Lidt af hvert

KEDSOMHED – ET ORD DER ALDRIG VIL GÅ FRA TEORI TIL PRAKSIS HOS MIG…

02/03/2014

RANUKEL...

Søndagsformiddagsstund, blødt tøj, stille dyr, arbejdende børn i butik og blandet lektiebunker, vasketøjet snurrer, opvasken er høvlet ned og rummene nettet og puslet om.
Jeg har ikke lagt andre planer for dagen, end at gøre den dejlig og mild for en træt krop.

Lidt bagning til fødselsdagsfodring af søde kolleger i morgen og sen eftermiddagshygge med dejlig veninde er vist det, som jeg behøver at nå i dag og jeg gør begge dele med smil i øjnene og i roligt tempo.
Bagningen er planlagt i bikube-retning, så det er hurtigt klaret og eftermiddagshyggen kommer nærmest af sig selv, så søndagen har masser af åbne timer til alt og ingenting.

Jeg nyder sådan, når der ind imellem er sådan en dag til rådighed, en dag, hvor der ikke er en masse praktiske ting at tage hånd om, en dag, hvor man ikke engang behøver at prioritere hyggen, men bare lade sig lulle ind i den, fordi der er så meget tid at ta’ af.

Bevares – man kunne vel sagtens finde et havebed at rive igennem eller feje langs kantstenen ved fortovet, man kunne vel også køre de (ret mange) tomme flasker til automaten, men man kan også bare lade vær’, for hverken det ene eller det andet er nødvendigt og ville ikke efterlade den store tilfredshedsfølelse efter udførsel.
Så derfor passer både fortov og flasker sig selv i dag…

Så hvad har jeg så lyst til?
Strikke?
Male?
Skrive?
Se film?
Stryge en stak skjorter?

Køre ud i det blå?
Koge en portion orangemarmelade?
Læse en bog?
Danse?
Sove til middag?
Drikke kaffe på verandaen og glo ud i luften?

Mange muligheder er der nok af og jeg glæder mig over, at jeg ved, at jeg aldrig vil tænke, at en dag uden planer eller forpligtelser vil være en kedelig dag. Jeg vil faktisk gå så langt, så jeg vil sige, at jeg aldrig har haft en eneste kedelig dag i mit liv!

Kedelige momenter så? Selvføgelig – maskinskrivning i folkeren var f.eks. mega kedeligt, men så kunne man jo kigge ud af vinduet og drømme om strandtur og ungdomsskolefester.
Rengøring af bil – også MEGA kedeligt – men hvis radioen underholder med god musik og støvsugeren ellers er god, så går det jo også, især fordi jeg bare har en C3 og ikke en hel bus at ordne.

Og skulle nogen tvinge mig til at sidde en hel dag på en stol uden mulighed for at lave noget, ja så ville jeg ikke kede mig men sikkert bare få en øm popo. For der er vel altid tanker at tænke, reflektioner og “efterbehandling” af godt og skidt at svømme hen i, drømme at drømme og planer at lægge.
Og det vil for mig ikke være kedeligt.
Inaktivt på det fysiske plan ja men der ville være masser af liv inden i.

Og dagen i dag?
Jeg har ikke sporet mig mere ind på hvad den skal rumme, mens jeg har siddet her og skrevet, jeg er stadig planløs og i flydehumør.
Måske jeg bare skulle brygge en kop kaffe mere og se hvad det kunne bringe med sig?

God søndag derude –
med travlhed eller stilhed eller noget lige midt imellem…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Gitte Hansen 02/03/2014 at 11:14

  Skønt indlæg!
  Lige nøjagtig sådan en søndag har jeg også og det er en af de allerbedste! Frit valg og ingen tvungne planer. Verden ligger for vores fødder, sofaen og læsestolen også.
  Må du få den dejligste søndag.
  Der kommer lykkefølelse i min krop når jeg læser dine indlæg. TAK! 🙂
  Mange hilsner
  Gitte

 • Reply Susanne 02/03/2014 at 12:56

  Fabelagtig søndagsbeskrivelse når den er allerbedst. Jeg håber din søndag bliver helt vidunderlig. Tak for et godt indlæg.

 • Reply Astrid 02/03/2014 at 19:04

  Slik har nok mange det. Og her i Norge er det mange som følger med på dette:
  http://nrksuper.no/super/blog/bli-med-dyrevenn-pa-valpefodsel-direkte/

  et kull med golden’er som følges de første 8 ukene. Tenkte det var noe for dere 😉

 • Reply Birgitte 03/03/2014 at 11:02

  Jeg keder mig også sjældent. Faktisk kunne jeg godt tænke mig flere dage uden væsentligt indhold 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.