Bøger, Inspiration, Strik, Strikkeopskrifter

NYE STRIKKEFRISTELSER…

26/01/2013
Der er landet en fin lille ny booklet i min postkasse.
Sendt afsted i rasende fart fra Fox og Jane, der får ordrene ekspederet i et upbeat tempo, der gør enhver længselsfuld strikker blød og glad, tak for det.

Babystrik på pinde 3 hedder den og er fra Lene Holme Samsøe, der står bag en flok skønne strikkebøger. Jeg har i alle tilfælde let ved at forelske mig i hendes modeller, selv om mange af dem er meget mere feminine end det jeg selv går med, men smukke er de og især hendes arantrøjer elsker jeg.

Jer, der har læst med her igennem noget tid, husker sikkert mine udfordringer med Amanda, som var ved at tage livet af mig, det var ikke opskriftens skyld men nærmere mit manglende strikkefokus i den periode, skilsmissetrøjen fra helvede bliver den kaldt, men med kærlighed og smil om munden og den er ufattelig smuk.

Så da jeg nu så, at der var kommet en babybog fra den feminine strikkes hånd, da vidste jeg med det samme, at den skulle være en del af mit uldne bibliotek og nu ligger den her og frister noget så skrækkeligt.
Næsten så meget at jeg ikke kan ignorere det!

Men jeg forsøger, for jeg har en Hugo, der venter på, at jeg har tid og det har jeg i dag.
Så først de hjemmeavlede stribede riller og derefter i gang med babystrik…

Bogen er så smukt stylet, lækkert lækkert regi og blide dæmpede farver. Skønne unger og klædelige hverdagsanvendelige opskrifter.
What’s not to like? Jeg elsker det hele.

Især den lille cardigan med pletterne. Åh så fin den er!
Jeg har masser af babyer i kredsen omkring mig, masser af aftagere, så det er bare at slå sig løs.
Skønt!

På lageret er der kilometervis af garn, der passer til opskrifterne her i, nærmest endeløse kilometer og jeg ved, at der er masser af pinde nr 3 i den store rodede kasse, hvor jeg kaster mine pinde ned efter endt strikning. Jeg er komplet uorganiseret, når det kommer til pinde, men det er sådan det er og jeg lever så udemærket med det.

For der er pinde, der er garn og nu er der så også nye fristelser på tryk og så går det alt sammen, pinderoderi eller ej…

Jeg ved ikke om Lene Holme Samsøe har sin egen hjemmeside, jeg kan ikke finde den, måske jeg bare ikke har ledt grundigt nok, men hun har en FB-side og der er det jo muligt at hoppe ombord og blive opdateret på, hvad der rører sig i hendes strikkeverden.

Og der rører sig vel ting, for når man vælger at kalde noget “Hæfte 1”, så er der vel også planlagt efterfølgere eller??
Jeg smilede i alle tilfælde bredt, da jeg havde bladret igennem det smukke hæfte og vendte tilbage til forsiden med det lille et-tal på.

Men først Hugo.
Derefter Bella, Lillie, Viggo, Vigga og alle de andre.

Måske også Bella tæppet, som jeg faktisk har strikket flere af for nogle år tilbage.
Før det kom i bog og kom til at hedde Bella.
Dengang det bare en tørklædeopskrift, der gik maxi og fik lov at lune en masse skønne babyer.

Dengang hed det Woodland og var uden rillekant men jo tydeligt med Bella-blade.
Fint og sirligt og nu også i hæfte…

You Might Also Like

26 Kommentarer

 • Reply Ellen Lund 26/01/2013 at 12:34

  Den bog kommer helt sikkert også snart i min reol. Jeg skal være farmor for 4. gang i juni. Jeg havde fornøjelsen at hilse på Lene på Fanø til strikkefesstival. God weekend.

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:33

   Det er den helt perfekte bog til en farmor, Ellen, få du den hellere bestilt…

 • Reply Jane 26/01/2013 at 12:51

  Den bog er også lige landet på min matrikel. Jeg har netop slået masker op til Bella baby i hvid. Dejligt, når der er små babyer i omgangskredsen, hvis mødre har lyst til at modtage strik. God weekend.

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:33

   Der bliver vist strikket Bella’er på livet løs rundt omkring, Jane 🙂

 • Reply Michelle 26/01/2013 at 12:53

  Jeg sukker også efter det hæfte, det er så fine modeller der er i. Og spørg lige om jeg blev glad da jeg så dit billede af “hæfte 01”!

