Familie

IKKE MERE BROK…

12/01/2008

Vaskepose…

Sokke-helvedet er et emne, der tit er oppe og vende i denne her familie, og sidste faderen tog del i sammenlægningen, endte han med at være godt gammeldags kællinge-hysterisk.

Han brokkede sig i et væk, stod sammenbidt i arrigskab og bjæffede af os andre, og de rå beskyldninger føg om ørerne på os, for det var selvfølgelig os, der snuppede de strømper, som han havde lagt sammen og båret op i sin skuffe.

Øhhh, nå, jamen det havde vi da så nok, “Bevares og undskyld” sagde vi og kiggede ned på Amandas lyserøde footies, de lignede da vist ikke noget fra Herrens skuffe, men hva’ vidste vi…

Jeg tog det ovenfra og ned, PMS tænkte jeg, og trissede stille ud af rummet, og tænkte så på alle de gode idéer, der blev kommenteret med, da vi sidst var i krise, ja dengang var det vist mest mig.

Jeg snuppede et af rådene, og nu er min mand, der i mellem tiden er blev mild og sød og helt sig selv igen, udstyret med nogle vaskeposer og 21 par nye fine sorte herrestrømper.

Og læg så lige mærke til, at vaskeposerne er udstyret med 3 adskilte rum, så han kan være helt sikker på, at strømperne bliver parret rigtigt, når han skal lægge dem sammen! Dejligt, synes han.

Og vi andre, ja vi hiver stadig bare op af den store blandede kurv, men jeg går heldigvis i tynde uldne sorte knæstrømper, og dem er der ikke andre, der fristes af…

Nye strømper…

You Might Also Like

18 Kommentarer

 • Reply Liselotte 12/01/2008 at 12:08

  Ha ha ha… ja, herhjemme er jeg den ansvarlige for tøjsammenlægning og derfor også sokkejæger, men jeg har opgivet og alle de, som ikke kan blive fornuftige par, ligger i en kurv på bordet. “Tag et kig i kurven” plejer mit svar at være, når de bliver sokkedesperate, for jeg gider ikke længere. De der er oplagte bliver foldet sammen, men resten… de ryger direkte i kurven og så kan de selv døje med at finde match.

 • Reply Linda 12/01/2008 at 12:39

  Haha, kan lige se din milde mage syde og koge…har set noget lignende heromkring. Nemlig da Magnus begyndte sin kirketjeneste og skulle bruge sorte strømper uden dikkedarer. Dem henter man da hos far, de var jo også aaalt for små til ham når Magnus kunne passe dem. Og da han fik sine egne kunne jeg ikke se forskel, så de røg lidt på må og få til den ene og den anden skuffe. Brokke brokke beklage. ja uhada, stort arbejde for dem at hente en REN sok i den andens skuffe. Nu hedder det ribstrømper til faderen og glatstrikkede til sønnen. Helt ærligt….
  kh Linda

 • Reply Ella 12/01/2008 at 12:41

  Lige nu falder mine øjne på en kurv med sokker, der ikke er blevet sorteret. Det er mit arbejde, fordi jeg har den sikreste farvesans. Hvordan kan det mon være, at der SÅ mange forskellige sorte nuancer?

 • Reply Ella 12/01/2008 at 12:43

  Mht. sokkeposerne – så vil det vel fordre, at man er et ordensmenneske, når sokkerne forlader fødderne om aftenen 😉

 • Reply Anne 12/01/2008 at 13:11

  Ja endnu engang bekræftiger jeres kommentarer bare, at sokker ikke er en idyl-booster i ret mange familier 🙂

 • Reply Sifka 12/01/2008 at 13:23

  Kender ikke problemet, her hersker orden i sokkeskuffen. Alt er idyl;-)

 • Reply Anne 12/01/2008 at 13:28

  Ja, det er der da garanteret, Sifka, i dine skuffer er der strømper på snorlige rækker, sorteret efter materiale og kulør 🙂

 • Reply Stine 12/01/2008 at 14:11

  Har I ikke også en sokkeæder Anne? Min mor glædede sig til jeg flyttede hjemmefra, for så ville vaskemaskinens sokkeæder vel flytte med. Den delte sig nu bare… Jeg begriber ikke hvor de bliver af…?!

