Faktaboks, Garn, Ravelry, Strik, Strikkeopskrifter

ULDNE STRIBER…

05/12/2019

For nogle uger siden skrev jeg om min nye brugte sømandsjakke og de tilhørende striber, der var undervejs.

Nu er jeg i mål med tørklædet og glæder mig meget til at gå ud i verden med blå uld på kroppen og en god stak af mine yndlingsnuancer svøbt om halsen.

Der er tilfredshed hele vejen igennem de ca. 240 cm og jeg er rigtigt tilpas med, at jeg tilkøbte tre rosa nuancer, der kunne bløde lidt op på alt det blå og brune. Jeg endte endda med at pille “start”ribben af for at kunne få en rosa stribe i den ende af tørklædet, jeg var fristet til at lade være, for jeg var jo så godt som færdig med arbejdet og så kan jeg godt blive sådan lidt nu-skal-det-virkelig-bare-afsluttes-agtig.

Men jeg holdt fast i min tanke om, at det ville blive flottest med lidt varme i begge ender, så af med ribben, på med 10 cm glatstrik i udvalgte farve og så ny rib på. Det gav en strikkedag mere men var bestemt det værd.

Der er kommet rigtigt mange spørgsmål på IG undervejs, nogen har jeg svaret kort på, andre har fået lovning på lidt mere omfattende forklaring her på siden, så herunder 1 stk faktaboks og så er det ellers bare afsted i gemmerne og hive den uld frem, som kan give det tørklæde, der passer allerbedst til lige dig.

Dette her passer allerbedst til lige mig og jeg er faktisk sikker på, at jeg vil komme til at bruge det i rigtigt mange år. Til sømandsjakke, til dunjakke, til hjemmestrik og købestrik og en hel masse jakker, der skal holde mig vintervarm fra nu og i årerne, der ligger og venter derude…

FAKTABOKS

Mønster:

Intet. Egne krumspring hele vejen.

Garn:

250 gram blandet højlandsuld fra forskellige fabrikanter og forhandlere. Alt med en løbelængde på omk de 520-550 meter pr 100 gram

Str:  ca. 30 x 240 cm

Pinde:

4 mm rundpind

Egne krumspring:

114 masker på rundpind 4 mm.

Ca. 19 cm rib. 3 ret 3 vrang

Derefter 20 striber af 10 cm højde. Rundt og rundt og rundt. Glatstrik og altså derfor ene retmasker. Nemt nemt. Jeg har splejset enderne undervejs, så der ikke var noget at hæfte til sidst.

Ca. 19 cm rib 3 ret 3 vrang til at slutte af med.

Nemmere bliver det næsten ikke.

Langt og lunt og lækkert.

Jeg er godt tilfreds…

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply gitte 05/12/2019 at 13:37

  hvor er det bare lækkert og fint – og helt fantastiske farver – måske man skulle strikke sig et .. ? tak fordi du deler opskriften

 • Reply Lone Holst 05/12/2019 at 14:31

  Langt lunt og lækkert – tillykke med det! Og tusind tak for faktaboks ??

 • Reply Helle 05/12/2019 at 15:29

  Det er et superlækkert tørklæde 🙂 Jeg ville straks lave et til mig selv i lidt andre farver, hvis ikke jeg vidste, at jeg højst sandsynligt ikke vil få det gjort færdig, jeg er mester i at begynde på strik, som ikke bliver færdigt, jeg har pt 3 trøjer til mig plus et par i babystørrelse. Måske i juleferien, hvor vi nok skal se en masse film i fjernsynet.

 • Reply Trine F 05/12/2019 at 15:40

  Det er da blevet vildt flot og langt.
  Det ville jeg aldrig få lavet, måske mest fordi jeg er begyndt at synes at højlandsulden kradser, når jeg bliver varm ? hvilket ikke er optimalt med et halstørklæde, der jo gerne skulle varme den bare hals.

 • Reply K-V 05/12/2019 at 16:32

  Superflot tørklæde!!

 • Reply Gitte 10/01/2020 at 12:08

  Tak for at dele,jeg har heldigvis et pænt stort udvalg af supersoften 🙂

 • Reply Hanne Hector Schrøder 09/01/2021 at 13:30

  Hej Anne – det er maange år siden, jeg sidst har besøgt din blog, men i “snakken” om cashmere andetsteds kom jeg til at tænke på, at det var dig, der i sin tid skrev opskriften på “Annefødder”, som jeg brugte i et kæmpestort og meget, meget lækkert tørklæde, som jeg stadig elsker højt.
  http://www.syenlap.dk/?p=8878 – som det ses endda 2 gange!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.