HÆNGEKURV…

Til

nøgler – pung – hundesnor – tørkælder – cykellygter – postkassenøgle – vanter – hue og meget meget mere.

Nu hænger den der og hænger og ser skøn og tyggegummiagtig ud, men det bliver en ret kort fornøjelse for den er på vej videre over i Sophies 70’er grønne badeværelse.

 

Men jeg kan vel lave mig en anden for det er næsten ikke til at leve uden, når den nu allerede har taget sig rigtigt godt af alle de dimser, som jeg altid har til at ligge og vælte rundt på det lille bord i entréen. Vælterier er i virkeligheden ikke noget for mig, så jeg er hooked på en hænger.

 

I en mere diskret farve, tror jeg…

 

FAKTABOKS

Mønstret har jeg fundet lige her på Bekki Bjarnolls norske blog. Tak for opskriften til dig, Bekki, mon der ikke vil blive hæklet flere hængekurve her i Danmark efter dine anvisninger i den næste tid.

 

Garnet er Hooked Zpagetti i farven Bubblegum. Der er gået lige knap 700 g til kurven og det er venligt slæbt hjem af en af mine gode strikkeveninder, der var til lappehæklingsworkshop hos hæklehajerne i Yarnfreak i lørdags.

 

Grej til kurven var en hæklenål i størrelse skistavs-tykkelse. 10 mm. Det giver altså ømme fingre at holde sådan en fætter og så samtidig skulle have det kraftige jersey til at samarbejde. Man laver ikke 5 kurve på en aften. Ikke her hos mig i alle tilfælde.

 

Egne krumspring var ikke nødvendige. Alt gik efter beskrivelsen og planen. Dejlig kurv på ingen tid og helt uden besvær.

 

Mon ikke jeg skulle lave mig en grå her hjem til?

Det tror jeg.

Eller en petrol?

Eller lilla.

 

Jeg må vist hellere derud og kigge på lækkerierne og også hilse på dem, der bruger deres tid og hjerteblod på den lille garnbutik i kælderen.

De er ret søde, har jeg hørt…

 

 

Comments

 1. says

  Jeg fik to kurve hæklet af samme garn i julegave…det var dog stå på gulvet kurve…og de er ret søde, de to i kælderen ved jeg fra pålidelig kilde…

  • says

   Jeg må derud inden længe, Kirsten, men med bare en ugentlig åbningsdag er det ikke så let endda…

 2. Bodil says

  Det er en fed kurv du der har hæklet.

  Jeg ville helt klart vælge petrol eller en anden pangfarve som flot kontrast og eller pift (alt efter temperament!) til dit sorte og hvide hjem.

  Knagene er i øvrigt også superfede :-)

  • says

   Det ender sgi nok med en grå, Bodil, men mine fingre er stadig lettere medtagede efter den første kurv, så det må lige vente lidt…

 3. says

  Den ville sikkert også gøre sig godt som opbevaring til toilet-ruller, tænker jeg

  – og må så vist bare konstatere, at jeg i øjeblikket er lidt for fikseret på alt der har med badeværelsesindretning at gøre… Hvilket måske hænger sammen med det faktum, at vi lige har hevet den gamle skabsindretning ud og derfor lever med et toilet i meget, meget minimalistisk stil… 😉 indtil ideerne kommer væltende.

  Men hæklenål str. 10 bliver jeg vist aldrig gode venner med… så jeg må finde på noget andet, tror jeg. Selv om ideen og kurven er meget fin.

  God farvejagt.

  KH Karina

  • says

   Jeg tror også, at Sophie skal have den slags ruller i den, Karina, den vil også være en skøn kontrast til det grønne badeværelse, som hun boltrer sig i.

   Spændende med ny indretning af bad, den slags elsker jeg.
   Meget meget mere end en hæklenål nr 10, det er et torturinstrument…

 4. Maiken says

  Altså Anne, hvor er den bare fantastisk :-) Sådan en sag er da simpelthen nødt til at bo i min entré.

  • says

   Du må i gang, Maiken, den tager ikke mange timer at hækle, men du skal til gengæld hvile dine fingre og arme i mange mange timer bagefter…

  • says

   Det gjorde de bare, Malene, denne her bliver flittigt brugt, nu ved jeg hele tiden hvor mine nøgler er og det er NYT!!

 5. Helle Winther says

  Super fin kurv og jeg har lige bestilt garnet og må prøve at lave et par stykker. Men opskriften starter med en “magisk ring” Kan du ikke lige forklare det for mig?
  Takker for alle dine fede ideer – fortsæt endelig, Anne :o)

  • says

   Jeg hæklede 4-5 luftmasker og samlede dem med en kantmaske, Helle, det var min magiske ring. Ved ikke om det er sådan det skal gøres, men det virkede fint her.

   God hæklelyst…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>