Strik

STOCKHOLMSKE STRIBER…

22/07/2009

I grupper…

Striber…

Forkanter…

Med på ferie i det svenske kom en taske med en ordentlig røvfuld smånøgler af tynd uld, i alle mulige og umulige farver, der sammen både fremhæver og nedtoner hinanden til en skøn og farvemættet helhed.

Der er rester fra tidligere projekter, der er prøver fra Hannes kæmpestore lager, der er Holst, Junik, Tvinni og Duo, der er lidt af hvert og skulle jeg ha’ komme i tanke om en farve, der kunne være en god medspiller, ja så er der så rigeligt i skufferne stadigvæk.

Opskrift er der ingen af, kun en skelen til et cardi med pufærmer, der var strikket i BCs shetlandsuld, gav mig en idé om maskeantal til bullen.

Så der er bare slået op og så ellers strikket på lykke og fromme…

Lige om lidt er jeg faktisk færdig, en lang biltur frem og tilbage mellem Stockholm og Engesvang lagde bunden og med lidt strik hver eneste aften i det svenske, ja så var jeg klar til halskant og fronttrimning, da vi landede herhjemme.

Hele trøjen er strikket på rundpind, så svigermor har været i gang med både symaskine og overlocker, og jeg er nu snart indehaver af en hurtigstribet kort cardigan med raglanærmer og vid halsudskæring, den bliver en yndlings, gør den!

I alle tilfælde hvis jeg får forkanterne til at blive, som jeg synes de skal være, jeg er ved at strikke dem for anden gang, første forsøg blev mere en flæse end en kant, og det var ikke lige det, jeg havde tænkt mig.

Overhovedet!!

Men jeg er fuld af forhåbning og strikkeiver, så inden madrassen rammes i nat, så skal der være kant og knap…

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Reply Losarinas mor 22/07/2009 at 20:32

  hvor er der dog lækre farver ! Man kan da kun nyde at strikke med dem 🙂

 • Reply Sifka 22/07/2009 at 21:13

  Ojoj, hvor blev det godt med de striber:)

 • Reply Liselotte 22/07/2009 at 21:29

  Smuk. Simpelthen 🙂

 • Reply solveig 22/07/2009 at 22:20

  Nydelege fargar! Gleder meg til å sjå den ferdig;.)

 • Reply Fríða 22/07/2009 at 22:20

  åh, hvor bliver det lækkert med alle de dejlige farver! men, med netop den type uld behöves faktisk hverken symaskine eller overlocker, man kan bare klippe og plukke masker op og så efterfölgende sy den klippede kant ned til siderne. det har jeg gjort med den sweater jeg lige er blevet færdig med til min mand (kan ses på bloggen) og mange gange för og med sådan noget “klistre”uld så trævler det slet ikke, det klippede filtrer sig nemlig helt fast efter en omgang vask.
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply britt 22/07/2009 at 22:30

  Suuuperfed! I like – der er jo farver på!
  🙂 Britt

 • Reply Ulla 23/07/2009 at 05:51

  Sej og rigtig trendy!

 • Reply annalovinda 23/07/2009 at 07:40

  Åh jeg gleder meg til å se resultatet!
  Den stripete cardiganen med pufermer har jeg hatt lyst til å strikke lenge, men har ikke funnet den på ravelry og har ikke sett andre som hat strikket den heller så det har drøyd litt før jeg har kommet igang, kanskje jeg nå får en puff til å begynne!
  annalovinda

 • Reply Anne 23/07/2009 at 11:32

  Det har jeg bestemt også gjort, Miri, det har været et herligt strikketøj 🙂

  Det gjorde det nemlig, Sifka, og jeg kunne såmænd godt lige snuppe en omgang striber mere, i børnestørrelse…

  Det synes jeg, Liselotte, smukt og stribet, lige som vi kan li det 😉

  Du kommer ikke til at vente længe, Solveig, jeg sidder og hæfter ender og syr de sidste sømme…

  Uha, Frida, tør jeg mon det?? Jeg har altid fået nogen til at sy på maskine, før jeg har klippet. Måske prøver jeg efter din anvisning næste gang. Tak for den i alle tilfælde…

  Mange farver endda, Britt 🙂

  Den bliver fin over efterårets mørke tøj, Ulla, lilla og blomme, jeg glæder mig…

  Jeg har strikket uden puf, annalovinda, jeg er mere til raglan, så jeg har bare brugt maskeantallet for neden til at køre efter. Men mon ikke du skulle ta’ springet og komme i gang, det er et dejligt lille stykke strikketøj og jeg er sikker på, at det er en trøje, der vil være meget anvendelig…

 • Reply Julie 23/07/2009 at 18:38

  Der blev jeg sgu´da lige inspireret dér – tak for det, skønne Anne!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.