Jul

SLUT…

27/12/2012


Ikke mere pynt og pjank i julehulen for i år.
Slut – over & out – ende gut alles gut. I dag må det ned og væk og ud.

Lige så meget, som jeg elsker at pakke kasserne ud og arrangere mine skønne julerier i nye sammensætninger og på nye pladser, lige så meget møg-elsker jeg at pakke det væk igen. Jeg svøber det sirligt i silkepapir og bobleplast og lægger det forsigtigt i de rette kasser, så alt er at finde helt og uskadt igen, jeg smiler mens jeg gør det, af glæde over at jeg ejer smukke gode ting og over at de nu igen har formået at sprede den helt rette julestemning her i stuerne.

Julen bæres ud og vi gør klar til det nye år med rene flader og plads til begejstring.
Og orker jeg det i mit influenza-mood, ja så henter jeg også en stor buket sprøde tulipaner og en lille tot perlehyazinter til at fylde de vaser, som har båret på julens hyazinter og pink nelliker…

Det eneste, der ikke pakkes så sirligt, er de bløde ting til juletræet, de møffes bare ned i kassen og den store topstjerne med lille knap får lov at agere beskyttelse øverst oppe.
På træet har vi kun få skrøbelige ting, for huset har altid været fyldt med børn, hunde og springende katte, og hverken den ene eller den anden slags levende væsner skal ha’ stækket badut-vingerne for at der kan hænge gamle fine kugler.

Vi nyder træet med glimmergrise og hæklede kinesiske dukker, med hjemmetlavet papirpynt og en enkelt skræmmende Medusanisse. Masser af fugle i stof og pap og træ er der også på og også farvestrålende mexikansk blik-pynt.
Et multinationalt barnligt træ uden samme sirlighed, som jeg selv synes præger resten af pynten herhjemme, sådan må og skal det være…

I år har vi for første – og også ALLERsidste gang – haft en rødgran. For mig er juletræer af den ædle slags, de vandrette grene, de bløde kraftige nåle og den mørke fave, altid. Men ikke i år, hvor jeg kom til at forelske mig i et flot kegleformet træ af den “forkerte” slags, jeg måtte bare ha’ det træ og slæbte det hjem i mit ansigts sved.
Fortrudt havde jeg allerede halvvejs hjemme men tænkte, at det gik jo nok alt sammen alligevel! Og det gjorde det også. Julen kom, julen gik og ingen var mindre glade end ellers.

Men fornøjelsen ved at kigge på det pyntede træ har været mindre for mig og i dag, da vi løftede træet ud af foden, ja da tænkte jeg igen
“Første og bestemt sidste gang!”…

Om lidt er alle spor af julen væk i stuerne, ikke alle er lige så begejstrede for det som jeg og jeg er blevet beordret til at hænge den store papirstjerne op i et af soveværelserne.
For uden den til at skinne i aftenmørket, ja der var resten af december ikke til at komme igennem.

Så op med stjernen og ind med tulipanerne.
Måske blomsterhandleren er ligeglad med mine bløde natbukser og klattede øjne…

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Reply Gitte Nielsen 27/12/2012 at 16:55

  Øv, håber der er bedring på vej. Her hos os har vores to store piger ( 27 og 23 ) ligget med lungebetændelse, snot, bræk, feber og diarre, men vi er også blevet enige om at det trods alt er bedre at de ligger herhjemme, hvor de kan blive rigtig forkælet og at det ikke er efter nytår, hvor den ene skal i første praktik på fødegangen i Holbæk og den anden skal til 6 eksamener.

  • Reply Anne 31/12/2012 at 01:32

   Pyha, Gitte, godt at dine piger var kommet hjem og kunne blive plejet og sørget for og måske endda underholde hinanden lidt.
   Håber at de bliver raske og friske inden udfordringerne rammer i det nye år…

 • Reply Anne-Mette 27/12/2012 at 19:14

  Øv med øv på Anne!!! Men SKAL det absolut være er der selvfølgelig noget rart ved at man kan “være” sammen… Jeg kan også mærke at jeg nu er ved at være “mæt”; af både lidt for gode sager og julepynt hid og did. Jeg vil – som ALTID – glæde mig til gensynet næste år. (Jeg har brugt din idé med et stearinlys som fik englevinger… synes det så så fint ud 🙂 ) Go bedring til dig og pigerne…

  • Reply Anne 31/12/2012 at 01:33

   At være sammen er skønt, både med og uden influ, Anne-Mette, og nu er jeg oprejst og i tøjet igen, næsten frisk til at fejre årets sidste dag, helt uden spor af julen, sådan kan jeg bedst li’ det…

 • Reply Marina 27/12/2012 at 23:40

  ÆV altså. Jeg hader når vi har sygdom i julen og det har vi detsværre haft alt, alt for mange gange. Måske er det bare sådan at julen trækker hosten og feberen til huse .

  Håber I igen er ved at være ovenpå og glæder mig over at I trods sygdommen havde det hyggeligt med hinanden.

  • Reply Anne 31/12/2012 at 01:35

   Jeg tror det, Marina, at feriens afslappende virkning og det store rendsammen med alle mulige mennesker i og omkring julen sørger for en gang sygdom i de fleste familier, det er nærmest mere end regel end en undtagelse, surt er det.

   Og ja, hyggeligt med hinanden, det har vi, uanset hvad…

 • Reply Bodil 28/12/2012 at 16:28

  Sjovt hvordan man har det med juletræer…..for mig SKAL mit juletræ være en rødgran. Det eller også vil jeg hellere undvære 🙂

  Jeg nyder mit i fulde drag og gruer for, at jeg ikke kan få en rødgran næste år….her omkring Haderslev har det nemlig været svært at få fat på en rødgran.

  Godt nytår til dig og dine!

  • Reply Anne 31/12/2012 at 01:35

   SÅ må du op til din bror og svigerinde, Bodil, her er der ikke til at komme til for de stikkende rødgraner 🙂

 • Reply Gitte 28/12/2012 at 17:18

  nej hvor fedt du også tager hensyn til hunde og katte-og svage klumrede sjæle-her i huset er der heller igen flotte glaskugler-også katte og hunde-min 9 år gamle grand danois tager kuglerne af træet med munden og lægger dem pænt på gulvet natten over,så kan jeg så hænge dem på igen om morgenen,egentlig en hyggelig tradition-smiler-gad vide hvor den ide kom fra ???skøre hund

  • Reply Anne 31/12/2012 at 01:36

   Hyggelige lille leg i der har ved juletid, Gitte, jeg ser det for mig, den store bløde GD-mund med en skrøbelig julekugle gemt i gufferne…

 • Reply Eva 28/12/2012 at 17:48

  Jeg har tilbragt dagen med tur nordpå (bl.a. til et vist garnudsalg i Gug), så jeg pakker først ned i morgen. Men med samme glæde, som da det blev sat op. Sådan skal det være.

  • Reply Anne 31/12/2012 at 01:36

   Ja, Eva, sådan skal det være…

 • Reply Annegrete Olesen 29/12/2012 at 00:01

  Jo da. Man kan sagtens gå ned og handle i natbukser. Det har jeg selv gjort flere gange med regnbukser udover. Har selv været syg hele julen, men har hygget alligevel på en stille og rolig måde. God ide erstatte julepynten med noget frisk grønt og blomster. Kh Ag

  • Reply Anne 31/12/2012 at 01:38

   Jeg har det nu vist alligevel bedst, Annegrete, hvis jeg kommer i noget rigtigt tøj, inden jeg smutter på handel og mit hår må også lægges ned, for krøllerne lever helt deres eget liv, når man er lidt febervarm…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.