Blomster, Haveliv

SNYDEPELS…

12/05/2009

Snigere…

Hvor kom du fra…

Ude i det hvide staudebed står der i denne tid mange smukke hvide tulipaner.

Små og buttede af slagsen, nærmest pæon-agtige i deres udtryk, høje og slanke klassiske er der også, andre er lave med spidse nærmest stikkende kronblade og så er der Spring Green, der er smykket med fine striber af lime.

De er ægte forårsbebudere, de ranke tulipaner og de pynter smukt der ude mellem alle de grønne blade, der vælter frem fra staudernes vinterhi under jorden…

Men nogen har altså snydt, da de pakkede de brune papirsposer med tulipanløgene, for der er dukket et par op, som bestemt ikke er lagt i jorden af mine hænder!

En fyldt sartrosa én af slagsen har sneget sig ind, og det er til at klare, den stikker ikke alt for meget af i alt det hvide og grønne, men den røde og gule, den er altså næsten mere, end jeg har lyst til at kunne klare.

Man skulle tro, at den vidste det, for den er bare lillebitte og forsøger at skjule sig bare en høj og skærmende hvid, det er næsten som om den ved, at den er i stor fare for at blive hevet op med løg og hele molevitten…

Den får lov at stå, men kun indtil den smider de kulørte blade, så bliver den altså flyttet ned til et livligere sted i haven, det hvide skal ha’ lov at være hvidt.

Også selv om en hollandsk løgpakker har syntes noget andet…

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply Linda 12/05/2009 at 14:44

  den lyserøde er fin, men den der papegøjegule, den skal da helt klart flyttes ;o)
  Ja, de der hollandske løgpakkere har jeg også haft fornøjelsen af; i min forhave står der 100 løg fra en pose der hed “blandede løg”. Der er så nogle røde rundede, og nogle andre røde lidt mere spidse… og de 2 typer blomstrer med 14 dages forskydelse…. blandet, min bare ;o)

 • Reply anne (den anden af slagsen) 12/05/2009 at 15:17

  Sådan oplevede jeg det også med en pakke tulipaner. De skulle være sorte, men to var ikke – de var helt almindelige røde. Jeg klippede dem altså af og satte i en vase og løgene blev flyttet et andet sted hen.
  Mon det er et forsøg på at omvende os til noget andet? Her er alle tulipaner ellers sorte eller hvide, ingen skal prøve på andet hos mig….

 • Reply Anne 12/05/2009 at 19:49

  Snyderi, Linda, det er hvad det er, men de kan nok regne ud, at vi ikke gider ta’ turen til NL og skælde ud 🙂

  Jeg kapper den også af, Anne, den forstyrrer mit øje der i alt det hvide og grønne.
  Og til efteråret, der vil jeg også ha’ en røvfuld af de sorte, de vil stå flot sammen med alle de mørke blade fra de fremskydende bonderoser og de grønne blade fra Lodden løvefod…

 • Reply KirstenK 13/05/2009 at 12:53

  Den hollandske løgpakker sidder og griner i skægget nu!!!

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » TOTALT UDEN FOR SÆSON… 14/05/2009 at 21:22

  […] begynder at tro, at der er en eller anden hollandsk havenisse, der ikke synes, at vi fortjener at få det, som vi bestiller eller betaler […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.