Krea, Strik

UFORBEDERLIG…

05/01/2008

Cobble-cardi…

Planen var ligesom at jeg kun skulle strikke på babytæppet, og hvis jeg for alvor var ved at besvime af det ensformige arbejde, så måtte jeg ta’ et par pinde på den brune FBS.

Men ak, sådan er det selvfølgelig ikke gået, for da Cobblestone i går igen kom på manges læber, så blev den i mine tanker lynhurtigt fusioneret med Elizabeth Zimmermanns gode anvisninger for at strikke en babytrøje.

Og da der i min verden ind imellem er kortere fra tanke til handling, end der er fra min næse til min mund, så stod jeg i løbet af nul komma fem med rumpen i vejret og hovedet i garnskuffen…

Og der lå da også lige et lille forkølet nøgle grønt, der nu er ved at forvandle sig til en Cobblestone-inspireret cardi i størrelse nyfødt, den bliver fin gør den.

Men nu har jeg ligesom set den tage form, og nu må den altså vente indtil tæppet er færdigt, helt færdigt, men det bliver det inden eftermiddagen er slut, og så kan aftenen helliges strik af henholdsvis brun og grøn trøje.

Jeg bliver vist aldrig bedre til at holde mig på strikke-dydens smalle sti…

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Reply Inge 05/01/2008 at 14:20

  Hej Anne
  Hvor ser den fin ud, den lille trøje. Men man bliver nu aldrig skuffet når man kigger efter inspiration herinde 🙂
  Jeg har lige et spørgsmål; jeg skal til at slå op til et Woodland (langt om længe) i shetlandsuld. Hvis nu jeg gerne vil have det (cirka) dobbelt så bredt som det du beskriver i opskriften, hvor du har slået 41 masker op – skal jeg så bare slå det dobbelte op eller?? Ja, undskyld jeg spørger bare og sikkert lidt dumt. I øvrigt er jeg også helt VILD med dit babytæppe i Woodlandudgaven!
  Venlig hilsen Inge

 • Reply Charlotte Illum Larsen 05/01/2008 at 14:27

  Du flittige kvinde – jeg kender skisme godt den der med at man nogle gange er nødt til at slå op på noget andet – når nu inspirationen melder sig – så skal den ud skal den – ud igennem fingrene.. og jo mere kreativ man er – jo mere blomstrer kreativiteten – jo flere ting får man ideer til – jo flere ting skal prøves… åh gid kilden af inspiration og kreativitet aldrig tørrer ud – hvad skal vi så stille op..

 • Reply Ulla V. 05/01/2008 at 14:28

  Du bringer smilet frem på min mund, Anne: jeg er hver gang spændt på at læse om din tapre, men morsomme, kamp med babytæppet (som du vist laver mere af kærlighed til din datter end af udfordring i strikketøjet. Den tilgang til livet kan jeg nu godt lide) :0)

  Du har simpelthen givet mig så meget lyst til at prøve at strikke igen. Ja, jeg har sågar bestilt 2 nye bøger på Amazon inspireret af dig!!Kan i længden blive dyrt!
  Og nu den smukke grønne babytrøje…Uha,uha!!

  Ha’ en dejlig snevejrs weekend….
  KH Ulla

 • Reply Dans på roser 05/01/2008 at 16:33

  Åhh, jeg dåååååner av synet på dine vakre vårblomster! Jeg kan nesten høre den sprø lyden av tulipanstilkene. Mmmm. Tenk om blomster kunne være like billige i Norge som de er i Danmark? Tenk om….

 • Reply Dans på roser 05/01/2008 at 16:33

  …og din grønne babystrikk oser også av vår i den skjønne grønne tone.

 • Reply Githa 05/01/2008 at 17:52

  Ihhhhh….hvor jeg altså nyder at læse, jeg ikke er den eneste med den last 😉

  Flot og lækker, det bliver den helt sikkert.

  Hilsen Githa

 • Reply Helle K. 05/01/2008 at 19:06

  Det er nogle smukke og lækre ting, du laver – og sådan en kvinde med gang i, det er da bare det bedste. 🙂

 • Reply mette 05/01/2008 at 20:30

  Hov, den tanke fik jeg også i går, men nu kan jeg jo læne mig tilbage og se resultatet hos dig inden da 😉

  Er kun halvvejs nede af ryggen på en “opblæst” Februar, så du når vist at blive færdig inden da 🙂

 • Reply britt 05/01/2008 at 22:02

  Det’ sgu da det, der er fedt, Anne! At få en ide og blive så begejstret at man dårligt kan få vejret, at man bare MÅ prøve det her og nu! Så må det andet vente…og er det andet godt nok skal det såmænd nok blive færdigt…en dag.
  Ser temmelig lovende ud den grønne sag.
  KH Britt

 • Reply Anne 06/01/2008 at 11:52

  Inge – du kan kigge lige her, så du kan komme i gang med dit Woodland
  http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/?p=1847
  Maria har spurgt om det samme som du, og mon ikke du kan bruge det svar hun fik, det håber jeg, ellers må du lige skrive igen.

