For hjerte og sjæl, indenfor, Nye rammer, Pynt

HJEMME…

29/12/2011

Om ganske få dage har Amanda og jeg boet 4 mdr. her i den lille lejlighed i byen.

4 mdr. i nye rammer på flere plan.

 

Det har taget tid at falde til.

Der er så meget, der er forandret, og selvom jeg egentlig synes, at jeg er et åbent og omstillingsparat menneske, der kan få gode ting ud af det meste, så har der været lige rigeligt at vænne sig til og falde ned i.

 

Men vi er på vej og de fysiske rammer bliver mere og mere hjem.

Hjem på en god, tryg og velkendt måde…

 

Hjemme er hvor hjertet er.

Det er sådan det er et langt stykke hen ad vejen for mig.

Men rummene og det, der fyldes i dem, betyder nu også meget, rigtigt meget, for mig.

 

Jeg har ingen dyre møbler, ikke fordi jeg ikke holder af den slags, det gør jeg faktisk, men pengene er blevet brugt til andet, som har været vigtigere. Ting, som jeg har syntes, var vigtige, masser af gode råvarer f.eks. og også ting, som ham jeg var gift med, syntes var vigtige, og som jeg accepterede.

 

Det er helt fint og de møbler jeg har, ja de passer såmænd rigtigt godt hertil. Og de, som jeg synes, også ville være gode og rare at ha’, de er inden for rækkevidde…

 

Hvad jeg ikke har i møbler, har jeg til gengæld i skabe og gemmere, hundredevis af dimserier til karme og borde, hundredevis af loppefund og designkøb, som sammen gør vores hjem til lige præcis vores hjem.

Jeg holder af hvert eneste lille og store stykke pynt og får altid god tid til at gå med at skifte ud og bytte rundt.

 

Det kan jeg slet ikke lade være med.

Jeg sætter i små grupper, jeg opløser dem og laver nye makkerskaber, jeg hiver ud af skabe og sætter ind igen og imens smiler mine piger stille til mig.

 

Hos hende, der er flyttet hjemmefra, der ser jeg den samme hobby udøves, hun har endda en betegnelse for det.

“At indrette vindueskarme”

Det er det, jeg også går til…

 

I ugen op til jul havde jeg en dejlig kvinde på besøg. Hun var her for første gang og gik stille rundt i rummene og kiggede.

Da hun kom hjem sendte hun disse ord i en sms

“Hvor har du fået dig indrettet dejligt. Det oser af, at du giver dit hjem omsorg. Jeg blev inspireret til at gå hjem og hygge omkring mit eget.”

 

Måske er det det jeg gør?! Giver omsorg til mit hjem.

 

Jeg giver det til min piger.

Og til andre, som betyder noget for mig, både privat og professionelt.

Og øver mig rigtigt meget i at give mig selv bare en lille slat.

 

Og måske giver jeg det også til rummene.

Tid og tanke bliver der i alle tilfælde investeret.

 

Jeg indretter og anretter, falder til og falder ned.

Her er godt at være.

Midt imellem alt det, der gør vores hjem til lige nøjagtigt vores…


You Might Also Like

30 Kommentarer

 • Reply helle petersen 29/12/2011 at 08:50

  🙂 ja et eller andet gør du. man bliver ramt af en forunderlig følelse af ro når man læser dine indlæg og nok også en snert af eftertanke……ikke pga af det nye år der er på vej, bare sådan fordi man nogen gange skal have et lille skub uden at afsenderen nødvendigvis ved det.

  • Reply Anne 30/12/2011 at 18:01

   Hvis mine ord kan være med til at skubbe lidt, så er det okay for mig, Helle, især hvis det er i gode og dejlige retninger, der skubbes.
   Ro har mange af os alt for lidt af, så lad os hjælpe hinanden med at sprede lidt…

   • Reply helle petersen 30/12/2011 at 22:34

    du kan tro det er i den positive retning for det er den vej jeg VIL… 🙂 så det øver jeg mig i, midt i mit inferno af konfirmand forberedende teenager og krudtkugle småbørns liv. and i like it så jeg nyder mine små moments med mit kaffekrus og tiden til at blive inspireret af skønne blogs

 • Reply Sifka 29/12/2011 at 08:51

  Du er meget inspirerende. Jeg får helt lyst til at rykke rundt på tingene i min eller så velindrettede stue. Det er drøjt, det du står i, men det bliver altså bedre. Bedre, men også anderledes fremover. Knus.

