For hjerte og sjæl, Pigerne, Pynt

SORTE MARIE…

12/01/2008

Sorte Marie…
Sophie kom med en gave til mig i går, en lille lækker træ-æske med skønt indhold i.

“Jeg ved godt nok ikke lige, hvad du skal bruge den til, Mor, men den er så fin, og minder mig om dig og alle de gange, hvor du har klippet påklædningsdukker ud til mig, også lige præcis hende her Sorte Marie.”

Og ja, jeg har klippet påklædningsdukker ud, i massevis, men ingen af pigerne har vist den mindste interesse for dem, og til sidst holdt jeg endelig op med at købe dem, for selvom jeg kunne ha’ brugt time- og dagevis på at sidde og tegne tøj til dem, ja så ville mine piger altså hellere bygge en Lego-by…

Kassen dufter så dejligt af træ, og nede i de mange små rum ligger de fineste kjoler, der på magnetisk vis sættes på det lille brune pigebarn.

Hun kan blive så smart i alle sine 50’er kjoler, der strutter og puffer, så det er den rene svir.

Så nu leger jeg altså bare selv, med min magnetiske træ-Marie, og når jeg næste gang skal handle, så køber jeg en ordentlig stak blege tynde sprøde kiks med et ordentlig lag mørk chokolade på, dem kom jeg pludselig til at længes forfærdeligt efter…

Sorte Marie…

You Might Also Like

19 Kommentarer

 • Reply Ella 12/01/2008 at 13:30

  Hvor er de søde – både Sophie og Marie 🙂

 • Reply Anne( den tredie,fjerde eller hvad nr. det nu ka bli´) 12/01/2008 at 14:01

  åh…slam bang lige tilbage til dengang, hvor jeg tegnede tøj til Store og Lille Marie. Når det var tegnet og klippet ud, blev det gemt i en gammel telefonbog…dejligt minde at få frem, tak for det.

 • Reply Mette 12/01/2008 at 14:07

  Ha-ha, hvis du vidste, hvor mange gange jeg i Netto har sneget en pakke sorte Marie i indkøbskurven, bare til mig selv…..

 • Reply Sifka 12/01/2008 at 15:23

  Åhr nej, hvor er den sød. Jeg har Christel dukker liggende i skuffen. Det var de fedeste:)

 • Reply johanne 12/01/2008 at 15:23

  Åh, de påklædningsdukker kan jeg godt huske. Jeg har klippet mange af den slags ud og også tegnet tøj til dem. Så brugte vi et ugeblad, hvor vi foldede siderne ind mod midten, og lagde hvert enkelt stykke tøj på mellem hver side, så der ikke skulle ske noget med det 🙂 Du gør mig helt nostalgisk.

 • Reply Ann 12/01/2008 at 17:40

  Kender du dette link? Det er naesten som at blive barn igen. http://www.victoriaspalace.dk/index.html . Jeg husker ogsaa at jeg brugte ugeblade med siderne foldet, ikke noget med plastik foldere dengang!!
  Ann i Vancouver

 • Reply Anita 12/01/2008 at 19:07

  Hvor er de dog SKØNNE! Nu går pigebarnet dælme op i mig, må jeg indrømme ;o)

 • Reply Ulla V. 12/01/2008 at 19:39

  Sikke en dejlig gave. Hvor har hun dog fundet den?

  Jeg ved ikke hvorfor det heller ikke lykkedes for mig, at få Anne-Sophie inspireret til at lege med påklædningsdukker. Jeg forsøgte, ligesom dig, ellers ganske ihærdigt!!

  Jeg elskede det som barn, og husker godt den dér måde med de foldede sider til opbevaring. Jeg klippede også mange fine damer ud af glitterbladene. Daells Varehus kataloget var bedst!!

 • Reply Solveig 12/01/2008 at 19:48

  Hvor har hun dog fået fat i den henne???

  Sorte Marie minder mig om min farmor.
  Her var der altid sorte Marie:-)

 • Reply Angelika 12/01/2008 at 19:49

  Nej, hvor er den soed 🙂 Ved du, hvor hun har koebt den ? Jeg er meget fristet til at give én af slagsen husly 😉 Paaklaedningsdukker har vaeret mit bedste legetoej i mange aar. Kommer lige i tanke om, at jeg har den lille prinsesse ( Margrethe ) liggende. Hun skulle saettes bag glas – det maa jeg huske at faa gjordt i naeste uge 🙂
  Nostalgiske hilsner
  Angelika

 • Reply Anne 12/01/2008 at 20:44

  Sorte Marie her er købt der hvor Sophie arbejder (endnu), Idé Møbler Silkeborg.

