Lidt af hvert

DOVNE SOMMERDAGE – IKKE HER. ENDNU…

27/06/2014

Rosa rose...

ADMIRAL...

Er det ikke lidt som om, at man gerne vil lidt ned i gear, når den danske sommer er varm og skøn?
Er det ikke sådan, at når vejret dag efter dag viser sig fra den allersmukkeste side, så vil man ha’ fri, ferie, tid og mere tid?

Vi har haft det skønneste vejr i mange uger og for mig bliver det lidt sådan ferie-ish med drømme om lange dage – og nætter – i haven, om frihed, om udflugter, om svømmeture i søen i solnedgangen, om daserier på et tæppe under æbletræet, om grill og om bål og om meget meget mere.

Desværre drømme, der passer umanerligt dårligt sammen med det program, som sætter rammen om min fornemmelse af næsten-ferie.
For programmet er tætpakket og hektisk, egentlig fuld af lutter af skønne sager, for sådan tænker jeg heldigvis om mit job, om studenterfester, om madlavning, om hundepasning, om mor-opgaver, om beslutninger omkring Vrads, om mails, om møder og meget meget mere.

Hektisk men også skønt –
og sjovt…

Der bliver ikke meget tid til sofa, bøger, strik, film, spontane udflugter, middagslur eller blog.
Sådan er det, det er okay og jeg suger bare lidt af andres ferie-lige-om-et-par-dage-stemning til mig. Den er smittende og lægger et skønt blødt filter over hverdagen, forventningens glæde og alle de små fortællinger om feriedestinationer og drømme om hygge og frihed.

Her hjemme er der et par stykker, der kan råbe FFeeerrriiiieeee fra i dag. Amanda og Sophie tyvstarter, mens Laura og jeg må arbejde nogle uger endnu.
Sophie drager mod Orange scene på søndag og Mandy drager nok mod hængekøje og iskaffe. Det skal være dem begge velundt, de pukler til hverdag og jeg glæder mig til at se dem falde ned og falde til ro og finde overskud til bare at nyde uden stress, varebestilling, leverandørmøder, eksaminer og alt muligt andet.

Vi lade de to om at sætte gang i de lange dovne sommerdage og måske gider de så varte os stadigt-arbejdende op, når vi vender hjem efter dagens dont.
Måske skulle vi også overlade dem tjansen med at snuppe de første pakkerier til den fælles ferie, som venter om 3 uger. Solcreme og sengetøj og pas kunne sagtens proppes i nogle store tasker og så kan vi jo senere beslutte, om vi i virkeligheden har brug for at slæbe andet med.

Ud over badetøjet naturligvis.
Men det kan forhåbentlig nå at blive vådt herhjemme i Silkeborgs bløde sø-vand mange gange inden afgang mod France.

For selv om dagene er hverdage stadigvæk, ja så er der altid plads til en svømmetur.
Og så er stemningen af ferie, dovnerier, tid og ro nærmest “instant” ved første crawl-tag…

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Eva 29/06/2014 at 05:30

  Feriestemning rundt om en kan godt smitte lidt, selvom man selv må knokle lidt endnu…. Og de lyse aftener gør deres.
  I må i sandhed glæde jer til at køre mod Frankrig.

 • Reply Liselotte 01/07/2014 at 07:17

  Feriestemningen skal man huske at dyrke – også i hverdagen, for sommeren er god mod os i år og det skal nydes. Om ganske få uger står den på tøsehvin, pool og kolde drinks og jeg glæder mig til lige at dele lidt af alt det med dig 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.