i, da hun bare var en lille splint.
“Du skal ha’ ordentligt værktøj, Annemone, denne her kan holde resten af dit liv”.
Og mon ikke hun havde ret, hende Inger Margrethe, den har da i alle tilfælde holdt til grødkogning til 3 børn og også meget andet godt. Kakaovarmning f.eks. og glögg.
Og nu også skrap ingefær og blød honning. Farmor ville ha’ været tilfreds med dette lille forsøg på at holde os friske og raske.

Skål i ingefær-snaps.
Min morgenbooster fra nu af…

You Might Also Like

40 Kommentarer

 • Reply diana rose 17/02/2014 at 18:16

  Kære Anne.
  Den må jeg prøve – den vil jeg helt sikkert have godt af – og jeg elsker ingefær og andre kraftfulde ting, bl.a stærk chilli. Håber I har det nogenlunde – pigerne og du.
  Knus fra Diana

 • Reply Anne 17/02/2014 at 18:53

  God fornøjelse med drikken, Diana.
  Vi skal nok klare os, pigerne og jeg, vi er bare ramte lige nu, meget endda…

 • Reply Conny 17/02/2014 at 19:08

  Det er sikkert sundt, men tror altså ikke, jeg kan kapere sådan en morgensnaps 🙂 Skønt med køkkengrej, der bare holder til det hele

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:20

   Måske kan du snuppe den senere på dagen, Conny, eller fortynde den lidt…

 • Reply Marianne 17/02/2014 at 19:49

  Lyder sundt og godt – tror også man får varmen i kroppen lige fra morgenstunden – måske sku jeg prøve ;0)

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:20

   Det tror jeg da, at du skulle, Marianne, jeg er allerede hooked…

 • Reply Anne Folehave 17/02/2014 at 20:28

  Jeg har taget en sådan “snaps” hver dag hele vinteren. Jeg har indtil nu ikke været forkølet eller haft influenza. Min mand og stort set alle kolleger har været nedlagt, blot ikke jeg. Den ældste af dem alle, og nu med ingefærsnaps. Jeg har opskriften fra Haslev højskole, den gang den eksisterede. Det smager rigtig godt. God fornøjre med “snapseriet”

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:21

   Vi bliver jo uovervindelige, Anne, stærke og seje og klar til mere vinter, hvis vi da gider…

 • Reply Dina Blomstrand 17/02/2014 at 22:07

  Kære Anne! Det er en virkelig dejlig blog. Smukke fotos. Dejligt at du kan bruge min opskrift på ingefær snaps. Den sætter så meget gang i blodcirkulationen. Helt ud i tå- og fingerspidserne. Og så er den så god mod gigt. Er man ramt af forkølelse, ondt i hals og hoved bør man omgående lave følgende drik: Masser af hvidløg, ingefær, chili, citron. Altsammen koges, sies og drikkes. Drikken er stærk og sveden pibler frem. Den renser og giver luft. Kærlig hilsen Dina
  P.S. Ingefær snapsen kan sagtens indtages om aftenen….

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:21

   Tak for gode ord om bloggen og flere gode tips til at holde sig sund, Dina 🙂

 • Reply Birgitte 18/02/2014 at 09:40

  Vi har også en havregrødskasserolle – arvet fra min farmor. Den bliver meget flittigt brugt og er god til det meste – især til den daglige havregrød 🙂

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:22

   Jamen er det ikke bare skønt med sådan en lille god gryde, Birgitte? Jeg har sagt, at Sophie selvfølgelig skal ha’ denne her, når hun engang skal til at koge grød til egne børn, men hvad skal jeg så egentlig koge i…

 • Reply Britt 18/02/2014 at 19:35

  Jeg lærte for mange år siden at holde af ingefærdrik. Arbejdede på et advokatkontor, hvor det var eftermiddagens faste indslag, at der blev lavet en stor kande ingefær/citron/honning-drik, og hvor alle på det lille kontor fik en kop. Først studsede jeg lidt over denne rutine, men kom meget hurtigt til at sætte stor pris på den. Han var smart, den gamle advokat. En tidlig og simpel form for sundhedsforsikring 🙂

  Nu har jeg lavet en omgang ingefærsnaps efter din/Dinas opskrift. Glæder mig til at smage den i morgen tidlig.

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:23

   Han var da en ret snu arbejdsgiver, synes jeg, og nu kan du så fortsætte med at hælde ingefær indenbords. Skål i sunde dråber, Britt…

 • Reply Susanne 19/02/2014 at 00:05

  Det er sådan med ingefær drik at enten kan man lide det eller også kan man ikke, der er ligesom ingen mellemvej. Der er dog ingen tvivl om, at det er super sundt, så sådan en snaps er ikke det værste man kan få.
  Sød historie med den lille grød kasserolle.

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:24

   Jeg elsker det, Susanne, meget endda…

 • Reply Marianne Saul 19/02/2014 at 10:45

  ‘Vinterens’ første opkommende forkølelse bliver skudt i sænk med din ingefærshot. Allerde dine fine billeder får mig til at føle mig boostet 🙂

  • Reply Anne 19/02/2014 at 20:24

   Det var sørme heldigt så, Marianne, at jeg lige fik knipset dem i dagens sidste lys. Håber at du har det bedre…

 • Reply Cæcilia Willman 11/09/2014 at 09:39

  JEG ELSKER OGSÅ INGEFÆR!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply Helle 23/09/2014 at 09:47

  Hej anne

  Det skulle vel aldrig være Dina fra vores lokale cafe Tanestreif. Det kunne sagtens være hende, for den opskrift fik jeg forleden da hun hørte at jeg havde bihulebetændelse. Det er super lækkert, men jeg sad faktisk lige og googlese hvad jeg kan bruge de afkogte ingefær og cotroner til. De er alt for gode til at smide ud.

