Lidt af hvert

STORINDKØB…

23/02/2006

På lørdag skal jeg lave mad til nogle bekendtes kobber-bryllup, 70 gæster til masser af mad, jeg nævner i flæng:
Kyllingeterrine med svampe og parmaskinke
Lakseroulade med spinat og dildcreme
Krydderurteæg med hummerhler
Farseret perlehønebryst
Kalvefilet
Saltkogte kartofler
Timianstegte kartofler
Portebellosauce
3 salater
Artiskok-tomat-tærte
Moccafragilité
Chokoladekage med kardemomme

og så har jeg sikkert lige glemt et eller andet i opremsningen….

Jeg nyder at få lov til at svinge de store gryder engang i mellem, i modsætning til mit daglige arbejde, hvor jeg arbejder med meget langsigtede mål, så er der med middage et meget hurtigere resultat, det er her og nu indsatsen kan måles, og det er en dejlig afveksling!

Når først jeg har taget forklædet på, og tændt for ovnen OG radioen, så kører det bare, men planlægningen og skrivning af indkøbsliste, det ta’r altså længere tid end bare lige…
På sedlen til i morgen står der bl.a. 140 æg, 4 kg. smør, 7 l. piske, grov bulgur, abrikoser, kaffe, kakao, mandler og nødder, 1 kg. af hver, der står 12 pakker flødeost, tabasco, chorizo, 3 l. A38 og så en liste så lang, der bare er til grønthandleren!
Det er godt vi kører stationcar…

Listen er skrevet kronologisk, i varegrupper, sådan at jeg kun går frem i supermarkedet, jeg hader at zig-zagge og gå frem og tilbage, fordi jeg ups lige kom til at gå forbi olivenolien og dåserne med artiskokhjerterne!!
Det bliver nemlig træls at gå “overflødige” skridt, når vognen får top på, og det gør den i morgen….

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply britt 24/02/2006 at 00:18

  Jeg får dælme helt mundvand af den remse – mums!
  Skægt sådan skriver jeg også min indkøbsliste – så passer den lige til en tur gennem supermarkedet.
  KH Britt

 • Reply Britta 24/02/2006 at 10:34

  De er ved at bygge om i “min” Bilka, så det tager dobbelt så lang tid at handle pt – kan ikke finde noget som helst!
  Kan du hyres til en 40 års dag til sommer?
  Knus Britta

 • Reply strikke_jane 24/02/2006 at 12:42

  Go’ indkøbstur….:-)

  Jeg har lige pakket 5 store indkøbsposer ud + det løse: vaskepulver, toiletpapir, køkkenrulle og lidt nye blomster….. Hele cykeltraileren + begge cykelkurve var fyldte. Må ha’ været noget at et syn for de andre i trafikken *G*

  Go’ fornøjelse med at svinge gryderne.

 • Reply Mette 24/02/2006 at 14:34

  Ja, jeg har altså snart kobberbryllup, men desværre har jeg ikke råd til at tilkalde fru Garn og Gastronomi. Det ville ellers være fristende….. k.h. Mette

 • Reply Bettina 24/02/2006 at 15:38

  Kors, hvor tjekket. Jeg vimser rundt som en høne uden hoved på når jeg køber ind….

  Anne, jeg troede lige det var noget andet du skulle købe ind til….Kan du iikke lige fortælle lidt om hvad der skal ske på mandag?? Der er der måske andre, der skel lave mad for enb gangs skyld??

  :0) Bettina

 • Reply Anonymous 07/05/2007 at 13:19

  Hvilke grupper kan man inddele sin indkøbslister efter, så man ikke zig-zagger i butikken.

  Mvh. BJ

 • Reply Anne 07/05/2007 at 14:10

  Hej BJ!
  Mine lister er inddelt på følgende måde:

  Mejeri
  Køl kød/fisk
  Brød
  Kolonial – der er listet op efter hvornår jeg møder de forskellige hylder, altså brød, krydderier, mel, konserves osv
  Frugt
  Grønt
  Husholdnings-artikler

  Jeg er meget struktureret omkring mine indkøb, så meget at det ofte er noget jeg mobbes med, men jeg tager det med et smil, for jeg kan handle til en hel uge på en times tid, og det er endda inkl. en tur på torvet efter supermarkedsraidet 😉

  Jeg ved ikke om listen er noget, du kan bruge, men det letter i alle tilfælde mine indkøb.

  Og så bliver jeg da lige lidt nysgerrig, hvordan pokker er du havnet helt tilbage i dette gamle indlæg??

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.