Ferie, Mad, Pigerne

FORSMAG…

17/09/2007

Svenske deller…

Vi snupper os en lille “forret” i dag, en appetizer på efterårsferiens glæder, svenske kødboller med tyttebørsyltetøj til, det elsker vi.

Farsen er rørt af lige dele okse- og skinkekød, masser af løg er der kommet i, og så allehånde med rundt hånd, det er lige det, der giver smagen af store birkelunde og skærgårdsklipper, i alle tilfælde for os.

Laura rørte farsen med omhu og kærlighed, med glæde i stemmen og gode minder, der vældede frem, minder om stort og småt oplevet hinsidans.

Vi skal selvfølgelig ha’ kartofler og sure agurker til, og en ordentlig klat af det mørkerøde, der er vist mere tytte end bær i det den lokale høker kunne forsyne os med…

Tytte uden bær…

You Might Also Like

3 Kommentarer

  • Reply hannekludekone 17/09/2007 at 19:14

    De søde minder dukker op også her! Og jeg har stadig den ægte vare, selv om det er nogle år siden, vi sidst var i Värmland, hvor vi har plukket kilovis (mange kilo) tyttebær og blåbær, det er fantastisk at gå derude og se det lyse rødt mellem lav og træstubbe. Sidste gang plukkede vi så mange, at vi stadig har flere glas. K.H. Hanne

  • Reply Charlotte Illum Larsen 17/09/2007 at 19:29

    og så skal i prata svenska til hinanden og glæde jer over at nu er det snart at i skal til jeres paradis…

  • Reply Liselotte 17/09/2007 at 19:40

    Uhm, for pokker da!

  • Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.