  🙂

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:34

   Tænk hvad det ikke kan blive til med hæfte 2,3,4 o.s.v., Michelle…

 • Reply Pernille 26/01/2013 at 13:02

  Det er længe siden jeg har strikket børnetøj. Og der er ikke så mange små børn i min omgangskreds. Jeg er alligevel begyndt at overveje om sådan noget kan afsættes et led længere ude, for ind imellem får jeg voldsom lyst til noget småt og hurtigt 🙂

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:34

   Man kan vel altid støve en baby op, Pernille 😉

 • Reply Sifka 26/01/2013 at 13:28

  Åh ja, det var dengang. Det var jo faktisk dig, der hjalp mig til at få styr på mine Woodland-blade:)

  Der er mange bebser omkring mig for tiden, så et eksemplar af den fine strikkebog finder sikkert også vej til min reol.

  Og, rigtig god weekend!

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:35

   Ja det var dengang, Sifka, nu hedder det ikke Woodland men Bella og er stadig kønt.

   God strikkelyst i de små størrelser…

 • Reply Fríða Bragadóttir 26/01/2013 at 13:29

  ej, den bog længes jeg efter, den ser bare så spændende ud. næste gang jeg skal på indköbstur står den helt sikkert på listen.
  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:35

   Du har garanteret en god indkøbsliste, Frida 🙂

 • Reply unikarina 26/01/2013 at 13:31

  Åh cardiganen med pletter…. Først i en babystørrelse til min kusines kommende baby(pige?) og dernæst én i str. mig. Jeg må vist hellere bestille bogen med et samme…
  Håber Hugo bliver en opskrift, som kommer til salg – for den er skøn og der er et par dejlige babyer, som kunne se endnu sødere ud i en Hugo :o)

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:36

   Hugo bliver til en opskrift, Karina, jeg mangler bare tiden til at fordybe mig med det.
   Indtil da, ja så må du i gang på pinde 3, for jeg ved at bogen er hos dig nu…

 • Reply Karen 26/01/2013 at 15:24

  Det er et dejligt hæfte, det kan vi sagtens være enige om. Nu ved jeg tilfældigvis at der kommer et hæfte mere snart, for en af de små modeller er min yngste, som også er model i det næste hæfte.
  Og det er nu altså ikke kun derfor jeg synes det er et godt hæfte, men lidt moderømhed over sin lille pode på et professionelt billede, må der vel være plads til.

  Glæder mig stadig rigtig meget til Hugo!

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:37

   Åh hvor spændende, Karen, det vil jeg glæde mig til at se.
   Både pode og opskrifter…

 • Reply Annemette 26/01/2013 at 21:20

  Der er desvaerre ingen smäfolk i min naermeste familie, men jeg har hendes Suveraen Strik pä min önskeliste og der er stadig mange modeller i Mere feminin strik som stär i strikkeköen 🙂

  Glaeder mig til at se hvad du fär strikket, for sikke söde modeller der er i den booklet 😉

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:37

   Hun laver dejlige dejlige modeller, Annemette, både til de små og os, der er blevet lidt større…

 • Reply Susanne 26/01/2013 at 21:43

  Jeg har også købt bogen/hæftet, som jeg faldt pladask for med det samme, selv om der ikke lige er nogle babyer på bedding i næmeste fremtid. Der er så mange yndige små ting i det hæfte, så jeg skal også i gang. Skal bare lige have strikket en stak ufoer færdige først.

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:38

   Jeg har heldigvis ingen aftaler med nogle UFO’er, Susanne, de passer sig selv så ganske udemærket…

 • Reply Britt 27/01/2013 at 10:02

  Den ser meget fristende ud den bog. Jeg er meget begejstret for ideen om at det hele er lavet til samme strikkefasthed så man kan undgå strikkeprøver! Rigtig god fornøjelse med Hugo-striberne og tillykke til de heldige aftagere af dine projekter

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:40

   Jeg springer nu ikke over strikkeprøverne, Britt, kun med de garner, hvor jeg er helt sikker.
   Der bliver jo også skrevet, at det kun er vejledende. Og i de små størrelser kan man virkelig hurtigt komme ud af kurs, hvis strikkefastheden ikke overholdes.
   Men ja, ellers rigtigt rart med flere valgmuligheder…

 • Reply Charlotte Illum 28/01/2013 at 12:25

  så er den bestilt…. “Se nu hvad du fik mig til…” 🙂

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:40

   Hahaha, Charlotte, jeg tager ikke ansvaret, heller ikke selv om du prøver på at gi’ mig det…

 • Reply Britta 28/01/2013 at 22:01

  Her strikkes Lisettes beret og tegnes fantasi verdener og tekniske billeder fra Hugo – sikken en verden der åbnede sig for midterste pige 🙂 nu ønsker hun sig bare hjemmesyet shorts til beretten og moren ønsker sig en ny bog 😉 TAK

  • Reply Anne 31/01/2013 at 23:41

   Du må i gang med shorts, Britta, det må der da til! Og så kan du belønne dig selv med bogen, når datteren er klar med sit udstyr…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.