Lidt af hvert

HURTIG OG HEFTIG CHOKOLADE…

06/11/2006

Efter en dejlig dase-dag i Ålborg blev min søndag en smule mere hektisk; søde naboer kom til frokost her, senere gik turen til venindens arbejdsplads, hvor 4000 km2 nydekoreret showroom skulle beses og beundres, siden til middag med hele svigermekanikken, og så lige den sædvanlige søndag-aften-klargøring til en ny uge.

Naboerne blev udsat for et dessert-eksperiment, chokolade-mousse på 2 min. i blender, de spiste, smilede og nikkede godkendt. Opskriften kommer her, lettere bliver det vist ikke at kreere chokolade-bomber.

CHOKOLADE-MOUSSE PÅ SPEED

1.5 DL. KOGENDE MÆLK
2 PASTEURISEREDE HELE ÆG
4 SPSK. SUKKER
200 G. MØRK CHOKOLADE MED HØJ CACAOINDHOLD
EVT. ET PAR SPSK LIKØR/BAILEY/WHISKEY

Æg, sukker og hakket chokolade kommes i foodprocessoren og blendes godt. Den spilkogende mælk tilsættes i en tynd stråle, og der blendes til massen er ensartet.Den flydende chokolade-masse fordeles i små kopper eller skåle, jeg fordelte portionen i 8 stk. bittesmå, for det er en meget koncenteret og fyldig gang chokolade.

Kopperne sættes i køleskabet i en time eller 2, og serveres med en klat iskoldt letpisket fløde og måske en sprød lille kage. Prøv den, den er for let og for lækker…

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply ella 06/11/2006 at 18:43

    Mums – var det dem du købte i lørdags?

  • Reply Anne 07/11/2006 at 18:46

    Det er lige præcis dem, og de passede perfekt til herlighederne 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.