Bagværk, Lækkerier

PYNT…

21/06/2008

Roser til pynt…

Nuancer af rødt…

Om et par timer kører jeg op og sætter kagen på stativ, 5 etager og så det løse, alt står klar i køleskabene oppe hvor festen skal holdes, der mangler bare den yderste puffede marengs-sky og så alle de hundredevis af små fine jordbær, der er plukket til lejligheden.

Jeg har en sød lugt af marcipan, smør og chokolade hængende i næsen, er nærmest mæt uden at ha’ spist, og så alligevel, havde jeg mulighed for at skære en skive af den samlede kage, så gjorde jeg det sgi, for jeg har kun smagt elementerne hver for sig, og ville også gerne ha’ en bid, hvor alle smagsnuancer var samlet.

Jeg må stole på min indre smags-fornemmer, den plejer at være i orden, og jeg er sikker på, at der er harmoni mellem de lidt tunge marcipanbunde og så den luftige grape-mousse med safran og den piskede chokoladecreme med chili-pift og cognac.

Og når jeg bare smager på det sådan inde i hovedet, så sætter det sig jo heller ikke på hofterne, og det er heldigt, for der sidder nemlig alt det, som jeg smagte på i går…

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Reply miri 21/06/2008 at 11:10

  UHMMMM !!! For både sjæl og legeme 🙂

 • Reply Liselotte 21/06/2008 at 12:22

  Hold da op- du skal også lave min bryllupskage… eller… 🙂

 • Reply Sifka 21/06/2008 at 12:46

  Anne, Anne, Anne, der er ingen som dig til at lave smukke ting. Trøjer, kager, blogindlæg, billeder…

 • Reply Anne 21/06/2008 at 15:14

  Den blev ikke så ringe endda, Miri 🙂

  Det skal jeg da selvfølgelig Liselotte, lad os arrangerer en fest…

  Det var sødt tænkt af dig, Sifka, tak for det, det luner i hjertekulen…

 • Reply Susanne HS 21/06/2008 at 16:10

  Mums Anne, – hvem der var gæst ved det bryllup… 😉

 • Reply Helle W. 21/06/2008 at 16:38

  Anne, hvor er det ærgerligt du bor helt ovre i Jylland ellers havde jeg snart booket dig. Du er jo en sand konditor, og ALT hvad du kan er jeg skam misundelig på.

  Fortsat god week-end.

  Kærligst
  Helle

 • Reply Tora 21/06/2008 at 17:46

  Sukk, jeg blir helt svimmel ved tanken! Det høres rett og slett vidunderlig godt, og ganske annerledes og spennende ut!

 • Reply Karin 21/06/2008 at 20:17

  Hold da helt fast i sløret hvor lyder og ser det godt ud! Du kan jo trylle de mest fantastiske ting frem, og jeg ville med glæde, som mange andre, være spisende gæst ved et bryllup hvor sådan en genistreg skulle serveres.

  Er det “almindelig rå” marengs du har pyntet kagen med samt rosenblade? Det ser virkelig godt ud (smugkiggede også det senere indlæg)

 • Reply kagekonen 21/06/2008 at 21:12

  WOW, det lyder som en forrygende kage.

 • Reply Anne 22/06/2008 at 07:59

  Mon de havde opdaget en enkelt mere, Susanne, der var mange at gemme sig blandt 🙂

  Det er nok lige lovlig langt at køre med halvanden meter kage, Helle.
  Og så lad lige være med at være misundelig, du drømmer ikke om alt det jeg ikke kan 🙂

  Åh nej, Tora, svimmel, det går virkelig ikke, var det mon sukker-mangel?! Det kunne du så rigeligt ha’ fået afhjulpet med en bid af denne kage, der var sukker fra yderst til inderst 😉

  Den blev rigtig god, synes jeg selv da, Karin, og jeg er spændt på at høre parrets “dom”.
  Og ja, det er “rå” marengs, smurt ud i et tyndt lag, jeg kan godt li’ det bløde udtryk, det giver.
  Der var også hundredevis af små jordbær og sorte kirsebær lagt rundt i kanten, det var en flot kontrast.

  Den kunne godt gentages, Kagekone…

 • Reply Karin 22/06/2008 at 17:49

  Det giver et rigtigt fint let udtryk, ja. Det må jeg huske til engang jeg skal lave noget flot og lækkert. Jeg har oplevet mange der gerne vil have det hvide look og derfor har brugt sukkerfrosting, men det er efter min mening kun til skue. Det smager skrækkeligt…. Det andet er GUF !! 🙂

 • Reply Anne 22/06/2008 at 21:02

  Det er nemlig det, det er, Karin, guffe-luffe…

 • Reply Karin 24/06/2008 at 19:41

  Er rosenbladene kun til pynt, eller kan de spises med kagen?
  Meget smukt!

 • Reply Anne 24/06/2008 at 20:17

  Rosenblade kan sagtens spises, Karin, især hvis de er fra usprøjtede roser 😉

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.