Lidt af hvert

KÆMPE SKØNNE VIDUNDERLIGE FORÅRSVEJR…

13/03/2014

Kirsebær...

Jeg bliver simpelthen i det dejligste humør af solen og den blå blå martshimmel.
Jeg hænger ud i haven i ført sweater og kaffekop og glæder mig over alt det, som vi efterhånden går og får ordnet.

Den gamle forsømte villahave ender som en dejlig nykæmmet familiehave med plads til solbadning, boldspil, hundefræs, finsovning i hængekøje og dovne dage med kaffespining og snak.

Drivhuset fik vi klaret sidste år sammen med roser ved facade og op af det kiksede haveskur. Lavendelhæk ved fortorvet er også på plads.

Nede i haven er der sat flere roser og sidste sommer også masser af dahlia og frøsåede sommerblomster som morgenfruer og frøkenhatte.
Jeg elsker det hele og kan nærmest ikke vente til der rigtigt skal gang i den derude igen…

Hvis vejret holder så får plænen den første tur i weekenden. Så er den klar til en lille eftersåning og måske noget topdressing.
Den ligner lidt et månelandskab, både fordi Huxi tumler sådan rundt derude men også fordi den generelt er meget meget uplejet, det er jeg ikke fan af og havde egentlig allerede sidste sommer drømme om at rette op på det, men en hjernerystelse holdt mig temmelig inaktiv i forhold til havehopla.

Men i år!!
I år bliver det anderledes og jeg glæder mig.
Vi skal ha’ blødt saftigt grønt græs uden alt for mange huller og buler.

I sidste weekend havde vi stærk mandehjælp til motorsavstrimning af nogle af havens trætte træer, her er så luftigt og “rent” nu, det er så lækkert og jeg glæder mig over, at der nu ikke længere hænger store knækkede grene i blommertræet og at den knap så kønne forsythia ikke længere er på vej ind gennem vinduet i tv-stuen.

Gammelt trådhegn mod naboen er fjernet, unyttige plasttagplader fra havens bagerste hjørne også slæbt væk og Amanda har brugt masser af knofedt og rengøringsmiddel og fået haveskuret til at skinne fint og hvidt.
Alt er godt og det, som ikke er, bliver det…

Snart skal der forspires og lægges endnu flere planer.
Snart skal der havemøbler ned i gården og også hamres et nyt og solidt hundehegn mod indkørslen.
Potter skal plantes til med forårsblomster og de gamle skovjordbær på den “hemmelige” side af huset skal renses op, så vi til sommer kan trække bær på strå og forkæle både os selv og gæster med dem.

Jeg mæsker mig i martssol og milde briser, jeg glæder mig over og til alt det, som sker i haven.
Jeg gider det hele, jeg elsker udelivet, jeg elsker lys og luft…

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Nana Hecquet 13/03/2014 at 18:49

    Ja, det er da bare det dejigste forår allerede! Det lyder som om I er kommet langt med haven. Her har vi også fået ryddet lidt op og luget lidt, men græsplænen bliver sikkert ved med at være hullet og bulet (det har vi også en hund der sørger for at holde ved lige ;-))

  • Reply Marie 14/03/2014 at 08:09

    Arh, jeg får det helt godt indeni af at læse det indlæg – og får selv lyst til at gå i gang i haven! Tak for det 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.