Bagværk, Lækkerier

SMÅLANDSK OSTEKAGE MED ET TWIST…

21/10/2008

Småländsk ostekaka med äpple…

Vi har lige spist en lille lun himmerigsmundfuld, ostekage, æblemos og letpisket vanillecreme, det smagte vidunderligt, og selv Amanda, der ellers er lettere skeptisk overfor alle mine eksperimenter slikkede sig veltilfreds om munden og havde smil i øjnene.

Den traditionelle ostekage laves med osteløbe og bittermandler, der ikke lige er at finde i mit spisekammer, men der er andet, der kan bruges i stedet, og det endda med held og lækkerhed, det giver også kagen en mere let og moderne smag…

2 store revne æbler, jeg skrællede ikke først.

2 æg

1/2 dl. honning

250 g. hytteost

Korn fra 1/2 stang vanille

1 tsk. revet citronskal

5 spsk. hvedemel

1.5 dl. mælk

Æggene piskes luftige med honningen, og de øvrige ingredienser vendes i.

De revne æble skal knuges “tørre” inden, ellers bliver dejen alt for våd og kagen for svær at bage færdig.

Dejen fyldes i en bagepapirsforet springform og bages ved 170 grader i en lille time.

Spises lun med en klat creme fraiche, flødeskum eller måske vanille is.

Æblemos og friske skiver af æble er også lækkert til.

Vi skal vist ha’ sen aftensmad i dag…

You Might Also Like

8 Kommentarer

  • Reply Olines 21/10/2008 at 16:45

    Og måske skulle vi springe aftensmaden over og istedet prøve denne nydelse;-)

  • Reply Jonna 21/10/2008 at 19:23

    Uhm det ser godt ud og lyder lige så lækkert.

  • Reply Linda 21/10/2008 at 19:45

    ummenumme, det ser godt nok lækkert ud :o)
    Jo, kedeligt uden billeder, bare en lille firkant med kryds i. Men nu er magen ikke på samtidig og så er der pludselig (usædvanligt lækre) billeder på alt. Han påstår det er routeren den er gal med. Nånå….siger jeg og tænker straks på de der brune rutebilskiks, der støver helt vildt inde i munden :o)

  • Reply Ulla V. 21/10/2008 at 21:59

    Tak for det, Anne :0) Den er skrevet ned og puttet i den blågrønne bog med særlig gode opskrifter! Denne opskrift bliver en yndling kan jeg allerede nu udtale på min families vegne ;0)

  • Reply Mette Thrysøe 21/10/2008 at 23:20

    Uhmmm, opskriften er hermed printet ud! Den må prøves 🙂

  • Reply Bodil L 22/10/2008 at 07:12

    Den må prøves 🙂 Tak for opskriften.

  • Reply Anne 22/10/2008 at 08:34

    Det kunne man selvfølgelig også ha’ gjort, Olines 😉

    Det smagte temmelig godt, Jonna, det syntes katten vist også, den var hoppet på bordet og havde ædt en ordentlig luns, da vi havde vendt ryggen til 🙁

    Altså Linda, en god brun rutebil får pil op, en dvask router pil ned, blogge uden billeder ryger i samme kasse.
    Godt at du kan ta’ et kig på jobbet engang imellem…

    Velbekomme, Ulla, og herligt at du sådan kan “smage” en opskrift og vide, at den vil passe til familiens smagsløg 🙂

    Du kan roligt kaste dig ud i den og over den, Mette, den var rigtig frisk og god…

    God fornøjelse med bagning og spisning, Bodil…

  • Reply Helle 22/10/2008 at 11:38

    Uhmmm, den ser godt nok lækker ud. Skal helt sikkert afprøves på familien 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.