Lidt af hvert

PIMP YOUR SOUP…

20/01/2010

Asparges...

Skarpe løg...

Mormor...

Nogen her i huset ææælsker aspargessuppe med kødboller i, helst bare sådan en firkantet blok fra supermarkedets kæmpe kummefryser lige til at proppe i gryden og så et læsfuld af de små temmelig gummiagtige boller i.

Nam siger nogen, andre siger Nej!

Oss’ mig!!

Jeg har ikke det fjernest imod selve suppen, jeg kan faktisk rigtigt godt li’ aspargessuppe, men helst af den ægte vare lavet fra bunden med ærlige råvarer og forsommersprøde asparges.

Ja så synes jeg nærmest at det er tæt på at være en lille bid af paradis…

Men nu er det ikke forsommer, ej heller er tiden til kogning og afskumning af en høne, men vejret kalder på rygende suppe og jeg forbarmede mig over dem, der sagde “Asparges”.

Vi snuppede en af de firkantede fra frost og så gik mutter her ellers i gang med at pimpe den.

Med rappe forårsløg, grønne asparges fra et eksotisk land og så en pæn portion af hjemmetrillede boller.

Det blev faktisk til en rigtig dejlig gang aftensmad, gjorde det!

At lave hjemmelavede kødboller kan måske anses som lige lovligt meget mormor, men det sk***r jeg på, jeg nægter at sætte tænderne i en bruskfyldt hoppebold, og i virkeligheden tager det ikke længere tid at lave sine egne end det gør at tage et godt brusebad, og det gør vi jo med glæde hver dag.

Rør en god portion fars og lav boller af det hele, frys dem i mindre flokke i noget af kogevandet, så er der til at pimpe de første mange portioner suppe.

De smager jo f.eks også godt i en cremet tomatsuppe, eller i en urtesuppe med grove snitter af pastinak og selleri.

Kør farsen i foodprocessoren, så den bliver silkeblød og ensartet, så du kan lave fine hasselnøddestore ensartede boller.

Lav bare farsen, som du gør når du rører til en delle, men hold lidt igen med væde, og giv den evt. et drys af friske timianblade eller lidt snittet selleritop, hvis du har en sådan i bunden af grøntsagsskuffen.

Du bliver dagens heltinde for suppespiserne og ingen vil så opdage, at de grønne asparges er totalt ude af trit med sæsonen og at de er nogle værre CO2 syndere, der er fragtet halvvejs rundt om kloden for at gi’ kulør og knas til den blege suppe.

Og så burde jeg måske ha’ undladt billedet af de letfrosne bollerne, for de ser sgi noget vinterblege og møffede ud her i stort format, men smagen den var altså lige som den skulle være…

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply Deborah 21/01/2010 at 08:37

  Jeg er helt enig med dig – de der gummikødboller – fy for den lede o.s.v. 🙂 Det er lige før, jeg tror, at det tager mig mindre tid at lave de kødboller end et godt bad, men svært er det ikke. Jeg er nu så ikke så meget til dem i suppe, men elsker f.eks. Boller i Karry eller boller i selleri, som jeg ikke kan huske, hvornår jeg fik sidst – måske en ide snart.

 • Reply Deborah 21/01/2010 at 08:37

  P.S.: Ifølge mig er der intet galt i at være mormoragtig 😉

 • Reply Frau Putz 21/01/2010 at 11:20

  Altså… indrømmer at vores aspargessuppe (hidtil) har været lavet på dåseasparges og med bruskklumper fra frostboxen i supermarkedet. Undskyld. Hurtig aftensmad er nogen gange (ofte) en nødvendighed.
  Hvorfor er det lige, at jeg aldrig har tænkt på at lave nogle hjemmelavede kødboller og fryse dem til fremtidig brug.
  Douw…
  Ind imellem skal man bare lige ha’ et spark. Jeg takker for foden i rumpen – og går straks hjem og planlægger brusebads-boller i weekenden.
  For jeg kan ærlig talt heller ikke lide supermarkedets variant!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.