Skrammer og buler, Strik

HVA’ SYNES DU SELV…

26/10/2008

Ind imellem er jeg tæt på at rive håret af mig selv af fortvivlelse og irritation!!

Kan det da for pokker ikke lade sig gøre at kombinere lækkert design med fornuftig forklaring??

Clovers opskrift er i virkeligheden mere en slags anvisning, end en decideret opskrift, og selv om jeg godt kan strikke på gehør og fifle mig frem til et hæderligt resultat, så bliver jeg alligevel så arghhhhhh, når der er for mange smuttere.

Jeg har jo ligesom betalt for dette her skidt, og gider ikke at tage stilling til, om der mon skal strikkes det ene eller det andet…

Halsudskæringen er et udemærket eksempel på Amimono-sprog

… luk derefter for 3 m på hver 2. p mod halssiden, idet indtagningerne i de glatstrikkede borter fortsætter som før.

That’s it – ikke noget med, hvor mange gange de 3 masker skal lukkes af, én gang eller måske to-tre stykker, og der er ingen skitse at søge hjælp i, det jeg har skrevet herover er det der står.

Jeg har prøvet at ty til billeder på nettet for at kigge nærmere på Clover, men jeg er måske for nærsynet til at få fuldt udbytte af den slags billeder?!

Hmmmm, jeg synes faktisk, at jeg er ret ferm til at strikke, men jeg bliver altså lidt usikker på, hvordan denne her udskæring skal skæres.

Hvad tror du mon der menes…

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply Tina 26/10/2008 at 16:16

  Jeg ville skisme skrive til damen

  Jeg er igang med Hyacinth, der var lidt ved skulderaflukningen der lyder mystisk men heldigvis ikke mere end jeg kunne regne den ud selv.

  Men hvis det ikke var til at gennemskue havde jeg skrevet til hende, det er jo ligesom dyrt nok.

 • Reply Anne, Mandagspigen 26/10/2008 at 16:20

  øh nu Tina skriver skulder …kunne der der være lidt hjælp at hente, altså sådan at forstå, at hvis du ved hvormange m. der skal være i forhold til ryggens skuldermaskeantal?? aiiij det er godt nok svært at skrive, hvad jeg tænker…så skriv da til konen hun må da vide hvad hun har gjort 😉

 • Reply Ulla 26/10/2008 at 16:27

  ÆV- atter en helga 🙁

  Jeg forstår til fulde din harme over hendes manglende evner til at skrive opskrifter. Jeg gider ikke betale 40 kr og nu 98 kr for fejlfyldte opskriften foruden en formue for garn, Amimono er dømt ude af min strikkekurv.

  Jeg vil anbefale dig at emaile eller ringe til Helga (info på hjemmesiden). Hun plejer at huske nogenlunde, hvordan modellen skal strikkes.

 • Reply Julie 26/10/2008 at 16:35

  Nej, det er fandeme IKKE i orden! Jeg har også Clover på to-do listen, så meld endelig tilbage, hvis du får et svar fra Helga.
  KH Julie

 • Reply Helle 26/10/2008 at 17:04

  Tja…jeg har min på i skrivende stund, og jeg kan så konkludere at min fortolkning ihvertfald ikke er den rigtige….for der er ihvertfald gået noget galt med hulmønstret efter div. aflukninger…øv!

 • Reply Anne 26/10/2008 at 17:14

  Det med at kontakte Helga er selvfølgelig det man bør gøre, Helle, men jeg har nærmest ikke tid til at vente på svar, jeg vil jo ha’ trøjen på 😉
  Jeg tror bare, at jeg gør et eller andet…

  Se det var noget man kunne gøre, hvis der havde været skuldermasker bagpå, Anne, men der er ingen aflukning, alle masker fra ryggen skal strikkes til halskant!
  Jeg skriver til hende i aften, måske, hvis jeg ikke selv har skabt en ny opskrift…

  Jeg dømmer hende ikke ude, Ulla, for jeg er vild med hendes ting, jeg har lyst at strikke dem alle, den ene er mere fed end den anden, men jeg vil da indrømme, at det er surt, meget, når man gætter sig igennem opskriften.
  Og ja, selvfølgelig burde jeg kontakte fruen selv, men jeg vil bare så gerne være færdig – nu …

  Strik den bare alligevel, Julie, den er så fed, underlig halshul eller ej 🙂

  Hvordan fortolkede du, Helle??
  For jeg havde godt spottet, at der ville gå noget galt med hulmønsteret, hvis jeg lukkede 3 masker af mere end 1 gang, men det kan jo være, at det var “meningen”, for ellers ser halsen ikke ret bred ud foran.
  Øv og pis oss…

 • Reply Mette 26/10/2008 at 17:14

  ….det var jo netop derfor, at jeg ikke er kommet længere end til to-do-listen. Så jeg er også interesseret i, hvis du skulle opsnappe en ordentlig forklaring.

 • Reply Hanne 26/10/2008 at 17:31

  Æblet falder ikke langt fra stammen :O)

 • Reply Helle Koed 26/10/2008 at 18:40

  Aner det ikke… HI HI
  Men uha hvor gad jeg godt have været i Frede i weekenden! :-/ Tiden måtte disponeres anderledes! 🙂

  Håber du finder forklaringen… 😉

 • Reply anne (den anden af slagsen) 26/10/2008 at 19:47

  Jeg har lige tjekket min Clover og jeg kan se at jeg har lavet udtagningerne indtil ærmegabet/raglanen er samme længde som på ryggen.

  Så vidt jeg umiddelbart kan se svare det til en rabort fra påbegyndt lukning til halsudskæring.

  Det svare til at du forsætter aflukningen indtil forstykket er færdig. Halskantens masker skal samles op, både i forstykke, ryggen og toppen af ærmerne.

  Jeg har stadigvæk kampen med Granit, jeg må erkende at livet er for kort til dårlig skrevet opskrifter, så den bliver hvis lavet om til noget andet…..

 • Reply Anne 26/10/2008 at 21:39

  Mette, jeg har nu skrevet til Helga og måske er vi heldige at blive klogere på Clover. Jeg vil straks melde videre til dig…

  Det er lige sådan det er, Hanne, men vi er vilde med dem alligevel, ikk’…

  Måske har jeg også fortrudt en lille smule, Helle, at jeg ikke drog afsted, jeg fornemmer, at der er gjort mange gode kup!
  Og mon ikke jeg ender med at få styr på trøjen…

  Du mener indtagninger, ikk’ Anne 😉
  Hvis jeg lukker 3 masker af på hver 2.pind, så kan jeg ikke få forstykket til at få samme højde som ryggen, jeg kommer simpelthen til at mangle masker, og synes også, at det så bliver en enorm halsudskæring?!
  Det med opsamlingen hele vejen rundt, det har jeg styr på, jeg kæmper bare med halsens runding og bredde, pokkers!
  Granite er ellers så smuk, Anne, prøv lidt endnu, før du helt opgiver, den vil være så fin til dig…

 • Reply merete 27/10/2008 at 13:38

  ja intet så irriterende som en opskrift der ikke fungerer. især når man selv kunne gøre det bedre. og intet skønnere end en opskrift som jared’s eller alice starmore’s hvor man bare skal strikke uden at tænke over noget som helst andet end de smukke mønstre. og hvor der endda bliver gjort opmærksom på eventuelle faldgruber.

  jeg tror aldrig jeg har læst så kloge opskrifter som alice starmores.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.