Lækkerier, Mad, Opskrifter

SQUASH-FRITTER…

30/05/2013

Sprøde og skønne...

Rå og grønne...

Panerings-sæt...

Før ovn...

Hjemmelavede fritter.
Af squash.

Sundere, hurtigere og grønnere.

Til 4 pers skal du bruge 2 mellemstore faste squash.
Skær dem ud i bjælker med skræl og hele pivtøjet.

Vend dem i sammenpisket æg og derefter i en blanding af rasp og revet parmesan. Half and half.
Tilsæt rasp/osteblandingen salt og friskkværnet peber og krydderier, som f.eks. chili, organo, røget paprika, hvidløgspulver eller andet, som smagsmæssigt spiller sammen med resten af maden, der skal nydes sammen med fritterne.

Tryk raspen godt fast på squashstykkerne og læg dem på et stykke bagepapir og dryp en anelse god olie over dem. Ikke meget, bare en anelse til at give den sidste sprødhed, osten giver en del.

Bag fritterne ved 200 grader i ca 20 minutter eller til de er gyldne og sprøde.

Er du på nul-mel–nul-stivelse-kost, så er det selvfølgelig muligt at erstatte melet med kværnede sesamfrø, malede mandler eller andet, som du kender som erstatning.

Dyppelsen til fritterne kan være en god ketchup, hjemmelavet måske, aioli, safransmayo, fetacreme eller andet blødt lavet på et syrligt mælkeprodukt.
Lav roligt en god portion, de forsvinder hurtigt og smager forrygende sammen med noget godt grillet kød og selvfølgelig et glas vin…

You Might Also Like

11 Kommentarer

  • Reply Marianne 30/05/2013 at 21:02

    Uhmm – super lækkert – tak 🙂

  • Reply Pernille 30/05/2013 at 22:04

    Uh, det lyder spændende 🙂

  • Reply Linda 30/05/2013 at 23:00

    Fetacreme? En dressing med mosed fetaost eller deromkring?

  • Reply Annegrete Olesen 31/05/2013 at 06:05

    Tak for en god opskrift, som jeg glæder mig til at prøve. Rigtig sommermads tilbehør.

  • Reply Vibeke 31/05/2013 at 09:00

    Rigtig god idé – det må prøves!

  • Reply Dorthe H 31/05/2013 at 09:31

    Uhm, TAK for inspiration 🙂

  • Reply Tora 31/05/2013 at 11:05

    Mm, det ser godt ut! Satser på fint vær og grill og squashfritter en dag. Det kan umulig bli annet enn godt.

    Takk for deilige dager hos dere, jeg er fremdeles litt sånn bløt og varm inni meg som jeg pleier etter å ha vært sammen med dere. God helg og klem!

    Tora.

  • Reply Jette // Snullemor 02/06/2013 at 20:48

    Uhm!

  • Reply Marianne 02/06/2013 at 21:29

    De er fantastiske – selv manden syntes de var lækre – brugte en blanding af nødder og Picobelloost.
    Tak :))

  • Reply Nola 03/06/2013 at 11:54

    Ser overlækkert ud – det skal prøves 🙂 Tak for opskriften

  • Reply Lykke Thomsen 08/06/2013 at 12:59

    Kære Anne
    Tak for opskriften på fritter, jeg serverede dem i går aftes til vore gæster, de var også vilde med dem. Super super
    Venligst Lykke

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.