WOODLAND…

Woodland…

Mine små udgaver af denne halsklud er strikket af rester af Tweed 300, en rest af Falkenberg-garn og nu også en prøve af Isagers Højlandsgarn.

De vejer lidt over 40 gram og er ca. 20 x 120 cm.

Opskriften stammer fra Nikols blog, og jeg har skam spurgt om lov, før jeg har oversat.
http://thriftyknitter.com/?p=219

Jeg har i opskriften brugt nogle forkortelser, de er alle samlet herunder:

r : ret
vr : vrang
2sm: 2 ret sammen
lro : 1 løs af, 1 ret, træk den løse maske over
l2ro : 1 løs af, 2 ret sammen, træk den løse maske over
slo : slå om
lnm : lav en ny maske. Strik en drejet ret op i lænken mellem 2 masker.

• gentag

Mønsterpinde:

1. (retsiden) : 2vr, slo, 1r, slo, 2vr * lro, 3r, 2sm, 2vr, slo, 1r, slo, 2vr * gentag til alle masker er strikket.

2. : 2r, 3vr, 2r * 5vr, 2r, 3vr, 2r *

3. : 2vr, 1r, slo, 1r, slo, 1r, 2vr * lro, 1r, 2sm, 2vr, 1r, slo, 1r, slo, 1r, 2vr *

4. : 2r, 5vr, 2r * 3vr, 2r, 5vr, 2r *

5. : 2vr, 2r, slo, 1r, slo, 2r, 2vr * l2ro, 2vr, 2r, slo, 1r, slo, 2r, 2vr *

6. : 2r, 7vr, 2r * 1vr, 2r, 7vr, 2r *

7. : 2vr * 7r, 5vr * slut med 7r, 2vr

8. : 2r * 7vr, 5r * slut med 7vr, 2r

9. : 2vr, lro, 3r, 2sm, 2vr * slo, 1r, slo, 2vr, lro, 3r, 2sm, 2vr *

10.: som p.4

11.: 2vr, lro, 1r, 2sm, 2vr *1r, slo, 1r, slo, 1r, 2vr, lro, 1r, 2sm, 2vr *

12.: som p.2

13.: 2vr, l2ro, 2vr * 2r, slo, 1r, slo, 2r, 2vr, l2ro, 2vr *

14.: 2r, 1vr, 2r * 7vr, 2r, 1vr, 2r *

15.: 5vr * 7r, 5vr *

16.: 5r * 7vr, 5r *

Woodland tørklæde

Slå 41 masker op.
1.pind, som er retsiden strikkes 2r *1r, 1vr* og slut med 1r.

2.pind : 2r, 1vr, 2r * 7vr, 2r, 1vr, 2r *

Når disse to pinde er strikkes begyndes mønsterpindene som beskrevet fra 1 til 16.

Disse gentages til tørklædet er så langt som ønsket, og der strikkes så en afslutning over følgende 8 pinde:

1. : 2vr, lnm, 1r, lnm, 2vr * lro, 3r, 2sm, 2vr, lnm, 1r, lnm, 2vr *

2. : 2r, 3vr, 2r * 5vr, 2r, 3v, 2r *

3. : 2vr, 1r, lnm, 1r, lnm, 1r, 2vr * lro, 1r, 2sm, 2vr, 1r, lnm, 1r, lnm, 1r, 2vr *

4. : 2r, 5vr, 2r * 3vr, 2r, 5vr, 2r *

5. : 2vr, 2r, lnm, 1r, lnm, 2r, 2vr * l2ro, 2vr, 2r, lnm, 1r, lnm, 2r, 2vr *

6. : 2r, 7vr, 2r *1vr, 2r, 7vr, 2r *

7. 2vr * 7r, 5vr * slut med 7r, 2vr

8. :2r * 1vr, 1r * slut med 2r.

Luk løst af, skyl tørklædet op, og spænd det op, så det smukke mønster kommer til sin ret.

Comments

 1. says

  Hvor er de smukke dine tørklæder og mønstre! Med hensyn til opdeling, går jeg ud fra, at du kan lave kategorier, som jeg kan se du har. Så laver du da bare en der hedder “Mønstre” eller strikkeopskrifter! Det er da let nok? Hvis det hele så ligger der, så er der da ingen “ko på isen”. Jeg må også snart kunen byde håndleddet lidt hækleri igen…

 2. says

  Åhh Anne, hvor dejligt.
  Tak fordi du gider lægge opskrifterne på igen. Nu vil jeg skynde mig at printe og gemme, for både Woodland og Annefødder står for tur når to-do listen åbnes for tilgang igen (hvilket ikke varer så forfærdelig længe).
  knus
  Sanne B

 3. says

  Selvfølgelig, Deborah, godt tænkt at lægge dem i en særlig kategori, det havde jeg slet ikke skænket en tanke.
  Men det var nu også lidt sjovt at ha’ dem liggende ved 4shared, for der kunne man se, hvor mange gange de var blevet downloadet…

  Det er/var så lidt, Sanne, her ligger de jo bare og samler støv, opskrifterne altså.
  Måske skulle du lade være med at strikket et Woodland, der er jo noget med nogle pakker, ikk’…

 4. says

  Så er mit woodland færdigt og hænger rundt om halsen. Et rigtigt “skoletørklæde” – ikke så bredt men rigeligt til at varme på en kold skole og til alle turene over skolegården. Det bliver bestemt ikke det sidtse. Der må flere til.
  Dorte

 5. Anja says

  Hej Anna,

  Jeg har “lånt” dit mønster og har lige strikket woodland.
  Det har været rigtig hyggeligt at strikke.
  Tak for lån.
  KH Anja

  • says

   Hej Anita! Og velkommen her.
   Jeg er nok en smule usikker på, hvad du mener med at følge, måske tænker du, at der på andre blogs er synlige “follow’ers”, at man melder sig som følger direkte på siden?
   Det kan man ikke her, det har jeg valgt fra, men du kan evt lægge mig i Google reader, så kan du se, når jeg har opdateret. Er det det du tænker på? Altså at det bliver synligt for dig, når jeg har lavet et nyt indlæg?
   Måske kan du bare lægge mig under dine foretrukne og så vende forbi engang imellem.
   Jeg håber, at du finder en løsning, du skal i alle tilfælde være så hjertelig velkommen her…

 6. Nancy Ravn says

  Hej Anne.
  Ja, det er netop denne opskrift – og tusinde tak for det. Jeg glæder mig til at strikke det.
  Venlige hilsener fra Nancy

 7. Mette Jeanne Thoedsen says

  Så dan som jeg husker det,var der på Woodland tørklædet et en opskrift med et større antal masker.Det er foedi jeg nu har strikket 3 stk af den nuvæærende opskrift og så godt kunne tænke mig at lave et bredere.måske dobbelt så bredt-kan jeg mon fordoble maskeantallet ,minus retmaskerne i den ene side.Vh Mette

Trackbacks

 1. […] Stoffet er i vaskemaskinen – der er både noget til puder i stuen, noget til sjov og noget til køkkenet. Nu vil jeg skifte greb på et par skabslåger, indrette mit syområde “færdigt” og så sætte mig og gå i gang med Woodland. […]

 2. […] Men så alligevel, det kan jo bruges senere på året, når sommeren er dampet af, og Danmark igen ligner sig selv med regnvejrsdage og gråligt skær, og nu er jeg i alle tilfælde så tæt på færdig, at det ville være idioti ikke at afslutte de sidste rækker af Woodlandblade. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>