Familie, Mad

SVIGERMOR MED SKÅNEÆRMER…

14/12/2008

Kikset kage…

Det er søndag, det er december, der er juleåbent i butikkerne og både Sophie og kæresten hendes knokler bag disken med med byttemærker, glitterpapir og krøllede bånd.

De arbejder igennem, og der er ikke fridage eller afslapning på deres program, før vi rammer den rigtige jul.

Stakler, siger jeg bare, jeg misunder dem ikke…

For at nurse de trætte og brugte, så er der spisning her hos os hver søndag, og denne gang har de selv bestemt, hvad der skal på bordet:

Wienerschnitzel og Kiksekage.

Tak skal du ellers ha’, stik mig et skåneærme og en støttepermanent, det er mad fra før min tid på kokkeskolen!

Ren Hüttemeier, drivende retro og hamrende usundt, men hva’ pokker, hvis tanken om den menu kan hjælpe dem igennem en slidsom dag, så er det sgi fint nok med mig…

Chokoladecremen er lagt i lag med de helt rigtige firkantede vanillekiks, det endte med en ret stor form og nu står det hele og “sætter sig” i køleskabet og jeg er faktisk ret sikker på, at de hårdtarbejdende nok skal nå grænsen for, hvor meget kiksekage, der kan være i en moderne mave.

Jeg har dog tilladt mig at skifte palminen i kagen ud med øko-smør i stedet, og også tilsat et lille riv appelsinskal, bare lige sådan for at kunne leve med det…

Schnitzlerne skal selvfølgelig toppes med Wienerdrenge, masser af tårefremkaldende peberrod, salte kapers og små ansjos-bidder.

Pommes sauté og pandesauce til og så lige en enkelt lille grøntsag for at bøde lidt for alt det uhyggeligt usunde, der skal på bordet i dag.

Kender jeg dem ret, så vælter de om i sofaen bagefter, puster, stønner og klager sig, og har bare spist alt alt for meget, men det er deres eget problem, jeg vasker mine hænder, det er ikke mig, der har sammensat sådan en kolesterolbombemenu.

You Might Also Like

17 Kommentarer

 • Reply Liselotte 14/12/2008 at 16:53

  Kiksekage! Wienerschnitzel! Årh hvad…!

  Hvorfor fanden spiser jeg ikke i Engesvang i dag? Det må være weekendens største fejltagelse! Jeg er misundelig, så det gør helt ONDT!

  PS – jeg lugter til dig i morgen og dufter du af kiksekage, SPISER jeg dig 😉

 • Reply Losarinas mor 14/12/2008 at 17:01

  De er da nogle heldige mennesker 🙂

 • Reply Samtal från min trädgård 14/12/2008 at 17:10

  Jamen, sådan er det! Tilbage til det gamle og jeg skulle da heller ikke sige nej tak!

 • Reply jeanette hegaard 14/12/2008 at 17:40

  Nu må du stoppe! Jeg kan ikke holde ud af at høre om alle de lækkerier…….

 • Reply Julie 14/12/2008 at 18:50

  Er du klar over, at jeg ÆÆÆÆÆLLLLLSSSSSKKKKKEEEERRRR kiksekage!! Det er år og dag siden, jeg sidst tvang en god kollega til at lave kiksekage – faktisk er det i tidens løb lykkedes mig at overtale to forskellige kolleger til at lave denne skønne spise, simpelthen ved at plage intensivt….i månedsvis 😉 Hold da fest, hvor jeg trænger, jeg må gøre noget!!

  KH Julie

 • Reply Jane N 14/12/2008 at 18:56

  Uhm kiksekage. Husker tydeligt i min barndom da min mor tit og ofte lavede kiksekage. den var helt sikkert med palmin, men guf hvor smagte den godt.

 • Reply Anne, Mandagspigen 14/12/2008 at 19:05

  Kiksekage fik jeg da jeg besøgte Shabby-Marianne (fremilyset.dk) i sidste uge…smager himmelsk.
  Wienersnitzel fik vi altid førhen d.19-12 (svigerfars fødselsdag og favoritret) dengang svigermor levede…mums..og så citronfromage toppet med masser af flødeskum til dessert. Og ganske rigtigt man vælter om i sofaen bagefter…slubr, slubr 🙂

 • Reply birthe fra Fyn 14/12/2008 at 19:13

  hvorfor er det mere smart at spise kylling f.eks?
  Wienersnitzel er da lækkert og ikke specielt usundt.
  Og kiksekage…uhm. Er det mere usundt end chokoladekage?

