Faktaboks, Garn, Strik

KASHMIR KLAR TIL BRUG…

26/01/2014

Kashmir II...

Lomme og ærmer i samme fine grå tone...

I Cord ved ærme...

I går sidst på eftermiddagen hæftede jeg den sidste ende på min Kashmir.
Alt er klaret og den er klar til at varme mig på kolde vinterdage og sikkert også på en blæsende junidag.

Jeg er helt og aldeles solgt til denne store bløde vams.
SÅ tilfreds med mit farvevalg og rigtig glad for de smalle smalle ærmer, der holder det store og halvtunge stykke strik på plads.
Den bliver – eller er vel allerede – en yndlings.

646 gram vejer den, 2 tråde Blachill m.m. og og 1 tråd Silk Mohair, blødt blødt og mere blødt.
Hvordan fordelingen af garner er kan jeg ikke sige på grammet, for der er blevet ødelagt lidt af kattene og strikket videre af et nøgle, som allerede havde været lidt i brug, men der er i omegnen af 500 g uld af den vanlige slags og 150 (max) af mohairen…

Opskriften i sig selv har jeg det sådan la la med.
Idéen er vidunderlig og det samme er farvevalget på de 2 forskellige modeller, som jeg har set i HI farvevalg, men selve nedskrivningen af opskriften har både vakt en del store smil og også lidt hovedbrud. Den er ikke skarp men en typisk Isager og det har da også sin charme.

Jeg er glad for, at jeg er så øvet en strikker, for jeg tænker, at man godt kunne komme i problemer, hvis man er ret nyt og har sværere ved at “regne den ud”.
Jeg har stort set fulgt opskriften, kun et par mindre jeg-bestemmer-selv er det blevet til, dem kan du se mere om nede i faktaboksen…

Der er retriller på pindene til en lysere og mere sommerlig udgave, lyse toner af orange, grøn og natur, det tegner allerede godt og denne gang vil der ikke gå en måned fra start til slut, for alt gemmes væk i kattesikret taske, når jeg lægger det fra mig.
Og Huxi – han har bare at holde krokodillekæberne og de klappende tænder for sig selv, ellers bliver han transformeret til en skindvest, som jeg kan lune mig i. Eller noget!

Jeg er normalt ikke den strikker, der laver 2 af den samme model, det keder mig og der er så meget smukt at strikke, men denne her, den må jeg ha’ i både mørk og lys, sådan er det.

Så altså –
flueben ved den mørke.
På vej med den lyse…

FAKTABOKS

Mønster:
Kashmir af Helga Isager fra bogen The Map Collection

Garn:
646 gram blandet godt fra hylderne. Se mere href=”http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/2013/12/kashmir-farver/” target=”_blank”>her.

Pinde:
Addi Turbo 5.5 mm

Egne krumspring:
Ikke så mange. Men jeg har, som flere andre, strikket en I-Cord direkte på trøjen. Liselotte har lavet en fin beskrivelse af, hvordan hun gør, jeg gør det en smule anderledes, men anbefaler jer, der ikke ved hvordan, at bruge hendes anvisninger. Kald mig bare søndagsdoven.

Jeg har også strikket en I-Cord langs ærmegabene, det giver lidt stabilitet i de meget levende retriller og jeg synes også, at det laver en fin overgang, der hvor rillerne går både den ene og den anden vej.

Der er flere, der har spurgt hvordan man ved, hvornår man skal vende på ryg og forstykker, når man har delt oppe ved ærmegabene. Det er ikke noteret i opskriften, men på ryggen har jeg med sådan omk 11-12 og på forstykkerne 6-7 masker. Det er ikke væsentligt om der er 1-2 masker mere eller mindre, dog er det vigtigt, at man samlet ender med samme antal riller på ryg og forstykker, da jakken jo ellers vil blive skæv.
Giver det mening eller er det lige så utydeligt, som det er i opskriften? Ikke inde i mit hoved, men der kan i andre selvfølgelig ikke kigge ind.

