Lidt af hvert

JULE-BALALAIKA…

03/11/2006

Jeg kan mærke den, den sniger sig ind på mig, december-feberen, men jeg prøver at modstå!

Jeg tager mig selv i at kigge rundt i rummene, og planlægge, hvor der skal stå hvad, hvordan årets adventskrans skal se ud, kalenderlysene, skal det være 24 bedelys eller et kolosalt alterlys??
Jeg tænker på julekort, julebøger, kalender-bog, julestue for pigernes veninder med mødre, sønderjyske fedtkager og Kirks klejner, julepynt ude og inde, jeg ælsker december…

Jeg kan godt gå lidt i jule-selvsving, ikke sådan Gertrud Sand-amok, de fleste vil nok mene, at vi har meget lidt julepynt, men stemningen, stemningen, den er vidunderlig; jeg elsker lysene og duften af Glögg, jeg elsker at krybe sammen i sofaen og se dagens kalender-afsnit sammen med pigerne, jeg elsker at sende alle julekortene afsted med gode tanker og varme ønsker.

Jeg elsker at hente alle julebøgerne ned fra loftet og stille dem i en kurv i stuen, så alle børn og voksne får lyst til at bladre og læse i både Bulderbybogen, Snedkermester Andersen og alle de andre skønne bøger…

Jeg løftede låget i morges på den ene af julekasserne, der står oppe i stuen, jeg glæder mig til at pakke dem ud, der er skatte der nede, men jeg må vente lidt endnu!

Og mens jeg sidder her og skriver, kommer jeg i tanke om den fine stjerne, der kom med hjem fra Tyrkiet, den skal hænge lige her i arbejdsværelset, og den kan vel godt komme op nu?!
Jeg glæder mig også til at hive disse 4 Fruentimmere frem, jeg ved lige hvor de skal være…

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply Ditte 03/11/2006 at 12:06

  Gudskelov. Så er jeg ikke den eneste.
  Jeg kan ikke gå forbi julehylderne i diverse butikker uden liiige at kigge lidt. Tænk nu hvis!
  Har da også fået købt både kalenderlys, lys til advents-tingen (det bliver vist ikke en krans i år), et par engle og tre nisser. Om jeg er færdig med at handle juleting? Neeeej det bliver jeg vist aldrig.
  Glædelig jul.
  Hov glemte lige, at vi vist nok også er kommet til at købe en pose klejner og en pose brunkager. Men de er sat til livs, så gælder det ikke vel?
  Heldigvis er Thor ligeså juletosset som sin mor.
  Kh. Ditte

 • Reply Karen S 03/11/2006 at 12:18

  Hold da op, hvor jeg savner DK lige nu. Hernede (i NZ) er det lidt mærkeligt – det er meget varmt og sommerligt og så snakker de om sommer og jul i samme sætning i tv osv…. lidt forvirrende. Kommer hjem til DK fem dage inden “dagen”, og så skal der godt nok jules helt vildt igennem (mon nissen kan nå at komme i sokkerne på den tid?…. jo da, det kan vel ordnes!).
  Det er i hvert fald hyggeligt, at se jer andre præ-jule lidt 😉 Så kan man mærke hyggen helt herned!
  Kh. Karen

 • Reply britt 03/11/2006 at 12:36

  YES, YES, YES!!!
  Sådan skal det være – jeg er også så småt i det mode – og selvom jeg har et meget lille hus med meget lidt plads til pynt så MÅ jeg snart have noget af det skønne svenske pynt!
  KH Britt

 • Reply strikke_jane 03/11/2006 at 12:37

  Det er forfærdeligt at ha’ det sådan i starten af november, men jeg er også ramt. Har i år købt 24 små kertelys og en rigtig fin lille stage, i stedet for kalenderlyset, som kommer til at se mere og mere kedeligt ud i løbet af de 24 dage. Synes det er rigtig rigtig ærgerligt at 1. søndag i advent FØRST er den 3. december i år. Meget bedre hvis det var den sidste weekend i november *G* Jeg mener, så kan man jo komme lidt i gang med det jule-hygge-hurlumhej……

 • Reply Linda 03/11/2006 at 23:44

  Nej hvor er de fine, dine Lotta og Bengt stager (skulle lige til at skrive Svenne og Lotta ;o) men så er man jo også meget gammel når man kan huske dem). Uha, jeg tør ikke tage hul på pynten endnu….Mit hjem ligner et bombet lokum, mit hovede ligeså (altså på indersiden. vist nok). Og vi går altså amok, mig og Fie, hvis vi først begynder. Jeg vil istedet sidde og glæde mig over hvad du viser frem!
  kh Linda

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.