  Som taget ud af min mund, Charlotte 🙂
  Alle de idéer, der vrimler, de må altså afprøves – her og nu…

  Ulla, det glæder mig meget, at mine udfoldelser kan gi’ dig strikkelysten tilbage, det er dejligt at være til inspiration, især når jeg ved, hvor meget ro og glæde strikkeriet kan give.
  Glæder mig til at se, hvad du har bestilt…

  Jeg har hørt, at blomster er dyre i Norgen Kathrine, det er synd for jer, for der findes ikke noget bedre, end at fylde sine vaser med store friske buketter, det elsker jeg!
  Og ja, den lille trøje er da også lidt forårsagtig…

  Vi er heldigvis flere, Githa, ja nok mange endda, vi må støtte hinanden 😉

  Du er nu så sød, Helle 🙂

  Ja, læn dig roligt tilbage, Mette, men strik lige lidt på den opblæste imens, for sådan en kunne jeg da nok også komme i tanke om at strikke til Frederikke…

  Det er det, der gør det rigtigt sjovt, Britt, det jeg kan blive helt høj af, og det samme bliver bunkerne i strikkekurven så også ind imellem 😉

 • Reply Posidriv 06/01/2008 at 13:37

  Så enkel og fin baby cardigan! Kan eg spørje om denne finst i Zimmermanns Knitters Almanac?

 • Reply Anne 06/01/2008 at 17:32

  Ja, det gør den, det er den der hedder February Baby Sweater, men i bogen er den strikket med et fint hulmønster, som jeg har brugt her:
  http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/?p=1873
  Denne gang har jeg forsøgt at få den til at ligne den Cobblestone, som rigtigt mange har strikket i løbet af efteråret, den er så flot og enkel.

 • Reply Pia M. 06/01/2008 at 20:00

  Kære Anne.
  Jeg læser med meget stor glæde din blog, og selvom jeg ikke har strikket i mange år (siden min datter var lille – hun er født i 1983), har jeg nu bestilt bogen med Februar-trøjen – min datters veninde har lige fået en lillebitte baby alt for tidligt, og måske kan jeg nå at strikke trøjen, så han kan passe den – ellers er det jo et klassisk mønster, (når jeg engang får det oversat), så det kan vel bruges også til babyer i 2020 :o)
  Hvad hedder det garn, du strikker trøjerne i ? (Det var så første skridt på vejen – garnet og strikkepindene, som jeg garanteret allerede har)
  Mange hilsener og ønsket om et lykkeligt nyt år til dig.
  Pia M.

 • Reply Anne 07/01/2008 at 11:49

  Hej Pia og velkommen her!
  Det glæder mig at mine strikkerier kan få andre i gang, dejligt at kunne give en smule inspiration.

  Du bliver glad for bogen, det er jeg sikker på, også selvom den er så håbløs gammeldaws i layout og sådan.
  Der er mange søde anekdoter i, og alle opskrifterne er sådan set lige at gå til, hun har tænkt meget over tilgængelige konstruktioner, hende EZ.

  Mine små trøjer her er strikket i Peterhead, men Isagers Tvinni og DesignClubs Duo vil også være helt perfekt. Ja og alt muligt andet uldgarn med forholdsvis lang løbelængde.
  Trøjen vil i det hele taget kunne strikkes i nærmest hvad som helst, hvis bare man finder pinde, der passer til garnet, så kan det jo bruges til at få en anden størrelse, end den beskrevne.

  God fornøjelse med projektet, og hvis du skal ha’ hjælp til de engelske udtryk, så kan du bare spørge.

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » TIL PYNT OG NYTTE… 07/01/2008 at 15:35

  […] lille grønne cardigan ligger og snurrer i vaskemaskinen, den er blevet så fin, og jeg er glad for, at jeg forfulgte […]

 • Reply Tanni 07/01/2008 at 20:44

  hej Anne,
  hvor er den blevet sød den grønne babytrøje.

  Kh

  Tanni

  PS: Jeg elsker din side og læser den med et smil hver aften.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.