You Might Also Like

31 Kommentarer

 • Reply Marianne 26/01/2014 at 14:12

  smuk smuk smuk

  • Reply Anne 01/02/2014 at 15:46

   Tak, Marianne, den er så vidunderlige at ha’ på…

 • Reply Hanne 26/01/2014 at 14:19

  Skøn, kan godt forstå du behøver en lys. Katteproblemet kendes også her, dog remset mest mohairnøglet der får opmærksomhed ????

  • Reply Anne 01/02/2014 at 15:46

   Man må jo bare ha’ en lys, Hanne, det er et must…

 • Reply Fríða 26/01/2014 at 14:44

  super skön er den blevet, til lykke med den! tror dog, hvis jeg bestemmer mig for at jeg må have sådan én, at jeg bare selv laver en opskrift, alt for meget gætteri i sådan én Isager opskrift til min tålmodighed.
  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 01/02/2014 at 15:48

   Det skulle heller ikke volde dig mange problemer at digte en opskrift selv, Frida, du er en erfaren strikker og der kan nemt findes noget rundt omkring, som kunne give lidt ideer om mål o.a…

 • Reply Lotte 26/01/2014 at 16:53

  Flot, flotte farver????

 • Reply Lotte 26/01/2014 at 16:54

  Der skulle være en smiley og ikke spørgsmålstegn, undskyld 😉

  • Reply Anne 01/02/2014 at 15:48

   Helt i orden, Lotte, det havde jeg næsten gættet 🙂

 • Reply Laura 26/01/2014 at 16:58

  Dejligt du fik den færdig. Jeg har hidtil ikke helt været med på Kashmirbegejstringsbølgen, men din mørke variant her kunne godt friste mig til at komme i gang.

  • Reply Anne 01/02/2014 at 15:48

   Mon du er ved at finde frem til en mørk, Laura? Du vil ikke fortryde…

 • Reply GitteG 26/01/2014 at 17:21

  Nøj hvor er den flot ! Jeg syntes det er en rigtig fin detalje med i-cord ved ærmegab.

  • Reply Anne 01/02/2014 at 15:49

   Ja det er faktisk ret godt, Gitte, det holder også lidt på de mange riller…

 • Reply Anne-Bo 26/01/2014 at 19:31

  Hvor er den bare flot!! Du kan det med farver.

 • Reply Yt 26/01/2014 at 20:02

  Hvor er den skøn, Anne.

 • Reply Britt 26/01/2014 at 20:30

  Jeg har det lidt svært med Isagers opskrifter, jeg er nok nybegynder. Jeg synes kashmir ser dejlig ud i din version og når du allerede er glad for den er det jo helt fantastisk læsning 🙂

 • Reply Lene 26/01/2014 at 20:54

  Hvor ser den bare dejlig ud og jeg ved ikke hvordan, men da jeg lige zappede over på din blog som en overspringshandling og hurtigt tilbage igen, læste jeg overskriften som at trøjen var til salg. Jeg nåede lige at overveje, om jeg havde samme størrelse som dig, da det gik op for mig, at det var ren ønsketænkning 🙂

 • Reply marianne 26/01/2014 at 21:29

  Hvor er den bare blevet smuk, smuk, smuk, dejlige rolige farveskift, nu ved jeg bare, hvordan min skal se ud. S¨mandler vi bare billedet med indhold 😉

 • Reply marianne 26/01/2014 at 21:30

  skulle stå; så mangler vi

 • Reply Tora 26/01/2014 at 21:32

  Den ble så fin at jeg nesten må lage en jeg og.. Ser ut som en fantastisk deilig jakke å slenge over skuldrene en kald vinterdag – eller junikveld.

 • Reply Sidsel 27/01/2014 at 01:40

  den blev en smuksak… jeg har også lavet I-cord, godt forslag. Så røg jeg i panik, når der blev delt…. jeg har ikke fattet det endnu. nu har jeg digtet, og hvis det lykkes, så laver jeg en lys model, uden vendestrik…..