 • Reply Anders 14/10/2014 at 16:06

  Har lige sat din ingefær booster over til kogning. Jeg lader den afkøle til den kun er håndvarm før jeg tilsætter honning. En biavler fortalte mig engang at hvis honning blev opvarmet til over 40 grader blev alle de gode stoffer i honningen ødelagt ????

 • Reply Niels Andersen 23/10/2014 at 14:56

  Kan det virkelig passe, at alle de virksomme stoffer, ikke går tabt, når de bliver småkogt???

  • Reply Anne 09/11/2014 at 00:33

   Du vil aldrig kunne bevare alle stoffer i et forarbejdet produkt, Niels, lige så snart du starter med at skrælle, skære og snitte, så vil det påvirke råvaren. Drikken her skal småsimre netop for at være lidt nænsom overfor de virksomme stoffer og jeg er helt sikker på, at det er bedre at indtage dette her med lidt færre stoffer end slet ikke at få nogle af dem.
   Hvis du har tid, så er det selvfølgelig en mulighed at presse sig en lille portion frisk ingefærkoncentrat hver morgen og så indtage det i et glas vand eller lign. Jeg foretrækker metoden her og det giver et dejligt boost for mig med sådan en lille “snaps”.

   Og hvorfor er det nødvendigt med 3 spørgsmålstegn? Det forstår jeg måske ikke helt…

 • Reply Betina Jensen 31/10/2014 at 10:04

  Hej :+) Herhjemme har vi begge begyndende gigt (specielt når vejret skifter – fra koldt til varmt og modsat).
  Har lige lavet ingefær drinken på denne side og har et spørgsmål. Hvor lang tid går der før man mærker en virkning af drinken?
  Betina

  • Reply Anne 09/11/2014 at 00:28

   Jeg må blive dig svar skyldig, Betina, jeg drikker den og mærker at den gør min krop godt, men lige nøjagtig hvor længe der vil gå og om i vil mærke en virkning, det har jeg desværre ikke et bud på…

 • Reply Andreas 18/11/2014 at 19:07

  Hvor længe kan denne drik holde sig? 🙂

 • Reply Heidi 25/11/2014 at 20:12

  Min fordøjelse skal have lidt hjælp hver dag og jeg tilsætter ingefær-shottet til et glas sveskejuice, smager rigtig godt -)

 • Reply Ingelise 22/12/2014 at 12:17

  Tak for opskrift – jeg har drukket det første shot her til morgen. Det smager bare SÅ dejligt.

 • Reply bettina 04/01/2015 at 16:12

  Hej:-) skal man virkelig bruge 3 liter vand? Er i gang med at lave det nu nemlig:-) er meget spændt.

  • Reply Anne 04/01/2015 at 17:38

   Hej Bettina!
   Der står ikke 3 liter vand men 3/4 liter, det er ikke helt det samme 😉

 • Reply Heidi 13/02/2015 at 18:49

  Hej Anne,

  Jeg har et lille opklarende spøegsmål. Skal ingefæren tages op inden honning og citron blandes i?

  Mange hilsner Heidi

 • Reply Morten 21/04/2015 at 09:22

  Kære Alle,

  Jeg bruger en Horizontal (liggende) Slowjuicer som jeg kører det hele igennem. På den måde får jeg meget mere ud af ingredienserne og bevar samtidig ALLE næringsstoffer.

  Efterfølgende kan man selv bestemme om man vil ha det “On the rocks” eller fortyndet med Honning og vand.

  Hilsen
  Morten

  • Reply Suzanne 18/03/2017 at 11:20

   Hej Morten
   Jeg juicer også min ingefær så den kan bruges til mange ting. Ved du egentlig hvor hvor længe væsken kan holde sig i køleskabet? Det nok en uge siden nu, og synes stadig at den dufter som den skal, så mon ik den er okay?

 • Reply Camilla 26/04/2015 at 17:07

  Hej Anne

  Hvor længe kan den holde sig i køleskabet ??

  Mange hilsener

  Camilla

 • Reply Ingefærdram - 01/09/2015 at 16:50

  […] til denne ingefærdram har jeg fundet hos Hverken fugl eller fisk  og fra en sød kollega jeg […]

 • Reply Elsebeth 06/09/2015 at 19:00

  Jeg fryser altid revet citron- og appelsinskal i portioner á en citron/appelsin, når jeg kun skal bruge saften – og fryser saften, hvis jeg kun skal bruge skallen – økologiske selvfølgelig.

 • Reply Camills 03/12/2015 at 20:47

  Uhhhhmmmm….det er SÅ lækkert…man mærker straks varmen brede sig?? Jeg til sætter ca 100g gurkemejerod…endnu flere af de gode ingredienser i samme shot???

 • Reply Camills 03/12/2015 at 20:48

  Uhhhhmmmm….det er SÅ lækkert…man mærker straks varmen brede sig …Jeg til sætter ca 100g gurkemejerod…endnu flere af de gode ingredienser i samme shot …

 • Reply Anne Louise 07/12/2015 at 18:36

  Hejsa…

  Min mand og jeg drikker en ingerfærshot hver morgen, men må børn få det, mine er 5 og 7 år… Og hvis ja hvor meget?

  Venligst Anne Louise

 • Reply Jan Jensen 13/03/2016 at 10:01

  Jeg lavede en portion i aftes og har lige siet og filtreret den og hældt den på flaske.
  Den blev selvfølgelig testsmagt og den er simpelt hen fantastisk.
  Jeg er ellers ikke meget for den slags, men det her kan jeg meget nemt blive forfalden til
  10 stjerner fra mig

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.