Familie, Lidt af hvert

JEG NÆGTER…

12/10/2007

Sokker…

Mit absolut mindst yndede husmoderlige gøremål er denne bunke!!

Sokkebjerget, der på en eller anden måde aldrig skrumper helt, for når jeg beder mand og børn klare det, så snupper de kun præcis så mange, som de lige selv synes, at de har brug for.

Hvis jeg var millionær, så ville jeg ansætte en lille slave, der kunne sidde og sy små farvede pletter i hver eneste lille strømpe, en farve pr. mand, og så skulle de blive bombarderet, skulle de, med deres egne sokker, de strømpeautonome dovendyr.

Jeg har ved at styr på alt tøjet til Sveriges-turen, alt undtagen disse modbydelige bæster, dem vil jeg slet ikke forsøge at tæmme…

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Reply karen 12/10/2007 at 15:16

  Har du vært hjemme hos meg og fotografert, eller?? 😉 Den haugen ser mistenkelig kjent ut..Det som er så rart er at selv om jeg med stort mot gyver løs på den så blir det nesten alltid liggende igjen minst 10 sokker som mangler partner. Det er et av livets store mysterier…

 • Reply Karina 12/10/2007 at 15:29

  Kender godt det der bjerg af sokker og her i huset er det børnene der sorterer og ordner dem. Jeg lægger resten af vasketøjet sammen, så det er vel i orden. MEN det giver nogen gange nogle sjove oplevelser, når man en mørk morgen har taget sokker på som man tror er ens og i løbet af dagen opdager, at man er iført én mørkeblå og én sort sok – men hva’ pokker. Der er værre ting i livet end forskellige sokker!
  Rigtig god tur til Sverige og god ferie!
  Hilsner fra
  Karina

 • Reply Susanne 12/10/2007 at 15:45

  Hej Anne
  Her i huset blev jeg også meget træt af alle de strømper der skulle “makkers”, så jeg købte 5 forskellige farver hårelastikker og nu har ungerne lært at sætte en elastik omkring skaften af strømperne inden de lægges til vask, de vaskes så med elastik på og når jeg så tager elastikken af hænger jeg dem til tørre i samme klemme, så er det nemt at lægge dem sammen, det går godt for 4 af os, men manden har endnu ikke taget sig sammen til at gøre det, så han får “serveret” sine strømper i en kurv, når de er vasket, så må han selv lægge dem sammen. Det sparer altså meget tid, og man er fri for at det irritation. Ha’ nu en rigtig god ferie til Sverige. kh Susanne L

 • Reply Hanne 12/10/2007 at 15:49

  Læg en bunke under hver af deres dyner, eller et par stykker i madpakken/skoletasken, så lærer de det vel????

 • Reply Anne 12/10/2007 at 16:22

  Vi kender vist alle sokker-problemerne hva’ 😉

  Det med elastikkerne er en super idé, men vi tørrer i tumbler, og så blive de ikke tørre, der hvor elastikken snører dem sammen.
  Men ellers et knaldgodt forslag…

 • Reply Anne( den tredie,fjerde eller hvad nr. det nu ka bli´) 12/10/2007 at 17:57

  kunne en vaskepose pr familiemedlem klarer problemet? jeg aner ikke om en vaskepose kan tåle tørretumbler
  god tur til det svenske
  🙂

 • Reply Pia 12/10/2007 at 23:50

  Jeg indførste på et tidspunkt en regel der gik ud på at hver familiemedlem fik en (af de lidt store) vaskeposer (til bh´er), der i sku de komme deres sokker, så var jeg fri for at sortere bagefter. Det fungerede faktisk ret godt.

 • Reply Jane K 13/10/2007 at 07:21

  Hmmm det ser mistænkeligt genkendeligt ud det der….

  Ikke nok med sokkebjerget, men når man så har kæmpet og slidt sig igennem. Bedt og truet hver enkelt familiemedlem til højt og helligt at love at alle sokkerne var med i vask. Så står man sgu stadig med en 4 til 5 stykker, som ingen makker har…

  Så herhjemme har vi efterhånden en kurv af “makkerløse sokker”… hvor mon resten forsvinder til ?

 • Reply hanneb 15/10/2007 at 14:51

  Hvor er det dejligt at vide, at man ikke er den eneste med en ‘mærkelig’ sokke familie:)
  God tur til Sverige.
  KH Hanne

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » IKKE MERE BROK… 12/01/2008 at 11:49

  […] Sokke-helvedet er et emne, der tit er oppe og vende i denne her familie, og sidste faderen tog del i sammenlægningen, endte han med at være godt gammeldags kællinge-hysterisk. […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.