Strik

SLÅ OM, LØFT AF, RET SAMMEN…

24/11/2008

Pine…

GISP ALTSÅ, jeg havde lykkeligt fortrængt, hvor lang tid det tager at strikke patent, man løfter, slår om, flytter og mosler, det er en anelse omstændigt og langsommeligt, og taber man en maske eller bare en enkelt tråd i det dobbeltstrikkede, så er det hulens svært at rette op på, nærmest umuligt for mig, der åbenbart er patentstrikningstumpe.

Men snart, så er der bare den øverste halskant i rib og et par forkanter tilbage at strikke på min Pine, og der er på forhånd dømt absolut hot hit, den bliver så fed…

Jeg strikker selvfølgelig også på Clover, og den bliver vel også færdig en dag, men det der med at strikke det samme to gange lige i rap, det er bare en anelse kedeligt, måske endda lidt mere end det!

Jeg er i gang med at planlægge nye projekter, noget vante-værk og tykke halstørklæder, et par huer og sokker, men en er vel nærmest også nødt til at kaste en ny trøje på pindene, en lang én måske, en vams, det ville være hyggeligt at kunne svøbe sig i sådan en i disse isnende dage…

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Reply Mie 24/11/2008 at 15:02

  Kære Anne
  Jeg glæder mig bare så meget til at se den trøje færdig. Den ser dødlækker ud – og jeg har bestilt hæftet og drømmer allerede gode strikkedrømme. Hvilket garn strikker du i ? og er det dobbelt tråd…..
  Jeg hepper på at du snart er klar til at vise det færdige resultat 🙂
  Knus og tanker

 • Reply Sifka 24/11/2008 at 16:44

  Åh, hvor ser den skøn ud. Jeg synes at patent er så flot, men jeg kan heller ikke finde ud af det, hvis noget går galt.

 • Reply Birgitte 24/11/2008 at 16:53

  Så har jeg langt om længe været ude at investere i noget garn, så jeg kan komme i gang med Rabens Halsting, som du vist kaldte den. Det må da være til at overskue efter næsten 20 år uden uden strikkerier!

  Jeg købte også garn til en trøje til min 9-årige datter, men hvor er det dog svært at finde gode børnemønstre. Har været på udkig efter en lækker trøje – kunne sagtens være noget a la Pine – men jeg synes bare, at det er umuligt at støve noget op. Endte med en “Gurli Gris” i Tvinni, og den er også sød, men ikke helt, hvad jeg havde forestillet mig.
  Hvad gør du, når du strikker til dine piger?

 • Reply Fríða 24/11/2008 at 17:08

  mmmm, hvor ser den lækker ud! glæder mig til at se den færdig.
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply merete 24/11/2008 at 17:39

  ja den er da bare perfekt. det er vist en kendt sag at det er umuligt at rette i patent. så der er ingen grund til at tænke tumbe. og den bliver jo bare top anvendelig. den får du måske knap af igen når du først er færdig. tillykke.

 • Reply Pernille 24/11/2008 at 18:07

  Den ser bare lækker ud 🙂

 • Reply Tanni 24/11/2008 at 19:18

  Ja, hvor ser den fed ud. Hmm, har aldrig prøvet patentstrik, og skal også igang med pine. Jeg har har også købt det lille lækre hæfte og lige talt med Marianne Isager idag. Hun står i den nye Isager butik ved Kongens Have i disse dage hvor Helga lige har født. Hun er sørme en sød pige at tale med, meget inspirerende. Det er en absolut skøn butik, kom og se – og besøg mig. Kh Tanni

 • Reply Liselotte 24/11/2008 at 20:16

  Wow, hvor den ser lækker ud, Anne 🙂

 • Reply karen 24/11/2008 at 20:48

  Den blir vanvittig bra! Og så Anne lurer jeg på hvordan det går med amaryllisene dine?! I dag kan jeg for første gang se at det kommer noe grønt opp langt nede i dypet av mine!! 🙂

 • Reply britt 24/11/2008 at 21:13

  Den ligner et hit -ser skøn ud!! Sådan en vi alle da bare må have i skabet…
  🙂 Britt

 • Reply Anne 24/11/2008 at 22:09

  Mie, jeg strikker i Supersoft og dobbelt garn ja, den bliver så lækker…

  Det er vi vist ikke ret mange, der kan, Sifka, men hvis nogen ved hvordan, så burde de dele red-patent-hemmeligheden…

  De sidste mange gange, jeg har strikket til pigerne, der har det været voksenting, der er blevet “krympet”, Birgitte, men ellers er der faktisk kommet et par gode strikkebøger med børnetrøje i det sidste års tid. “Hønsefødder og gulerødder” af Anette Danielsen og så “Kæk og klassisk” af Lene H. Samsøe, de er gode begge to.
  Glæder mig til at høre om, hvordan det kommer til at gå med dine strikkerier…

  Det kan ikke vare længe, Frida, bortset fra at denne aften er tilbragt i biografen, så der er ikke strikket en eneste maske, ikke før lige om lidt, hvor jeg skal hygge med pinde og krimi…

  Det er en ret kendt sag, Merete, men mon ikke vi er mange der ønsker, at det var lidt lettere at fikse 🙂
  Det bliver en yndlingstrøje, det er der slet ingen tvivl om…

  Nemlig, Pernille, lækker er ordet!

  Patent er såmænd ikke svært, Tanni, man skal bare være sikker på hånden, for det er ikke let at samle tabte masker op eller rette en lille strikkefejl et par pinde nede i strikketøjet.
  Marianne Isager er en dejlige kone, der brænder for sit håndværk, det er altid rigtigt inspirerende at møde sådanne mennesker.
  Jeg må vist en tur til Kbh. og kigge nærmere på den nye forretning, kunne slå det sammen med et forsinket barselsvisit og en tur ind og se på kroppe, altså de udstillede tørrede af slagsen…

  Jeg elsker den allerede, Liselotte, og må vist eje et par stykker af modellen…

  Jeg skal fotografere dem til dig i morgen, Karen, 3 af dem er meget godt på vej, endda med knopperne oppe af løget og den fjerde er nok på samme trin som dine.
  Jeg vinder med en åben blomst til jul, tror jeg 😉

  Jep, Britt, det må vi, mindst én…

 • Reply Estermarie 24/11/2008 at 22:20

  WAUV hvor er den flot.

  Jeg har ikke strikket patentstrik i over 20 år. Kan se flere steder det er ved at være moderne igen.

 • Reply Birgitte 25/11/2008 at 07:05

  Tak for de gode tip mht. strikkebøger, Anne! Dem vil jeg straks kigge efter.

 • Reply Liselotte 25/11/2008 at 07:56

  Det forstår jeg godt. Den er så enkel og alligevel helt fantastisk 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.