  Jeg har leget så meget med påklædningsdukker, og også opbevaret dem i en gammel telefonbog.
  Jeg legede med min mors Christel-model-smukke-nogen, men min allerbedste var Bobo, som Jørgen Clevin havde tegnet, og så et lille søskende-par, som også var fra hans hånd.

  De blev derværre alle ødelagt, da taget i vores garage ved vores gamle hus blev utæt, og regnen stod ned i et par flyttekasser med masser af barndomsminder, jeg græd snot, gjorde jeg 🙁

 • Reply Lene LN fra Tyskland 12/01/2008 at 22:03

  Min mor havde den gamle Store-Marie, Lille-Marie Og ogsaa Sorte-Marie – dem maate vi gerne lege med naar vi var hos Mormor (de var gemt i skabet ude i gangen.) Senere fik jeg genoptryk og og min histore ligner jeres – med et ugeblad foldet i midten til opbevarelse. Min lillesöster havde Bobo. Der er vist ogsa en bog om Bobo hvor han er i den gamle by med sin Mormor. Det er dejlige minder at blive mindet om 🙂

 • Reply Anne 12/01/2008 at 22:05

  Det er altid rart at komme i tanke om et eller andet dejligt, som var gemt lidt langt væk, Lene.
  Faktisk så har vi mine gamle Bobo-bøger her, eller rettere på loftet, for pigerne er vokset lidt fra dem, og der er ganske rigtigt én, som foregår i den gamle by – hyggeligt 🙂

 • Reply Linda 12/01/2008 at 23:03

  Uh, BoBo har jeg også, og christels små buttede babyer, og de Twiggytynde fra Eva… og en lille brun bamse med ternet pyjamas. Sorte Marie kunne man købe i den der lange smalle forretning med alsken krimskrams i Ålborg. Tror også Askeladen i Århus har nogen, de har i hvert fald haft :o)
  kh Linda

 • Reply Lene 13/01/2008 at 12:05

  Påklædningsdukker i en telefonbog, jeg er røget helt tilbage til dengang hvor der var piger til 🙂
  Dronning Margrethe udkom vist også som påklædningsdukke, tror jeg.

  Og jeg tegnede selv mange piger, som så fik tøj lavet. Altid strutkjoler med masser af farver fra Fabers små farvekridt.

  Tak for mindeturen, Anne

  Og din datter ER bare dejlig, hun har virkelig øje for hvem hendes mor er som person.

 • Reply Johanna 17/01/2008 at 23:24

  Årh hvor er de skønne. Elskede også påklædningsdukker og gjorde som Johanne skriver.. folde blade og hæfter og gemte dem der i.

  Vi boede på øerne hvor mange varer var fra England, og jeg derfra fik jeg de der foldud-huse til mine påklædningsdukker. De var bare super fede.

 • Reply Lisa Astrup 17/03/2008 at 18:19

  Hej.

  Sikke et dejligt indlæg, Sorte Marie er da dejlig, jeg elsker PD’ere.

  ……………………………………………………………………..

  Jeg har lige lavet en gruppe for PD samlere/ collectors,
  så kig forbi og meld dig til hvis det er noget for dig.

  http://groups.yahoo.com/group/PD_/

  venlig hilsen

  Lisa Astrup

 • Reply Helle Bjerring 02/04/2008 at 22:56

  Disse træ påklødningsdukker laves af sebra, esbjergensisk firma. De forhandles i mange børnetøjsbutikker. Udover sorte Marie er der også store og lille Marie, desuden er der lavet sengetøj, puslehynder og så videre med tryk af lille Marie. Jeg er indehaver af en børnetøjsbutik og er blevet overrasket over hvor mange voksne vi har solgt disse dukker til. Hele klubber af samlere har købt.

 • Reply ingrid molzen 28/06/2008 at 12:04

  Jeg er storsamler af både påklædningsdukker og Christel ting, men denne lille æske med Sorte Marie har jeg ikke set før, – hvor er den sød – og egnet til at lege med, for ellers er dukkerne jo tit leget i stykker.
  Kik ind på min hjemmeside, hvis du har lyst, der er der dukker at se på! http://www.molzen.dk
  Venlig hilsen

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.