COOKIES MED MANDLER OG LAKRIDS…

Hver gang jeg åbner mit smalle skab med krydderier, så står dåsen med Bülow’s lakridspulver og hvisker til mig.

“Find nu på noget, tag mig ud af skabet her og kom mig i noget mad altså!”

 

Jeg forsøger at lukke øjne og ører, men i dag gik den ikke længere, dåsen nærmest sprang ned i hænderne på mig.

Så der måtte tænkes og afprøves.

Og da indkøbsturen var klaret for længst, så måtte det gøres med det, der var i skabene.

Mel, sukker, mandler, æg, smør, vanille og så faktisk noget chokolade med lakridsknotter indeni…

 

En helt almindelig basisdej blev udgangspunktet for de store cookies med sprødt ydre og tyggegummiagtig kerne og resultatet var tæt på perfekt, men de manglede en smule sødme, så det der er noteret herunder er med flere gram sukker, end den første portion.

 

Jeg vil tro, at der kan blive ca 25-28 store kager af denne portion, men er ikke helt sikker, for jeg bagte kun 8.

Resten af dejen ligger i fryseren og venter på, at klokken slår mandag og spiseklubben kommer på besøg.

 

Cookies med lakrids

150 g blødt smør

250 g rørsukker

1 tsk salt

75 gram farin

2 store æg

300 g hvedemel

1 stor tsk bagepulver

4 tsk lakridspulver

75 g grofthakkede mandler. Jeg smuttede dem ikke, men det kan man gøre som man lyster

120 g hakket chokolade. Mørkt med eller uden lakrids

 

Det bløde smør røres grundigt med begge slags sukker. Derefter tilsættes æggene ét af gangen. Rør heftigt imellem dem.

Tilsæt herefter resten af ingredienserne og bland det hele godt.

 

Dejen sættes på bagepapir på plade i store toppe, som en giga-valønød, og trykkes let flade. Gør det med fingrene, det er lettest.

Bages midt i ovnen ved ca 210 gr i 9-11 minutter, hold øje med dem undervejs.

 

Nyd en lun cookie med et stort glas isnende koldt mælk til.

Klassisk  –

og rigtigt godt…

 

 

Comments

  1. says

    Lyder lækkert. Jeg har nogle opskrifter liggende på rugboller med lakridspulver, som skal testes. Men åbenbart er det så trendy lige pt at bruge lakridspulver, at det var udsolgt hos min lokale deli-biks. Har forresten også læst, at skyr rørt op med lakridspulver skulle være godt som tilbehør til en “tung” chokoladekage.

  2. says

    Jeg elsker lakrids, Anne. Min lokale sushi-pusher, forhandler også Johans lakridslækkerier, og det er bare SÅ svært, ikke at blive fristet, når man er dernede.
    Måske jeg skal forsøge mig med noget lakridspulver, og nogle sjove opskrifter – bla. dine lækre cookies.

    Rigtig god søndag :-)

  3. says

    Det ser dejligt ud. Jeg går også og pønser på cookies med lakrids og chokolade.
    Cookies er godt, lakrids er godt, chokolade er godt = en kombination må være fremragende 😉
    God søndag til dig

  4. says

    Pyha, godt jeg ikke har lakridspulver her, for så fik jeg bagt cookies, og nej! det kan absolut ikke lade sig gøre uden lakridspulver 😉 God kreativ søndag til dig

  5. Kirsti Hem says

    Åååååå!!! den er så vakker den tallerkenen du har under din cookie!!!
    Jeg er stadig på leting etter skatter i min by i Norge :)

  6. Dorthe H says

    Kan kun være gode med to af mine yndlingsingredienser :-) Uhm, det må prøves en dag.

  7. says

    Lakrids er toppen, synes jeg, og jeg glæder mig over de ting, som jeg med held og velsmag kan få tilført et lille strejf.
    Jeg er ikke den eneste, kan jeg se :-)

    Og Pia –
    Lampen over spisebordet er fra Muuto. Min er købt hos t.i.n.g.

  8. Susanne says

    Hej Anne,

    Hvor finder du noget ordentlig chokolade med lakrids? Jeg synes jeg har søgt allevegne kan ikke finde med hverken flydende eller “knytter” , hvilke mærker skal jeg lede efter?

    Mange hilsner Susanne fra Middelfart

  9. says

    Ha! Vi bakte dem i går kveld, og de var altså livsfarlige. Dere andre er herved advart. Takk for oppskriften, Anne, det blir definitivt ikke siste gang!

  10. Birthe says

    Kære Anne. Jeg skylder dig en tak for disse cookies. I løbet af no time er de blevet en fast ingrediens ved familiesammenkomster… ” og hvis Birthe så lige bager Annes cookies, så” …
    Venligst Birthe. 😉

  11. Bethina says

    Super dejlige sprøde cookies, men synes ikke man kan smage lakridsen, så der skal mere i !! :-)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>