Lidt af hvert

GIRAF ELLER SJAKAL…

10/01/2006

“Fuck dig”, titlen på et dansk hit, og noget jeg hører hver eneste dag i skolen, sjældent rettet mod mig, men hyppigt brugt børnene imellem, nok lidt på samme måde, som “dumme unger” rakte tunge den gang i ruder konges tid, hvor jeg gik i skole.

I år er “Sprog og adfærd” et indsatsområde på vores skole, vi holder møder, får oplæg, læser og studerer, snakker og debatterer, og prøver at finde vejen frem.
Frem til der, hvor man ikke råber “Luder” efter klassekammerater eller gangvagt, til der hvor Niarn fra dobbelt A, LOC eller Dolph, for den sags skyld, ikke sætter normen for, hvad der er okay at sige til hinanden.

I vores indskoling holder vi kurser for børnene om Giraf og Sjakal-sprog, de er gode til det, stolte over, at de snakker giraf; men det ser ud som om, at det holder kort, der er nok ikke tilstrækkeligt “street-respect” i at være et spøjst dyr, og sjakalerne får overtaget.
Vi tager ikke med fløjshandsker på dem, der gribes på fersk gerning, vi taler højt og markerer tydeligt, at vi ikke accepterer disse gloser; vi indfører stjernesystemer, hvor man mister en stjerne for hvert ikke-tilladte ord, vi hænger plakater op med gode citater, vi har mobbe-råd, vi gør noget!
Men det virker ikke særligt godt….

Vi giraffer videre, måske finder vi en løsning??

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply Bettina 11/01/2006 at 00:32

    Det kommer – med tiden. Jeg mindes stadig med gru et interview jeg hørte med Anna David, “Fuck Dig”-kvinden, der mente, at det netop i dag ikke betyder noget, men blot er blevet en fast vending…jamen, hvad så med os, for hvem det stadig betyder noget grimt? Vi er mange…og ord rammer, sårer, og har en “værdi” udfra pålydende, lige som penge. Penge er heller ikke mere eller mindre værd end det, der står på sedlen (men alt efter forretning=modtager af ordene), og grimme ord rammer grimt. Fatter heller ikke, hvornår alle kvinder blev “hos” eller “ludere”…dette er i familie med skriblerierne om høflighed sidste dag. Tal ordentligt til verden, og den taler ordentligt til dig. “Respekt” er blevet et grimt ord i mine ører, efter at have hørt det have en helt anden betydning i fx Gellerupparken end jeg selv synes, det bør have.
    Bliv for pokker ved – pludselig er der en pige, der ser lyset, og så smitter det veninderne og så smitter det…osv.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.