Jul, Lidt af hvert

DECEMBER – JEG ELSKER DIG…

02/12/2012


Jeg elsker dig for de gange, hvor du pynter julemåneden med sne.
Jeg elsker dig for hyggelige eftermiddage sammen med gode venner, der gider glögg og knas.
Jeg elsker dig for lys i gaderne, søde mennesker på julehandel, for træer med pynt og mange lanterne.

Jeg elsker dig, december, for julemarkeder, smukke kogler, småkagebagning og kalenderhygge.
Jeg elsker dig for stille timer med indpakning og julekortskrivning.
Søde december – du er så velkommen.

Du har også sider, som jeg holder mindre af, men dem får du lov at beholde for dig selv, jeg lukker øjne og ører for dem og det, som brokker og bøvler, jeg lader dig ikke suge mere op af min pung end jeg synes er rimeligt, og overflod og misbrug og stress, værsgo og pas på det, jeg gider nemlig ikke.
Men tak for alt det gode…

December og juleaktivitet er skudt godt i gang hos os, julefrokoster i forskellige form er der deltaget i, i går var der adventshygge med musical og fællesspisning for 600 hos Amanda på efterskolen, julemarkeder er afholdt og besøgt, adventsgaver indkøbt og overdraget, alt ånder stadig fred og det skal det få lov at blive ved med, jeg nægter at lade mig indrulle julestressens sure armé.

Stuerne er pyntet og andre hjørner af hjemmet det samme, ude og inde har fået en kærlig hånd og jeg er som altid blevet glad for at kigge ned i kasserne med al den gode pynt. Ikke alt får plads år efter år, der vælges og sorteres og ting sættes sammen i nye makkerpar og med andre placeringer, julen ser anderledes ud hvert eneste år og det gælder selvfølgelig også nu.

I morgen kommer der nogen forbi, som synes, at vores julehjem og traditioner er lidt spalteplads værd, jeg har bestemt mig for, at jeg ikke vil hvirvle rundt om mig selv af præstationsangst og forsøge at få det til at se ud af mere eller andet end det er, de har jo ringet til mig og ikke omvendt. Og jeg vil tro, at de har en god idé om, hvad de vil finde her og at vi sammen finder på gode ting at kigge på og tale om…

Denne første søndag i advent skal bruges på morgenkaffe sammen med en god gammel veninde, senere afhentning af juletræ til udebrug, suppespisning med venneflok, pebernøddebagning og så skal sofa og strikketøj selvfølgelig også passes.
Sne har vi kun fået en lille smule af her, men lidt er der pyntet på tage og græs, og en travetur ude i det, der nu engang er faldet, det skal der selvfølgelig også findes tid til.

Måske bliver det hele til noget, måske kommer dagen til at forme sig anderledes end første tænkt, og så er det så lige meget med det, hvis bare kaffen er varm og suppen stærk, så går det hele og garanteret på allerbedste vis.

Velkommen til dig skønne december og god 1. søndag i advent derude…

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply Gudrun 02/12/2012 at 08:59

  Hos meg langt oppi nord er det mørketid, ingen sol og ingen snø, men en fabelaktig nordlyshimmel. Adventssøndagen skal brukes til baking. En fin desember ønsker jeg deg.

 • Reply Marianne 02/12/2012 at 09:14

  Ja, december er skøn, her er det helt hvidt , alt er Hvidt og lige nu sner det igen – det er tøsne men såå smukt.

  Rigtig dejlig 1. Søndag i advent – lyder som en god en af slagsen 🙂

 • Reply Joan 02/12/2012 at 09:15

  Her byder sneen virkelig 1. søndag i advent velkommen!
  God december.

 • Reply Solveig 02/12/2012 at 10:19

  Kos deg og nyt desember!

  Det ser ut til at du er god til det;0)

  Solklem

 • Reply Sonnie 02/12/2012 at 13:21

  Tak og god søndag til dig også.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.