Bagværk, Lækkerier, Mad

MORGENVAFFEL…

11/06/2012

Søndagsmorgenmad.

Havrevaffel med skyr og frisk frugt.

Himmerigsmuldfuld og helt bestemt noget, som skal gentages inden længe.

 

Jeg har i flere uger savlet over vaflerne hos Anne Au Chocolat og også en enkelt gang hos Ann-Christine med Valdemarsro.

Begge de skønne og madelskende unge kvinder følger jeg på deres blogge, Facebook og også på Instagram, som er en ret stor last og tidsrøver for mig for tiden, men det er jo en helt anden historie.

 

Uhmmmmm som de vafler bare har set gode ud og jeg har haft en frygteligt lyst til dem  –  af alle slags, både de sunde og dem med indbygget sukkerchok.

Og i går blev trangen til en sprød og knasende skive alligevel så påtrængende, at jeg bare måtte bage. Ikke på det sædvanlige vaffelhjertejern, som jeg er blevet skilt fra, men på de store plader til belgiske vafler, som kan sættes i vores toaster.

Måske ikke den optimale bagning af en fedtfri vaffel, for der er vældigt dybe riller, som skidtet kan sidde fast i i de belgiske plader, men det lykkedes nu ganske udemærket og smagen var der ikke noget i vejen med, det var mere den kosmetiske side, der haltede lidt…

 

Det var vigtigt for mig, at dejen var forholdsvis sund, bare forholdsvis, så jeg søgte på en opskrift på sunde vafler og kom til en norsk side, hvor der var nogle vafler med havregryn i.

Eneste fedtstof er æggeblommerne og med bare to i sådan en portion, ja så går det nok, kærnemælk havde jeg ikke, så der kom en helt almindelig øko-mini i og det var okay.

Jeg brugte kun ganske ganske lidt olie til at smøre pladerne med og så ellers der ud a’ med bageriet.

 

Jeg halverede portionen og sukkeret blev halveret én gang til og af de halvanden deciliter havregryn plus de andre ingrdienser, ja der blev der faktisk vafler til 3 rummelige maver.

 

Vi nød dem, gjorde vi, og med skyr og masser af mange, jordbær og pærer på toppen, så er jeg faktisk ret sikker på, at der er mere god næring i en vaffel eller to, end der er i et rundstykke med ost eller marmelade.

Vi snupper gerne en omgang mere næste weekend.

Måske med en anden topping?

Hytteost måske  –  med hakkede mandler og blåbær.

Det ville være godt, det er jeg sikker på…

 

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Gudrun 11/06/2012 at 14:55

  Det så dødsgodt ut!

 • Reply Bettina Holst 11/06/2012 at 15:06

  Mmm lækre godter du serverer for tiden 🙂

 • Reply Jane 11/06/2012 at 18:52

  Yummi, de ser lækre ud. Jeg følger også Anne Au Chocolat. Hun laver lækre sager. Jeg kan også anbefale Majas blog Chocolat. hun har også masser af lækre sager at byde på.

 • Reply Flinkonella 12/06/2012 at 03:30

  Anne, vil du have et sponsorbarn ihn ser lækkert ud

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.