Lidt af hvert

EN LILLE ULDEN RØDBEDE…

26/02/2010

Lun Rødbede

En af mine tidligere kolleger har for ganske nyligt født en lille prinsesse, et længe ønsket datterbarn, der nu har gjort den unge familie komplet.

Det måtte fejres med et lille stykke strik, og de sidste mange babyer, der er født indenfor min strikkearms længde, har fået sig et lille tæppe.

Èt til Noah.

Èt til Villum.

Èt til Thomas.

Og nu et rødbedefarvet til Prinsesse Petit.

Jeg håber, at hendes forældre vil blive lige så glad for det, som de andre har været, jeg ved med sikkerhed, at de små tæpper er brugt flittigt og længe omkring de andre små…

Igen-igen er det Woodland-blade, der danner fint mønster i tæppet, og denne gang har det også fået en lille hæklet kant som afslutning.

125 gram Arwetta hentet inde i Mariannes butik i Lemvig i sidste uge, blødt og krassefrit og lige til at smide i maskinen, det er da småbarnsvenligt.

Det lille tæppe måler ca 70 x 90, det er skyllet op og langt glat ud, men ikke blogget med nåle, blev det det, kunne det sikkert vokse sig en anelse større, men jeg tror, at det er en udemærket størrelse til en lift.

Sjovt nok fik jeg, da jeg sad og lukkede de sidste masker af, en mail fra Kirsten, der også lige havde strikket et lille tæppe.

Hun ville gøre mig opmærksom på, at der var en lille fejl i mine oplysninger om, hvor mange masker jeg havde slået op, jeg havde skrevet 135 i stedet for 137.

Den fejl er rettet nu, så hvis nogen fristes, ja så er det lige til at gå til.

Mønsteret på Woodland findes lige her på dansk.

Og lidt oplysninger om, hvordan det laves smallere eller bredere findes lige her i kommentarsporet.

Tæppet er klar til aflevering, men jeg er kommet til at starte på en lille hatte-ting dertil, så det får lige vente…

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Inge 26/02/2010 at 21:31

  Hej Anne. Jeg blev så glad for at fåen reminder om det søde mønster, for jeg har selv strikket det som tørklæde et par gange – og synes det er fantastisk. Nu skal min yngste lillebror være far, og min mor vil gerne strikke et lille tæppe. Jeg foreslog straks DIT tæppe :-), og det syntes både den kommende bedstemor og kommende helt nye unge mor godt om 🙂
  Nu til mit spørgsmål – du skriver på Ravelry at du har strikket det i Arwetta. Er det strømpegarnet? Jeg har nemlig lige færdiggjort det seneste par sokker i Arwetta – og havde glemt at garnet hver gang skuffer mig fælt. jeg synes simpelthen det bliver grimt alt for hurtigt,ved almindeligt brug! Mon jeg bare har været uheldig……
  Nå – og så skal du lige vide at jeg i dag sad på café i min nys færdige Folklore – og den er så fin, så fin. Den bliver en favorit! Tak,tak, tak 🙂 Mange hilsner fra Inge

 • Reply Diana Kaiser 26/02/2010 at 22:16

  Hvor er det bare kært. Og NU må jeg altså igang selv – beundrer dine hver gang du blogger om Woodland og tænker at nu må jeg…..
  Er sikker på, at det vil bringe lykke og jeg er spændt på, at se huen du strikker til 🙂
  God weekend fra Diana

 • Reply Hanne 26/02/2010 at 22:58

  De kan kun blive glad for den farve, den frisker da enhver barnevogn op :O)

 • Reply Tora 27/02/2010 at 10:09

  Nydelig farge! Du er alltid så raus med gavene til de nyfødte, teppene er så vakre, og en vidunderlig gave å få! God helg!

 • Reply Solrun 27/02/2010 at 14:21

  Hvor lækker. Man skal være et skarn hvis man ikke bliver overlykkelig over at få sådan en til sin lille nyfødte pige. Dejligt at du kan give dine håndarbejder væk til veninder og venner.

 • Reply Marianne 28/02/2010 at 09:38

  Hej Anne. Allerførst tak for en dejlig og livsbekræftende blog, som jeg følger med stor fornøjelse. Sikke en yndig rødbede. Jeg måtte straks lave en selv, selv om jeg ikke har en baby indenfor rækkevidde overhovedet. Hvad pind har du mon strikket på.

 • Reply Marianne 28/02/2010 at 09:39

  Altså hvad nr pind

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.