Lidt af hvert

DAGENS BEDSTE MÅLTID…

05/06/2013

Morgencomplet for én...

Hver dag...

Kernebrød og brie...

Lys...

Ønskelisten...

Jeg elsker morgenmad.
Så meget at jeg faktisk begynder at glæde mig til den, når jeg ligger og skal falde i søvn om aftenen.

Jeg planlægger, hvad jeg skal spise næste morgen, smager på det inde i hovedet og tænker også over, om det mon skal være en te-morgen eller om jeg vil nyde en kaffe mere.

Èn ting er altid sikkert – i alle tilfælde i sommerhalvåret – jeg skal ha’ yoghurt.
Helt almindelig og plain yoghurt naturel som så toppes meget gavmildt op med frugt, nødder, rugbrødsmusli, grove flager, rosiner, friskpresset appelsinsagt, revet ingefær, kokos eller hvad jeg nu har lyst til.

For det er lysten, der driver værket.
Lysten til mad, som er lavet lige efter den sult, som jeg måtte ha’ den pågældende dag…

I dag er fridag med god tid, så yoghurten fik selskab af en brie-mad.
På almindelige job dag spiser jeg ikke brød om morgenen, for den slags kan først indtages, når jeg har været vågen længe, men når fridagene giver mulighed for senere morgenmad, så er jeg også til ost og brød.
Og mange kopper te eller kaffe.

Stille langsom doven morgenmad gør mig nærmest lykkelig.
Forjaget presset morgen uden mad gør mig til en møgkælling.

Så derfor sørger jeg for tid og yoghurt.
Hver dag til hverdag…

I dag har jeg spist så langsomt, at de ellers friske katte er drattet trætte om igen, de plejer at tåge rundt, mens jeg spiser, og er klar til at suse med på badeværelset, når jeg skal bruse. I dag har de opgivet og måske bliver de liggende, når jeg rejser mig om lidt.

En kop te mere og et par sider mere i den elektroniske bog, så er jeg klar til resten af dagen.
Med venindefødselsdag, lille udflugt og planlægning af indkøb og gøremål til den fest, som jeg skal deltage i og kokkerere til på lørdag.

Nyd den smukke midtugefridag med eller uden morgenmad.
Jeg er færdig med min og derfor er kællingebarometeret tæt på nul…

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Eva 05/06/2013 at 09:46

  Det kender jeg godt.Hver eneste aften, når jeg går i seng, glæder jeg mig til min morgenkaffe. Med ristet rugbrød og måske et blødkogt æg, hvis det går højt. Te overvejer jeg aldrig om morgenen,- det hører først til, når det ikke er fornuftigt at drikke mere kaffe den dag…..
  God fridag i solen.

 • Reply Monica 05/06/2013 at 10:20

  Morgenmad er altså også min favorit. Men yoghurt kommer jeg nok aldrig til at blive fan af. Jeg forsøger pt. at gå ned på kulhydraterne og sukker, så jeg forsøger mig med ost, æg osv. til morgenmad. Og så går man aldrig fejl af havregryn med kold mælk og sukker …. 🙂

 • Reply Pernille 05/06/2013 at 16:50

  Jeg er elendig til at spise morgenmad.
  I det hele taget er jeg ikke særlig god til at huske at spise. Jeg kan godt lide mad, jeg kan også godt lide at lave det. Det er bare ikke vigtigt.
  Jeg ved godt det ikke er godt, men hjælper det lidt, at jeg synes dine billeder ser vildt lækre ud 🙂

 • Reply Jette // Snullemor 05/06/2013 at 21:47

  Kender det godt, det der med at ligge og glæde sig til morgenmaden ; ) Morgenmaden og chaiteen ; )

 • Reply Sidsel 06/06/2013 at 21:24

  Det ser ualmindeligt godt ud. Jeg spiser aldrig morgenmad, kun når jeg vågner sent… Min morgenmad er en danskvand i bilen på vej til job… Jeg glemte den i dag og var så mega tørstig;-)
  Mine katte elsker også bruseren? og mine sko:-))

 • Reply Anne 13/06/2013 at 12:40

  Ahr det der ser også sindssygt godt ud. Min morgenmad bliver ikke helt så luksuriøs, da jeg har 2 krævende børn, der skal serviceres. Så er det altid ens egen morgenmad der kommer på bordet til sidst.

 • Reply Tina Andersen 28/06/2013 at 13:01

  Elsker også morgenmad og gerne forskellig slags. Den med musli der overnatter i køleskabet sammen med det varmede mælk og næste morgen røres med noget syrnet mælk af en slags og nødder og frugt, den er også altid god, hvis man bruger skyr så er man mæt i timevis ;0)
  Bliver helt vild med dit rugbrød på billedet, er det en opskrift du selv har?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.