 • Reply Stine 12/01/2008 at 14:15

  Altså, min mor glædede sig til at slippe af med sokkeæderen i vaskemaskinen, ikke mig. Det kunne vist misforståes 😉

 • Reply Ulla 12/01/2008 at 14:34

  Tjaaaaaa hvis man er utilfreds med servicen er man hjertelig velkommen til selv at sortere snavsetøjet, vaske det og fint folde sokkerne sammen hjemme hos os (så jeg skal ikke nyde noget af at klage). Vi har haft lidt problemer med sorte tennissokker, det blev fikst løst ved at jeg satte en blå mærketråd i alle mandens tennissokker 😉

 • Reply laila 12/01/2008 at 14:54

  jeg har fundet ud af, at vores sokketrold ikke kan fordrage hjemmestrikkede strømper. De får altid lov at være i fred og det er jo også meget mystisk, ikke??

 • Reply Laila 12/01/2008 at 15:25

  Godt at höre at det ikke kun er her i syden, at sokkeæderne har højkonjunktur.

  Min mand har sokkeforbud…dvs. at han mä end ikke røre de nyvaskede sokker, end ikke at sige lægge dem sammen. For han kan hverken tage hensyn til størrelse, beskaffenhed eller den sorte/blå nuance.
  Nu har han en störrelse 47, sä det er mig lidt mystisk, at han kan parre dem med vores…max en str 38!

  Laila i Schweiz

 • Reply Lise 12/01/2008 at 15:36

  Meget velkendt problematik. Mine unger er så små, at de kan lokkes til en gang sokke-bingo. Jeg har en kurv som Liselottes, og engang i mellem bliver indholdet væltet ud på bordet. Så er der præmie til de to, der kan matche flest sokker. Gæt selv, hvem der vinder.
  Jeg læste engang at mænd forventer at blive præsenteret for svaret på alle universets gåder når de dør. Kvinder, derimod,forventer bare at opdage hvor de umage sokker forsvinder hen…

 • Reply Helene 12/01/2008 at 15:39

  Kære Anne

  Jeg mindes at have læst om jers famøse sokkeproblem før 🙂
  Kender du sokke klemmer? måske kunne det også lette sorteringsprocessen

  http://www.molini.dk/bestilling/melton/sokkeklemme_1.html

  http://www.spar-tid.dk/shop/sokkeklemmer-2c1.html

  Mvh. Helene

 • Reply hanneb 12/01/2008 at 18:11

  Ak ja, de kære sokker. Jeg vælter også bare hele molevitten i samme skuffe, og så er der frit valg. Men nu er alle børnene flyttet, og manden brokker sig stadig…ja jeg tar’ dem sg..ikke..han smider dem selv væk:) Gad vide hvornår han selv kommer til den erkendelse??

 • Reply kagekonen 12/01/2008 at 18:39

  hahaha… selv om jeg godt var klar over, at vi ikke var de eneste i verden med et “sokkeproblem” så er det nu ganske rart at få det bekræftet. Som ene kvinde i huset har jeg aldrig problemer med at finde mine strømper (bortset fra dengang da sønnens kæreste delvist flyttede ind). Husbondens og sønnernes sokker ligner dog hinanden så meget at det er svært for os alle at holde rede på, hvis der er hvis… dem der ikke umiddelbart og helt sikkert kan parres de ryger som hos Liselotte i en kurv i bryggerset.

 • Reply Anne 12/01/2008 at 20:40

  Det er aldrig til at vide med de mødre, Stine 😉

  Det er jo det man er, Ulla, velkommen til at gøre arbejdet selv, men vi satser på at det nye tiltag hjælper på brokkeriet…

  Jeg har faktisk også observeret det med de hjemmestrikkede, Laila, meget mystisk!

  Ha ha, Laila, jeg ser lige for mig, hvordan din ene strømpe pludselig ryger helt op over knæet, når du trækker den på.

  Sokkebingo, god idé Lise, vi har altså også sådan en opsamlingskurv, og ind imellem tømmes den i skraldespanden, for der kommer med tiden til at ligge en del enlige eksemplarer der i.
  Enkelte makkere kan så senere dukke op i et mørkt hjørne i en sporttaske eller under en stak Anders blade, men hvor der handles der spildes, ikk’…

  Ja en enkelt gang før, har vi vist haft sokkerne oppe at vende, Helene, og hvis det der nu er sat i gang med vaskepose og sådan ikke virker, så må næste step være sokkeklemmer.
  Men som jeg skriver, jeg har intet problem med at finde mine strømper, så måske pigerne bare skulle til at være lidt mere “selv-sammenlæggende”
  🙂

  En dag vil der også kun være sokker fra 2 forskellige her hjemme, en med dertil indrettet pose og en anarkist, der bare hiver nogle på…

  Ja ja, Kagekone, sokkefabrikanterne må spinde guld på alle os, der går strømepkolde ind imellem…

 • Reply Hege 12/01/2008 at 21:12

  Vi kjøper helt like sorte tennissokker, så behøver de ikke møte sin bror. Fetteren er også helt lik.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.