God gedingen hverdagsmad med struktur, smag, “ligefremhed” og så en lynhurtig tilberedningstid –
det er ikke at foragte, det kan vi li’.
Grønt, groft og godt for mave, energi og øjne og så en lynhurtig tilberedningstid –
sådan var den salat, som vi fik sammen med vores krydrede kalkungryde i dag.
Et godt dansk økologisk blåmkål revet med det grove rivejern på køkkenmaskinen.
Hældt op i en skål med et lille nip salt og så ellers kogende vand henover.
Trækketid = Den tid det tager at vaske rivejernet af.
Og derefter op i en sigte, så vandet kan løbe af kålen igen…
2 minutters afkøling mens resten af ingredienserne findes frem og gøres klar.
Pesto.
Tørrede bær.
Frisk figen.
Squash.
Vi vendte den letafkølede blomkål, der nærmest ligner en grov couscous, med masser af hjemmetlavet pesto, ikke lavet af mig men af en ferm kollega, og dryssede rundhåndet med tørrede iranske bær. Berberis, der er rigtigt gode til sammenkogte retter, i ris og altså også i salater.
Øverst kom strimler af rå squash, der var klaret med en skarp skrællekniv.
Et let drys flagesalt og så nogle skiver frisk figen, som den søde bund for de markante smage fra bær, basilikum og blomkål.
Perfekt salat til en krydret kalkunret og en lille top ris til de, der ville ha’ det.
Det ville jeg ikke. Men vil jeg gerne ha’ resten af salaten i morgen til frokost?!
Ja tak…
20 Kommentarer
“Ligefremhed” . Både her og der, befriende. Tak, fordi vi må følge med.
Velbekomme, Birthe…
Uh, det ser indbydende ud.
Jeg har lige i sidste uge fået blomkålscouscous på en restaurant i Aarhus. Havde aldrig hørt om det før, men det smagte vidunderligt. Jeg havde indtryk af, at det var helt råt, men måske havde det også fået kogende vand over sig….?
Tak for opskrift.
Det kan såmænd sagtens ha’ været råt, Eva, her valgte jeg bare at dæmpe den lidt markante smag af kål ved at give det en gang varme…
Den har jeg ikke prøvet..(endnu)
Det lyder særdeles delikat og smuk er den også….
Ja det ser da nysseligt ud, som det ligger der og venter på, at vi kaster os over det, Ulla 🙂
Fantastiske fargar!
Reknar med at det smakar like godt som det set ut til;0)
God helg!
Solklem
Det smagte rigtigt dejligt, Solveig.
Både sol og klem tilbage til dig…
Super inspirerende. Men berberis hvor finder du dem ?
Jeg fik en kæmpe pose for bare 55 kr hos min iranske grøntsagsmand.
Hans kone fortalte mig, at de i Iran ofte bruger disse bær i ris- og sammenkogte retter.
Det må prøves…
Hvor ser det bare INDBYDENDE ud! uhmm… Hér er bagt birkes til weekendens morgenmad – med alle samlet. Dejligt at få efterskolebarnet hjem – bare for en weekend så vi lige kan “se i øjnene” og mærke. Heldigvis får vi lov at kramme endnu. Ha en dejlig weekend Anne – måske I også bliver en ekstra i jomfruburet weekenden over?!
Uhmmm birkes, dem med kvark fra Karoline? Dem elsker jeg, måske skulle de i ovnen søndag morgen her? Det tror jeg.
Amanda bliver i Aarhus denne weekend, hun har været hjemme de to sidste, så nu synes hun at det var på tiden med et par dage derude i mindre selskab end til dagligt. Hun hygger sig…
“Mine” birkes er vel ret beset “min mors” birkes. Faktisk kunne jeg forestille mig det er en opskrift hun har fra Amo eller lignende… De har fulgt mig altid – men mine er gjort lidt sundere JEG synes bedre 🙂 Drengebørnene synes mine er lækre, men mormors måske lidt bedre 🙂 🙂 http://gallerilarsen.blogspot.dk/2012/07/st-igang.html
Hos os hedder det blomkålsris og det bruges efterhånden som ris i stedet for den ægte vare. Ligesådan har vi hvidkålspasta og nu efter et par mdr med den variant vil ungerne ikke have andet. De elsker kålsmagen til deres kødsauce ;-)) men din salat skal prøves. Den ser lækker ud!!
Det kunne også sagtens hedde ris, Tina, potato potato 😀
Lyder lækkert med hvidkålen til bolognesen, det må jeg også prøve…
Uhmm, elsker blomkål når det er revet groft eller håndhakket fint 🙂
Retten skal helt sikkert prøves .
Rigtig dejlig fredag
Faktisk så kan jeg godt li’ den der uhyggelig ret Maskeret blomkål, Marianna, alt med blomkål hitter hos mig 😉
Indrømmet, – den var jeg nok ikke selv kommet på!
Lutter lækre sager, så den må afprøves…
😀
Godt jeg så gjorde, Tante T 😉
Det lyder altså godt. Jeg tror godt der kunne havne et blomkålshovede i min kurv i morgen 🙂