Lidt af hvert

FRISKPLUKKET…

24/05/2010

Fra bakkerne bag Trapholt kom en håndfuld ramsløg med hjem.

Jeg havde ingen taske, heller ingen lille pose, men har nu til gengæld nogle meget duftende lommer i min lille læderjakke.

Egentlig ville jeg ha’ lavet pesto af de store håndfulde, som kom med hjem i lommen.

Sådan blev det ikke –

men i stedet blev det til bløde omeletter med snittet ramløg og god skinke.

Lækker aftensmad med skiver af det gode hjemmebagte rugbrød til…

Gad vide, om jeg ikke kunne lave mig en lille ramsløg-lund i bunden af haven, nede under de mange småtræer, som Hedeselskabet har plantet som læbælte langs vores grund.

Er der nogen af jer, der læser med her, der har erfaringer med at dyrke selv?

Og vil i mon dele dem?

Jeg sidder allerede og drømmer om det, der kunne komme ud af sådan en gang hjemmedyrkning.

Pesto.

Powerjuice.

Grillet fisk svøbt i de sprøde grønne blade.

Kartoffelsalat af nye fra samsø, ramsløg, frisk grønne asparges og en let vinaigrette.

En svedig bøf med iskoldt ramsløgs-smør på toppen.

Jeg MÅ ha’ ramsløg i krattet herude…

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply Irene Aagaard 24/05/2010 at 18:32

  Vi har også plukket masser af ramsløg i Riiskov. De smager dejligt og er utroligt sunde, så jeg har også luret på, om man kunne få dem til at gro i egen have. Jeg tror ikke det sted du beskriver er helt dumt – tror nemlig det kræver noget skovbundsagtigt jord. Så er spændt på, hvad du får af tip:-) Ellers har jeg tænkt på måske at fryse et par poser med ramsløg:-)

 • Reply Dell 24/05/2010 at 19:07

  Har lige læst en artikel i Fam.Journalen, hvor der er en artikel om pur-,pibe-,kina-, skov-, og ramsløg. (Nr. 19 side 98-99)
  I artiklen står at alle løgplanterne trives i en ikke for tung, men næringsrig og kalkholdig jord i fuld sol.
  Endvidere står der at de blandt trendsættende kokke er blevet meget populære. Ramsløg vokser vildt i store grupper, der udsender en kraftig (ram) lugt. Smagen er en blanding af hvidløg og porre.
  Det lyder jo som en plante der var dejlig at have i sin have.

 • Reply anita 24/05/2010 at 19:13

  Hej Anne..
  ja jeg er en af dine anonyme læsere som følger med her hverdag 😉 g tak for en dejlig blog!
  Jeg har ramsløg i haven. De står mellem stauderne, og er smukke lige nu! Da vi flyttede ind var de overalt, og vi anede jo ikke den gang for 13 år siden,at ramsløg var en så fin delikatesse. Vi har kæmpet med at holde dem lidt nede, og med at fjerne dem fra et bed som skulle blive vores jordbærbed…så de er jo smukke, og smager godt, så bare grav lidt op…
  Held og lykke..

 • Reply Britta 24/05/2010 at 19:14

  Vi har dem i vores surbundsbed sammen med min absolut favorit blåbær..Det virker fint.

 • Reply Mette 24/05/2010 at 19:22

  Jeg har dem i min have, masser af dem. De spreder sig som død og helvede, både ved sideløg og som små frøplanter ;O) Mine står i rimeligt fugtig ler jord, stort set i skygge lige på nær om foråret, hvor der trænger lys igennem mit gigantiske æbletræ. Jeg har absolut ikke gjort noget for, at de skulle trives. Lige nu spekulerer jeg mest i, hvordan jeg begrænser bestanden. Så god fornøjelse med dem :O)

 • Reply Karin 24/05/2010 at 19:37

  Jeg har også hørt, at det breder sig helt vildt, OG kvæler alt andet, så måske ville jeg nøjes med et par udflugter til Trapholdt, Risskov og Byggeforum i Middelfart, og skaffe forsyningerne derfra. Jeg har selv været fristet til at plante det i haven, men tør ikke…..

 • Reply Gaia 24/05/2010 at 20:47

  Kære Anne!
  Jeg har RAMSLØG overalt i min have – det dufter kan jeg love dig – og BREDER sig helt vildt!

 • Reply Lise 25/05/2010 at 15:55

  Jeg “huggede” en blok ramsløg hos min nabo for få år siden.Nu vokser de livligt og villigt under vores træer ,hvor der er skygge og lidt sur jord.De breder sig,ok, men ikke vildt her os os.Vi fjerner aldrig nogle.God ide at sætte dem under træer.Held med det,de er meget nemme at få til at gro.:-)
  Vh Lise

 • Reply Anne 25/05/2010 at 18:29

  Tusind tak for jeres tips og idéer, det er herligt at blive “oplyst” på denne her måde, tak fordi i gad.
  Jeg har fundet et sted, hvor jeg kan købe ramsløg i potter, og de bliver hentet lige så snart, at jeg kan finde en stund til at suse afsted.

  Så vær klar til 1001 opskrift med ramsløg næste sommer 😉

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.