 • Reply Charlotte Illum Larsen 14/12/2008 at 20:59

  Mon der er kommet en blå skyllefarve omkring håret også Anne?!… det er sjovt som de unge mennesker falder tilbage til de gammeldags retter… jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har smagt et stykke kiksekage – wienerschnitzel er yndlingsmad for mine 2 mandfolk så den kommer på programmet ind imellem… jeg nød en fantastisk bøf af oksemørbrad i fredags…. med god og rigelig salat til…mums

 • Reply Anne 14/12/2008 at 21:30

  Jeg har gemt et stykke til dig, Liselotte, jeg skal ikke risikere at komme hjem fra Aa med et kødsår 😉

  Heldige og trætte, Miri…

  Sophie elsker gammeldaws mad og siger ALDRIG nej 🙂

  Jamen så stopper jeg da, Jeanette, indtil jeg om nogle dage flasher de totalt lækre honningstykker 😉

  Du kan vel begynde at varme op med små mails til de kolleger, der venter på at du snart vender tilbage, Julie, sådan lade sive, det der med kiksekagekærligheden…

  Jane, den bliver altså også rigtig god med smør, det klæber knap så meget i gaven 🙂

  Jeg elsker citronfromage, Anne, det må vi sgi hellere få næste søndag, når de butikstrætte dukker op igen…

  Lidt usundt er det altså, Birthe, den der panering den sluger en del smør, når man steger, det kan ikke lade sig gøre uden!
  Og kiksekagen, det er jo rent sukker, smør, chokolade og æg, ingen mel eller andet fyldstof, det sætter sig lige på hofterne.
  Men skidt, det skal der også være plads til, en gang imellem og det smagte herligt…

  Jeg har kigget, Charlotte, men det er nu stadig brunt med sølvstriber!
  Jeg er slet ikke til den slags mad, men min ældste og så Torben, ja de elsker det, og de skal selvfølgelig også ha’ lov at svælge i livretter i ny og næ…

 • Reply Karin 14/12/2008 at 22:02

  Den slags mad går under navnet “mor-mad” herhjemme. Netop sådan noget som min mor er fabelagtig til at trylle frem og gør det med lukkede øjne. Men alt det med salat, grøntsager og anti-sovs-mad har hun nu også godt fat i.

  Mormad skal der til ind i mellem – og så smager det bare dobbelt så skønt fordi de er en sjældenhed.

  …Åhh kiksekage…

 • Reply Hanne 15/12/2008 at 07:27

  Opdateret kiksekage er fantastisk og jeg savner ikke palmin-smagen det mindste !

 • Reply Tina - omme i London 15/12/2008 at 10:21

  KIKSEKAGE! Waurv, det maa vaere mindst 20 aar siden jeg sidst har faaet det. Du forstaar da rigtig at trylle livretterne sammen. Wienerschnitzel fik jeg sidst i Tyskland for nogle aar siden. Det er bare rigtig godt. 🙂

 • Reply Dorthe 15/12/2008 at 13:44

  MUMS, det er som at være tilbage i farmors køkken 🙂

 • Reply Linda 15/12/2008 at 16:48

  kiksekage, nøj… jeg ved lige præcis hvordan den smager…suuuuk.

 • Reply Deborah 15/12/2008 at 17:41

  Uhm!!! Winerschnitzel det lyder dejligt. Kiksekage kan jeg godt spise, men det bliver dælme et bitte stykke. Det er lige en tand “for meget” for mig. Men min søster var helt vild med det. Jeg var ved at falde om at grin, over din indledning. Faktisk havde min mor og jeg en joke omkring Kirsten Hüttemeier, og derfor lavede hun en dag noget til mig, jeg ikke har fået skrevet om endnu. Må lige tage mig sammen. Skåneærmerne smøget godt op og alt det her, så var hun nu dygtig nok! Bon appetit siger jeg bare 😉

 • Reply Anne 16/12/2008 at 10:58

  Det er ren mor-mad, Karin, superlækkert især hvis det kun nydes et par gange om året 🙂

  Palmin er dømt ude for evigt, Hanne, smør gør det mindst lige så godt, nej bedre…

  Jeg tror også, at jeg er omkring de 20 år tilbage, Tina, hvis ikke mere, men det kommer ikke til at vare lige så længe inden næste gang…

  Slurp, siger jeg bare, Dorthe 😉

  Ja, man kan godt sukke efter et stykke, Linda, men kun et enkelt…

  Hüttemeier var såmænd dygtig nok, Deborah, hun var bare fra en helt anden tid…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.