  • Reply Anne 30/12/2011 at 18:02

   Jeg mærker det, Sifka, det alderledes gode, en mental frihed, som gør mig så forbasket godt!!
   Knus tilbage…

 • Reply Trine 29/12/2011 at 09:05

  Nu har jeg jo kun set brudstykker af din lejlighed, men du bor præcis efter de samme leveregler, som jeg selv praktiserer. Ikke for meget, ikke for lidt, stilligt, men stadig med et strejf af humor og med gode loppefund.
  Meget personligt – det ser rigtig godt ud.
  Godt nytår
  Trine

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:49

   Så bor du da dejligt, Trine 🙂
   Også godt nytår til dig…

 • Reply Liselotte 29/12/2011 at 09:42

  Dit hjem er altid indbydende, Anne, men det vigtigste for mig, er menneskene i det. De er på vej. Det er det vigtigste og det giver mig ro, selvom vejen er alt andet end nem at gå. Jeg er fuld af beundring. Mod har du i tonsvis og lykkeligvis også indsigt, så selvfølgelig afspejler dit hjem den Anne, jeg kender. Hende, som heldigvis ikke kan lade være med at skabe rum hun, og de hun elsker, trives i, men også hende, som ind imellem skal mærke efter indeni, hvor storme nogen gange raser.

  At turde mærke og ikke mindst erkende, at livet ind imellem gør ondt og giver skrammer er mod i min verden. Mod til at være. Mod til at leve. Mod til at elske. Det har du masser af! 🙂

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:49

   Kys til dig, Liselotte…

 • Reply Eva 29/12/2011 at 09:48

  Det er altid smukke, varme og inspirerende billeder, du viser. Selvfølgelig er det svært, – heldigvis fristes man næsten til at sige, – det ville være mærkeligt, hvis sådan et opbrud ikke gjorde ondt. Men man kan mærke, at der også er meget godt, og at det får lov at fylde. Det er så fint og nænsomt den måde du deler på, – med respekt. Varme tanker til dig og dit nye hjem.

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:50

   Gad vide hvad 2012 har til os, Eva, dejlige dage håber jeg…

 • Reply Lis 29/12/2011 at 10:29

  Selv om vi to “kun” kender hinanden her i blogland, og jeg kender dig mere end du mig, så får jeg en indre ro når jeg læser med. Jeg bliver inspireret, får lyst til, får ideer. Det er en god blog du har. Du er kommet videre de seneste måneder, det kan man mærke mellem linierne. Det er jeg glad for at læse.
  Tak fordi du er som du er.

  Må din dag være dejlig, husk at nyde nuet for det er væk førend du aner.

  Kh. Lis

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:51

   Tak, Lis, og velbekomme, jeg kan faktisk ikke være andre, end den jeg er, det kræver alt for mange kræfter og det er spild, synes jeg.

   Og jeg nyder nuet, hver dag…

 • Reply Tante T 29/12/2011 at 10:34

  Med sådan en plads i vindueskarmen, er der da også plads til at indrette 😉
  “elsk dit hjem” er forresten en inspirerende bog at læse i. Ikke fordi den giver færdige løsninger på indretningen. Mere fordi den netop opfordrer til at give hver en krog kærlig opmærksomhed.
  Æææælsker at være med på en kigger i dit hjem…

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:52

   Ja der er godt med plads der bag sofaen, Tante T, masser af plads til nye stillebens.
   Og jeg husker alle krogene, når jeg er færdig med karmene…

 • Reply Tora 29/12/2011 at 10:59

  Jeg tror omsorgen du har for stort og smått omfatter både ting og tang og folk og fe, det er i hvert fall det som lyser ut gjennom hvert ord og bilde her i bloggen din.

