Lidt af hvert

AHHHH, FREDAG…

26/10/2007

Fredags-hygge…

Der findes næsten ikke noget bedre, end en langstrakt fredag eftermiddag, hvor der er tid til at flyde og ta’ forskud på weekendens frihed.

Pigerne er begge hjemme, den ene i nattøj med ømme ører, den anden fredagstræt og alligevel lektielæsende, vi tusser rundt og snakker stille, sipper lidt te, og kigger på det nyerhvervede Sims Bon Voyage.

Jeg forkæler mig selv med en klat frugtsalat, som pigerne havde lavet sammen med Sophie i går, det smager sødt og blødt, jeg nyder hver eneste mundfuld og skyller efter med en stærk kop mocca…

Egentlig bliver der nok af ud-af-huset-aktiviteter i weekenden, arbejde i venindens butik i morgen, og på søndag brunch med gamle seminariekammerater og senere en børnefødselsdag.

Det burde egentlig få mig til at få klaret lidt af de hjemlige sysler, rengøring og sådan, men det bliver ikke lige nu altså!

Lige nu vil jeg bare sidde og dase, bladre i kogebøger og bestemme, hvad der skal være på menuen i næste uge, jeg har lige haft gang i Umoderne mad, og får en lille trang til Bøf Lindström,  karamelrand, kærnemælkssuppe og labskoves, men det skal vist fordeles over flere uger, hvis vi ikke skal trille ind i november.

Sæsonens første buket tulipaner er i vasen, kaffe er i koppen, det er fredag, jeg har fri, ahhhhh…

Tulipan…

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply Jane 26/10/2007 at 14:27

  Bøf Lindstrøm… og tulipaner. Der fik du lige skabt 2 behov hos mig.
  Rigtig god weekend til dig og dine. 🙂

 • Reply Mette 26/10/2007 at 14:49

  Ja, Bøf Lindstrøm – hurra for umoderne mad! Den slags skal man ikke kimse af. God weekend, Anne. k.h. Mette

 • Reply Birgitte 26/10/2007 at 15:13

  Åh, det lyder skønt!

  Jeg løber i rutefart mellem 2 kopimaskiner og skrivebordet for at holde øje med om der skulle opstå papirstop eller -mangel (grrrr) – glæder mig til at komme hjem! 🙂

  God weekend 🙂

 • Reply Helle Holst 26/10/2007 at 18:19

  Åh ja fredag eftermiddag er min yndlingstid!!!!
  Kombinationen af den udstrakte frihed der ligger forude og så fornemmelsen af at en lang arbejdsuge er tilendebragt og man fortjener at slappe af… Det er en dejlig tid!

  Jeg har lige smækket en omgang kartoffelmos og Beuf Stroganoff på næste uges menuplan – og jeg glæder mig allerede.
  Der er noget med efterårets komme og så trangen til de lidt tungere madretter.
  Min “gamle” ernæringslærer” på seminariet sagde, at det er fysiologisk bestemt og det holder jeg fast i. Det er noget med at de lave temperaturer får os til at gå igang med at opbygge depoter til vinterens komme – så spis I bare løs!! Jeg vil i hvert tilfælde kaste mig over gryderetterne med den største vellyst og god samvittighed:o)

  Håber at du og dine må få en rigtig skøn weekend

  Kh. Helle

 • Reply Sifka 26/10/2007 at 19:20

  Jeg så også tulipaner på Torvet, men dagens hændelser gjorde, at jeg glemte at købe en buket med hjem, da jeg endelige kunne vende snuden hjemad.

  Jeg håber, at du får en dejlig aften:)

 • Reply Liselotte 26/10/2007 at 19:31

  Uhm….. fredag 🙂

  Jeg håber du fortsat nyder din. Om et øjeblik går startskuddet til min og jeg glæder mig 🙂

 • Reply Ulla 26/10/2007 at 19:46

  Det var en forunderlig oplevelse at se dine smukke billeder på flickr. Det var som om der ud fra billederne, var så mange ting og værdier jeg kunne genkende fra mit eget liv…Og da Skals Håndarbejdsskole dukkede frem på skærmen – ja, så var det pudsigt!
  Der var ligeledes din søde kommentar på lille-ursus, og dermed måtte jeg bare læse din blog. Endnu en finurlighed gav sig kende, da du er uddannet pædagog som jeg selv…
  Jeg er meget imponeret over de mange lækre retter du kan fremstille og den måde du fotograferer dem på. Jeg sad vitterligt og blev umådelig sulten!!
  “Hverken fugl eller fisk” bliver nu tilføjet i stakken af inspirerende og værd-at-bruge-tid-på blogs.
  En rigtig god weekend til dig, også…
  Mange hilsner
  Ulla

 • Reply Lise 26/10/2007 at 23:39

  Tulipansæson, yes!
  Elsker den slags fredage du beskriver. I dag var jeg først hjemme 16.30, til gengæld med indkøb i hus og udsigt til bytur med veninderne i morgen. Ikke dårligt heller. Og de er begge strikkere…

 • Reply Anne 27/10/2007 at 07:35

  Også rigtig god weekend til alle jer!!

  Jane og Mette, vi må i gang med bøf og rødbede 🙂
  Og jeg tror såmænd også, at din gamle lærer havde ret, Helle, vi har brug for retter, der er længere tid om at fordøjes og derfor varmer længere indenfra, hurra for sæsonernes skiften…

  Ja, føj for en dag, Sifka, du må trøste dig selv med at købe en monster buket i morgen. Her i vores hus holder tulipanerne nærmest kun 2-3 dage, så det er med at nyde dem, mens de stadig strutter.

  Det blev en dejlig fredag, Liselotte, og du har jo den skønneste lørdag liggende lige om hjørnet 🙂

  Det var godt, at vi begge fik en god ny blog at følge, Ulla, vi ses!!

  Ha’ en dejlig lørdag, Lise, sådan en dag kunne jeg nu også godt bruge, veninder og indkøb, uhmmm. Men helt skidt er det nu heller ikke for mig, jeg skal jobbe i venindens lækre butik, så egentlig får jeg jo også begge dele.

 • Reply Anne Marie 30/10/2007 at 17:23

  For et nydelig bord du har… Slikt et bord vil jeg ha når jeg blir stor.

 • Reply Anne 30/10/2007 at 22:09

  Det kan jeg godt forstå, Anne Marie, vi elsker også vores langbord, det bliver smukkere og smukkere i brug.
  Så skynd du dig at blive stor 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.