 • Reply Birgitte 27/01/2014 at 08:37

  Den er bare smuk!
  Jeg valgte at fortsætte med at lade kilerne gå hele vejen rundt om arbejdet deroppe hvor der er delt til ærmer også for at få kilerne til at se ens ud hele vejen ned over. Det krævede også lidt tælleri, men jeg synes det blev nemt af at starte med de to forstykker (hhv. den brede og smalle del af kilen) og så var det lettere at regne ud hvordan kilerne skulle se ud på ryggen (de skulle jo ‘bare’ få de to ‘ender’ af kilen til at hænge sammen…). Er enig i at opskriften ikke er så udførlig når man kommer der op omkring – ærgeligt, når nu Helga har lavet så mange godt skrevne opskrifter på det seneste!
  Her er Manchuria, Normandy og Himalaya på (vej) på pindene – hvis bare der var mere tid til at strikke! 😉 Og så skal jeg lige have lavet ærmerne på min Kashmir, selvfølgelig… I går fik jeg lavet forkanter og halskant efter Helgas forskrift – kan godt li’ at få lidt mere hold på den på den måde, da jeg nok kommer til at bruge den mere som jakke end som cardigan.

 • Reply Susanne 27/01/2014 at 16:52

  Den er helt fantastisk og farverne er så flotte. kan godt forstå du må have en til.

 • Reply Hanne 28/01/2014 at 07:16

  Åh den er så flot glæder mig til at se sommer modellen også. Jeg er desværre så dårlig til at tyde strikkeopskrifter så den er vist ikke noget for mig, selvom modellen er lige mig…

 • Reply Kirstine 31/01/2014 at 10:45

  Hvor er den flot! Mener du, at du vender 11-12 gange på ryggen eller at der strikkes 11-12 masker mindre for hver vending…? Jeg har simpelthen stirret mig blind på det..
  Hilsen fra Kirstine

 • Reply Joan 31/01/2014 at 11:25

  Hvor er den fin.
  Jeg ville aldrig turde begive mig ud i at strikke noget efter de der fine strikkedesignere, da jeg altid hører om indviklede forklaringer, og ting man skal gætte sig til og selv regne ud. Øv, tænker jeg, når de ellers er så anerkendte…..
  God weekend!
  Kh joan

 • Reply Lis Kidmose 12/09/2014 at 17:05

  Den er drønflot – mon man kan købe opskriften for sig? Aner ikke hvad i-cord står for ..jeg er heller ikke helt rutineret i at følge opskrifter – især ikke hvis der er fejl i, så kan jeg ikke lige “regne det ud”… men den er så flot, at jeg har meget lyst til at kaste mig ud i et forsøg!

  • Reply Anne 12/09/2014 at 18:04

   Opskriften er kun i den lille bog, Lis, ikke til at købe som enkeltopskrift.

   I teksten herover kan du jo følge mit link til Liselottes beskrivelse af Icord, så bliver du måske lidt klogere på det.
   Og mon ikke du har en i omgangskredsen, der kan hjælpe dig med de evt udfordringer omkring opskriften?
   Ellers i en garnforretning, synes de fleste er søde til at hjælpe…

 • Reply lis kidmose 12/09/2014 at 18:28

  Jo, Anne – ellers må jeg ty til “vidundermidlet” Youtube, mine sønner mener, at man kan lære ALT der 😉

 • Reply Kirsten Petersen 11/07/2016 at 13:03

  Hej. Jeg er fuldstændig vild med den cardigan. Hvordan finder jeg frem til den opskrift. Jeg har ledt og ledt. Jeg må først sige, at jeg er meget nybegynder, Jeg er lige blevet færdig med min 3. sweater og inden da, har jeg strikket sokker. Jeg begyndte at strikke sokker for ca. 1½ år siden, men blev så bidt af strikkeriet, at jeg kastede mig ud i min første sweater i maj og har nu strikket 3. Jeg har købt så meget garn og så så jeg din cardigan, som ville passe til mit garn. Det er sådan med mig, at jeg skal have flere strikting igang. Lige nu er jeg i gang med en ny bluse samt en top og jeg ville lige kunne få plads i strikkurven til denne cardigan. MANGE HILSENER Kirsten

 • Reply KASHMIR 2.0 – Hverken fugl eller fisk 20/01/2021 at 22:55

  […] liv, strikkede jeg mig det, der blev mit allermest elskede og brugte stykke strik, Helga Isagers Kashmir. Den er brugt så meget, at den ikke længere er til det, som man vel kan kalde “pænt […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.