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:52

   Jeg gør mit bedste, Tora, men ind imellem glipper det også for mig, men tak for dine gode ord…

 • Reply Sidsel 29/12/2011 at 12:24

  Dine billeder af dit hjem er altid så stemningfyldte. Ro og sirligt. Dyre møbler, ting og sager, gør os ganske rigtigt, ikke lykkeligere. (Bortset fra en kubestage godt kunne hjælpe lidt på humøret…) At bo som en fugl i et guldbur, ville ikke være lykken. Glæden ved at finde ting på genbrug osv er lang sjovere og meget mere personligt. Og der er du hamrende god! Men mest af alt, Anne. Din kamp for at komme op igen, passe på pigerne, yde omsorg, give kærlighed er meget sejt gået! Må der falde lykkestøv og drysse stjerner ned i det nye år for dig 😉

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:53

   Gode tanker, Sidsel.
   Og plingplingpling – det er lykkestøv der drysser over os alle…

 • Reply Sonnie 29/12/2011 at 13:14

  Der ser altid mega hyggeligt ud hos dig. Jeg har ladet mig inspirerer af dine påfund til bord og karm mange gange.
  Jeg kan også godt selv, hvis jeg selv skal sige det 🙂
  For mig er det helt terapi med en god skive på cd`en, og fylde karme og hyggelige steder med blomster, lys og sjove indput.

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:54

   Det er nemlig godt for sjælen at gå der og ordne, Sonnie, det er godt, at vi har opdaget det…

 • Reply Anne-Mette 29/12/2011 at 13:19

  Rørende indlæg Anne. Med mulighed for eftertænksomhed… som jeg ofte oplever det når jeg er ved enden af endnu et indlæg. Der er masser at læse mellem linjerne også. At blive klog på. Spørge sig selv om. Blive inspireret af. Tak for det. Jeg glæder mig til fortsat at læse med i 2012… Godt nytår til både to- og firbenede.

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:55

   Velbekomme, Anne-Mette, det var så lidt.
   Men en stor glæde for mig at vide, at nogen bliver inspirerede på både det indre og ydre plan ved at komme her.
   Det er da en yderst positiv sidegevinst af bare at skrive det ned, som rumler indeni…

 • Reply Wong Wai 29/12/2011 at 15:37

  Wong Wai:
  Hej Anne 🙂
  DU, giver os “læsere” så forbandet meget; mere end du aner.
  Læs Liselotte´s stykke igen, igen, igen……..

  Ønsker dig og dine: “GODT NYTÅR” 😉

  og tak for året, der næsten er gået……………………………

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:56

   Jeg gemmer hendes ord indeni, WW, og jeg har også fået flere af dem på sms og i mine ører, jeg gemmer dem som uvurdelige skatte.

   Også GODT NYTÅR til dig 🙂

 • Reply Lene 29/12/2011 at 15:50

  Hvor bor du smukt 🙂

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:57

   Tak skal du ha’, Lene, jeg bor vist som denne Anne må bo for at trives…

 • Reply unikarina 29/12/2011 at 16:29

  Du skriver: Her er godt at være. Du har ret. Dit hjem er smukt – fyldt med små forkælelser for øjene med smukke anretninger her og der. Men vigtigst af alt… der er hjertevarme og man føler sig hjemme.

  • Reply Anne 31/12/2011 at 08:58

   Dine ord giver mig varme og glæde, Karina, for du har jo siddet her i mine rum.
   Og skal forhåbentlig sidde her igen inden længe…

 • Reply karen 31/12/2011 at 12:06

  Når jeg føler behov for ro og skjønhet, tar jeg en tur inn hit. Jeg fornemmer sterkt at det ikke bare er vakre bilder jeg ser, men auraen til en klok, varm, modig og vakker kvinne. Takk for at du skriver og viser og glimt fra din verden, det beriker min! Alt godt til deg og dine i 2012, Anne! 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.