Julekalender, Lækkerier, Opskrifter

20. DECEMBER…

20/12/2011

img_8120.jpg

Gråt og koldt og vådt.

Kedeligt julevejr.

Stemningsbarometeret kan med lidt hjælp og god vilje snige sig op på moderat.

Skrammel!

 

Jeg vil ha’ klingende frost og hvide driver.

Traveture i et smukt vinterlandskab i juledagene.

Kælketur og skøjteløb.

Decemberstemning med sne på.

 

Men sådan bliver det ikke denne jul  –  overhovedet.

Så vi kryber sammen herinde og turene med Nugga er i disse dage noget, der bliver overstået så hurtigt, som det nu kan lade sig gøre, når man har en stor og aktiv hund, der trænger til at spæne.

 

Vi kryber sammen i sofaen med dyner og film, med strikketøj og lækker frugt og et enkelt lille stykke juleslik.

Og med en kæmpe kop dampende chai med mælk og sødme og en herlig duft af kanel og kardemomme.

Og så lader vi bare som om, at byen udenfor er fin og sirlig med snedrys og julestemning…

 

Der er hundredevis af måder at lave chai på, vi laver det oftest som herunder på en base af hjemmekogt sirup.

Vi synes, at det smager himmelsk, måske synes I det samme.

 

I en morter eller elektrisk kaffekværn kommes:

1 barnehåndfuld kardemommekapsler

2 spsk. nelliker

2 stjerneanis

3 kanelstænger

Hele molevitten gives nogle ordentlige stød, så det knuses groft og aromastofferne vækkes til live i alt det tørre.

Krydderierne kommes i en kasserolle med 1.5 liter vand og 200 g. rørsukker, det skal småkoge i 15 minutter og så skal der tilsættes 2 spsk. sort te, Assam eller Keemun, helst ikke en parfumeret te, for så spoleres de herlige dufte og smagen, der allerede er i krydderblandingen.

Mange kommer lidt tørret ingefær eller skiver af frisk i, jeg synes, at smagen deraf hurtigt bliver for dominerende, men sådan er der helt sikkert også nogen, der vil ha’ det med stjerneanis, så man må prøve sig lidt frem…

Når teen er kommet i slukkes der under gryden, og det hele skal nu stå og trække i en halv times tid.

Væsken hældes igennem en sigte, og du har nu den fineste sirup til at lave din egen chai af.

Kogende mælk og chaisirup, halvt af hver.

 

Så dufter og smager her i det mindste lidt af jul…

 

 

 

You Might Also Like

8 Kommentarer

  • Reply Liselotte 20/12/2011 at 06:58

    Uhm, det lyder fristende… og den med julestemningen i form af frost og hvidt drys, den skal vi vist finde i form af juleeventyr på tv’et, men så skidt da. Det gider jeg også godt. Når jeg får ferie engang 🙂

  • Reply Marianne 20/12/2011 at 08:20

    Uhmm, det lyder dejligt, og jeg kan næsten se de smukke driver af sne ;0)
    Godt fantasien er i orden.

    Håber der kommer lidt lys himmel over dig i dag.

  • Reply Birgitte 20/12/2011 at 09:40

    Mmm, det dufter og smager da i hvert fald af jul 🙂
    Jeg hører til de få, der er godt tilfredse med vejret – måske efter at have siddet i kø i 4 timer på Fyn sidste år pga. et lukket, isfyldt yderspor på motorvejen i retning mod Jylland…

  • Reply jeanette hegaard 20/12/2011 at 10:31

    Uhm, lige hvad jeg kunne trænge til.
    Så en gang når jeg har en bil der kan transportere, skal jeg på indkøb til hjemmelavet chai…
    GERNE SNART!

  • Reply Stine 20/12/2011 at 18:13

    Uhm, det lyder godt. Har lige smagt den lækre drik for første gang for et par dage siden. Så skønt med en opskrift – den er jo lige til at gå til 🙂

  • Reply Tante T 20/12/2011 at 19:03

    Gråt og vådt udenfor, – jeg så også helst hvidt og koldt 🙂
    Men her på siden er der fint, nyt, vinterligt udseende…

  • Reply Hanne C 20/12/2011 at 20:05

    Det er så gråt at billedet er blevet væk……eller er det kun mig som ikke kan se det ? Vejret passer faktisk mig fint, jeg bor laaaangt ude på landet og snevejr ihvertfald så meget som sidste vinter gør mange ting rigtig besværlige. Jeg med på lidt blidt dalende sne fra den 23 dec 🙂

  • Reply Dortheivalo 21/12/2011 at 00:25

    Det vælter ned med sne udenfor os og det hele, eller næsten det hele, lander foran vores hoveddør. Der er sådan rundt regnet 3-5 mtr. sne og det bliver ved og ved og ved og ved, men det hjælper jo ikke jer noget.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.