Lækkerier, Mad, Opskrifter

SOMMER-IS AF SKYR OG FRUGT…

18/06/2013

Ismasse...

Jordbæris med jordbærtop...

Når det er sommer så skal man ha’ is.
Hver dag.

Når det er sommer så skal man ha’ jordbær.
Hver dag.

Sådan er det her hos os!
Jordbær og is og så lidt mere is.

Sodavandsis.
Flødeis.
Sorbet.
Skub-oppere og slubreis, der skærer af mundvigene.

Hver af os har din favorit, men det betyder ikke, at vi ikke spiser med, når det er én af de andres, der hives ud af fryseren.
Og det går nok med de is, så længe vi holder os et vist aktivitetsniveau og lader de allerfedeste flødeis fylde mindst…

I dag har jeg lavet en is på skyr med masser af frugt og uden “rigtigt” sukker.
Den er ikke slankende men fri for unaturlige ingredienser og med en noget lavere fedtprocent end en cremet ismasse normalt vil ha’.

Jeg har eksperimenteret med at bruge hele æg, for det kan man sagtens hvis det er med det almindelige sukker, men det går ikke her, så det må blive en opskrift kun på blommerne.

Til 1 liter is brugte jeg:

1/2 bk ret modne jordbær
1/2 stang vanille
1 dl kokosmælk

2 hele æg eller bedre 4 æggeblommer
1/3 spsk Stevia Sweet

500 ml skyr. Andet kan også bruges: græsk yoghurt, alm yoghurt, ylette, creme fraiche 6%

Start med at blende jordbær med vanille og kokosmælk. Brug stavblenderen.

Giv derefter æggene og stevia’en et par minutter med stavblenderen. Brug høje smalle skåle a la litermål, så der er lidt højde på massen og blenderen har noget at arbejde med.

Hæld til sidst bærmasse, æggemasse og surmælksprodukt i en skål og giv det et kort drøn med blenderen, så det hele er blandet godt.

Frys i nogle timer…

Har du en ismaskine er det selvfølgelig toppen at køre isen på denne.
Ellers må du røre et par gange under indfrysning for at undgå at væden fra bærrene krystaliserer og uanset hvad, så kan det ikke helt undgåes.

Isen smager skønt og tager virkelig bare 5 minutter at lave, så det er helt perfekt i disse dage, hvor jeg ikke opholder mig så meget ved køkkenbordet, som sædvanligt.

Forvent ikke at isen har samme konsistens som en Magnum, det er mere som en slags Frozen Yoghurt.
Lækkert og sommerfriskt og lige til at nyde på en dejlig dansk sommerdag.

Enjoy…

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Reply Conny 18/06/2013 at 21:21

    Tak for info om Stevia – mine eksperimenter er ikke faldet så heldigt ud.

  • Reply unikarina 19/06/2013 at 16:01

    Tusind tak Anne – siger hende, som ikke tåler mælk og fløde – men godt kan tåle yoghurt og skyr. Denne opskrift skal forsøges – for jeg elsker “flødeis”.

  • Reply Hanne 19/06/2013 at 18:05

    opskriften er allerede delt i projekt gruppen og familien 🙂 det skal prøves

  • Reply Karsten Meyerdahl 27/06/2013 at 22:28

    Tak for nogle dejlige sommeropskrifter

  • Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.