Fotos, Lidt af hvert

OPRYDNING I BOTANIKKEN…

28/11/2012


Jeg rydder stadig op i mit billedbibliotek, bladrer mig igennem foto efter foto af børn, huse, ferie, fester, højtider, mad, hverdag, søer, haver, hunde, katte, glade dage, tunge dage, livet på godt og ondt i stort og småt.

Lige i omegnen af 30.000 fotos ligger her og fylder og NU skal det bare være, de skal sorteres og flyttes over på en ekstern disk. Mange af dem ligger på én, men den bor ikke her hos mig og jeg vil også gerne passe på alle de minder, der ligger i de mange store stakke.
Men jeg er blevet stædig, skrap overfor mig selv, og de bliver ikke flyttet før de er sorteret, ryddet op og ryddet ud.

For selv om alle de mange fotos jo på hver deres måde fortæller en lille bid af det liv, som vi lever, så er der nu nok alligevel en grænse for hvor mange man behøver at ha’ for at huske…

Billederne fra bloggen er ikke så vanskelige at rydde op i, langt sværere er det, når det er ferie- og børnebilleder, men jeg har taget mange, alt for mange, af de samme situationer og man skal kigge rigtigt godt efter, inden man får øje på de bitte små uens detaljer.
Men i første omgang lader jeg dem være, tusindevis af billeder af mine piger i størrelse lille og stor.

Opmærksomheden er rettet mod alle have- og naturbillederne. Der er SÅ mange. Fra egen have og fra andres, fra Danmark, Sverige, Italien, sommerbilleder med masser af sol og kulører og vinterbilleder, der lyser hvidt og koldt.

Nu bliver de sorteret med hård hånd, for selv om den er enestestående smuk, så har ingen vel i virkeligheden brug for 27 billeder af den samme sommerfugl på det samme blad?! Eller af 346 forskellige solnedgange? Eller rose efter rose efter rose efter rose?
Målet er en halvering af fotobiblioteket og det kunne i virkeligheden været meget mere, men “lidt” har også ret…

Det er let at fortabe sig i de oplevelser og minder, som strømmer ud fra billederne, og også let at sidde og studere detaljerne og forskellene på de forskellige kameraers skarphed og dybde.
De to billeder her er taget med et ganske almindeligt lille lommekamera, mit første Canon Ixus, der blev slidt op, 2 andre fra sanne familie har jeg haft siden, samme mærke men nyere modeller og jeg må sige, at ingen af dem har kunnet ta’ så gode fotos som det gamle tunge.

Nu tager jeg stort set altid mine fotos med mit spejlrefleks, men jeg savner et klar-til-foto-lommekamera, der jo alt andet lige er mere handy.

Måske er det godt nok, at jeg savner eller mangler, for det kunne jo gøre oprydningen her mere omfattende, hvis jeg skød løs samtidig med, at jeg forsøgte at rydde op i botanikken…

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply diana rose 28/11/2012 at 11:22

  Skønne billeder du har lagt ud i dag -også i dag – kære Anne. Kan godt forstå, det bliver svært at vælge og sortere. God dag til dig fra Diana

 • Reply Deborah 28/11/2012 at 12:50

  Jeg har samme uoverskuelige opgave. Omend den faktisk er større, for der er alle dem, som er uploadet ukritisk før jeg blev klogere, og så er der alle dem, der ligger her på computeren, der ikke er blevet sorteret endnu. Åh gru! Jeg tvivler på, jeg nogensinde når igennem dem, men jeg skal prøve – if it kills me!

 • Reply Helle K. 28/11/2012 at 13:30

  Jeg gemmer (stort set) dem alle. Vi har faktisk stor fornøjelse af, når vi sætter harddisken til at vise diasshow, så vælter minderne frem 🙂

 • Reply Eva 28/11/2012 at 15:24

  Åh, hvornår mon man lærer at ordne sortering og arkivering med det samme? Måske skulle dét være et nytårsforsæt…..(det der med kiloene holder alligevel aldrig:)

 • Reply Anne-Mette 28/11/2012 at 19:30

  Ååhh de billeder, de billeder… I sidste uge betød MINE billeder i sidste uge at jeg lagde mig til at sove med tårer i øjenkrogen; min harddisk stod pludselig af (som sådan nogle jo gør – PLUDSELIGT) Og jeg har været utilgivelig dum og havde ikke nogen back-up; det betyder at alle mine billeder siden min yngste var to år er væk. Helt ærligt… jeg græd, og kunne pludselig se det ene dejlige billede for mit indre øje. Jeg SKULLE ha de billeder igen. Harddisken afleveret til data-butik som beroligede mig med at de som aller oftest kunne få filerne ud. Desværre stod det dagen efter klar at så heldig var jeg ikke. Snøft!!! Deres lab. kunne sikkert. Pris 10-12 000 kr. Og… det er penge jeg bliver nødt til at slippe. Når jeg engang får dem sparet op. For jeg må og skal have de billeder. PYT med alt det andet på harddisken. Men billederne af mine unger. Mine skønne drenge. Vores ferier, de ældstes konfirmationer, men næsten endnu mere vigtigt; vores hverdag. Små hyggestunder og særlige øjeblikke…. Jeg ved godt det ” bare” er billeder. Men det er mine. Vores. Og jeg må finde nogen som kan redde dem ud. Om det så kommer til at koste 12000.

  Pyh ha… Undskyld Anne. Ordene løb fra mig da jeg først kom igang. Held og lykke med sorteringen.

 • Reply Olines 28/11/2012 at 21:47

  Jeg er også igang med, at sortere billeder med hård hånd og gemme i picasa og time capsule. Det er en langsommelig og vanskelig proces for hvert billede fortæller jo sin egen historie… Men der er mange gengangre og underlige motiver. Så der er bare om at være hård og trykke delete! God fornøjelse.
  PS. Jeg har nu kun 17.000 i iPhoto

 • Reply Mette 29/11/2012 at 13:43

  Samme store opgave venter i min lille del af verdenen…

  Jeg tænker, at jeg en dag falder over en genial løsning til sortering og arkivering – og ikke mindst overskuddet til at udføre den.

 • Reply Elisabeth Selvstrik 07/12/2012 at 15:21

  Det kender jeg så godt. Jeg har alt for mange billleder og jeg har især svært ved at skille mig af med billedeserier af mit barn… 10-20 billeder i rap, hvor hun fx som 2årig er helt fordybet i at male eller lege med havregrød. Mange billeder senere… 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.