Mad, Opskrifter

EN LÆKKER BAGT KNOLD…

13/08/2009

Fyld…

Hvidløg…

På rad…

Der var dømt overnem aftensmad i dag, bagte kartofler med knasende fyld.

Inspiration hevet direkte fra TV2s egen lækre lille ernærings-urt Christian Bitz, der i morges fortalte os, at kartoflen faktisk er den mest mættende råvarer pr. kalorie!

2 af dem, tak!

Kartofler altså…

Da Sophie var en lille splint dengang i 80’erne fik vi faktisk jævnligt bagte kartofler til aftensmad, og jeg har i dag lavet fyldte på nøjagtig samme måde, creme fraîche med hakket grønt og hvidløg i og så lige lidt røget kød i tern.

Jeg har sænket fedtprocenten på cremen, dengang var 18 vist det laveste, og så har jeg også udeladt de dengang obligatoriske bønnespirer, for de får Torben til at få sådan nogle spøjse ansigtsudtryk, og dem ville vi gerne være foruden midt i maden…

Kartoflerne ind i ovnen i halvanden times tid, så de er helt gennembagte og så chop-chop den lille fyldning op i en skål og så var der rum til at læse avis, facebook’e og dase, mens maden passer sig selv.

Vores fyldt i dag blev til sådan her – piece of cake:

3 dl. creme fraîche

1/2 hakket rødløg

2 snittede forårsløg

1/3 agurk snittet i små tern uden det bløde fyld

1 peberfrugt

Lidt god hjemmekogt hamburgerryg uden pump og nitrit.

Hvidløg til det hørmer.

Flagesalt og friskkværnet peber.

Det smagte os og ligger nu godt i maven…

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Reply MissMuffin 14/08/2009 at 04:56

  Uhm, jeg elsker bagte kartofler!
  Det var helt klart en af mine livretter dengang jeg boede alene og var på su, det var god mad til en pris der var til at klare:)

 • Reply birgitte 14/08/2009 at 05:35

  Ja, det er altid en hitter hos ung som gammel. dejligt, du deler de gode opskrifter med os, tak.
  Birgitte

 • Reply anne (den anden af slagsen) 14/08/2009 at 07:28

  Det lyder lækkert. Jeg er inde i en bølge hvor maden får hele armen, måske jeg skulle skrue familiens fremtidige forventninger ned og gøre det lidt nemt for mig selv – de ville elske sådan en bagt rod frem for moderens opfindsomheder og slow food, og så sender det minder til årene i Londo hvor “Jacked Potatoes” var en ofte spist frokost.

 • Reply 9na 14/08/2009 at 08:10

  Nam nam det høres deilig ut! God ide.

 • Reply yt 14/08/2009 at 08:58

  Vi spiser også jævnligt bagekartofler,
  når det skal gå tjep halvere vi dem.

  De der små hvidløg er bare gode at bage også 😉

  Yt.

 • Reply Annette 14/08/2009 at 11:58

  Dejligt! Så er aftensmaden reddet sådan en travl aften før havefest 🙂

 • Reply Rosanna 14/08/2009 at 12:30

  Snup! dén opskrift er hermed skrevet ind i madplanen…. Det lyder nemlig superlækker, og tilmed let at lave – dejligt

 • Reply Karen Marie 15/08/2009 at 06:01

  Hvor sjovt at blive mindet om dengang, med sådan en opskrift – hold da op det har jeg lavet mange gange i de glade karoline dage, måske det også var de hotteste kogebøger for dig ;0) Pudsigt nok, hvis firserne også kommer til at tale i mad moden, nu hvor de er så godt igang i tøj moden :0)

 • Reply Suzanne 18/08/2009 at 11:27

  Uhm… Jeg er vild med bagekartofler… gerne med masser af grønt i og godt groft brød, så behøver jeg ikke kødet den dag 🙂

 • Reply pernillepaa1 18/08/2009 at 14:32

  Det er en af mine ynglingsretter, jeg blev bare så glad da jeg så det indslag i Morgentv, for jeg har altid ment at de var sunde nok 🙂

  Når det går rigtig hurtigt her hos mig og jeg er alene så ryger min ene kartoffel lige i mikrovnen, det er så at sige også det eneste jeg bruger den ovn til foruden at varme min hvedepude 🙂 griner

  Knus

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.