Blomster, For hjerte og sjæl, Haveliv

DEN SIDSTE DUFT AF SOMMER…

22/10/2008

Ærteblomst og duftgeranie…

Der er ikke meget tilbage ude i haven, der dufter sødt af sommervind og varme, de fleste stauder hænger med hovederne og kun et enkelt par af roser bruger energi på at åbne de sidste knopper; der lukkes ned derude, det er slut for i år og vi kan med god samvittighed lade skidtet passe sig selv de næste måneder.

Vi har ikke gravet dahlia-knoldene op endnu, det er stadig et væld af blomster i det bed, de er fine og farverige, men dufter ikke af en pind, så det er ikke der, at man kan sætte snuden til og trække sommerstemning ind…

En lille farveklat med masser af duft kunne dog komme med ind fra morgenturen i den dugvåde have, ærteblomt og duftgeranie, de orker endnu og de skal få lov at blive stående på terrassen lige så længe, der er liv, for sådan et par stykker er herlige at plukke ind, de gør sig smukt i en vase, de lyser og sender dufte ud i rummet, dufte der hvisker om sol på næsetippen og dasedage i græsset.

Jeg har kigget efter hyazinter hos blomsterhandleren, jeg glæder mig til de dukker op, min yndlingsvinterblomst, men indtil da, der vil jeg nyde den sidste duft af sommer og glæde mig over de solstriber, der danser i alrummet i dag…

You Might Also Like

15 Kommentarer

 • Reply Inge - viva italia 22/10/2008 at 08:36

  Jeg købte mine to første hyacinter i går – en en forhåbentlig flot lilla farve. Nu venter jeg bare på at de springer ud………

 • Reply et cetera 22/10/2008 at 08:51

  Hyacinterne er også set her, Anne – men jeg plukker nu også stadig af de aller- allersidste rester i haven – jeg kan ikke “slippe” i år, men som du ganske rigtigt skriver, så er der også fordele – skidtet hviler nu – og vi med 😉

 • Reply Miri 22/10/2008 at 09:07

  Man føler sig rig , når man kan gå ud i Haven sidst i Oktober og plukke en sådan buket . eller hur ? 🙂

 • Reply Astrid 22/10/2008 at 09:23

  Det er en smuk farveklat, du har det! Der så meget lilla i efteråret – det er lige mig! 🙂

 • Reply Astrid 22/10/2008 at 09:24

  Arh men altså – “du har der” og “Der er” – jeg læser lige, hvad jeg skriver, inden jeg trykker på “Send den” næsten gang… 😉

 • Reply Ella 22/10/2008 at 10:09

  Det allerbedste er at glæde sig over livets små ting, Anne – sikke en smuk dag 🙂

 • Reply Lillemor 22/10/2008 at 12:15

  Yndig buket. Det er mere end hvad vi nogensinde har kunne høste i vores have. I højsæsonen. Vores have er…ja, vel nærmest gold.

 • Reply Anne 22/10/2008 at 13:05

  Ja, det er tid for den slags blomster nu, Inge, hyazinter og amaryllis, og vel også de smukke, men stinkende, narcisser…

  Hmmm, jeg må pudse brillerne og kigge igen, Etcetera, det kan da ikke passe at i har, og vi så ikke har, vel…

  Super rig, Miri!

  Jeg læser bare hvad du mere, Astrid, og ikke hvad du skriver, så pyt!
  Lilla er så smukt i haven, især sammen med skriggrønt og lidt sølvagtigt…

  Jeg har lovet mig selv at ha’ mere øje for det, Ella, jeg kan ellers være slem til at sukke efter alt det, jeg går og mangler, og det er i virkeligheden ofte nogle totalt ligegyldige ting 🙂

  Ind imellem ønsker jeg haven hen, hvor peberet gror, Lillemor, det er et slid at anlægge skidtet og et knokle-arbejde at holde, men jeg ville nok trives dårligt uden at kunne gå ud og sætte mig i alt det smukke, og det er også ret terapeutisk at luge og sysle derude!
  Måske skulle du prøve, men på den anden side, så er det ikke godt med sorte havefingre og så fint hvidt broderi, vel…

 • Reply Britta fra Kolding 22/10/2008 at 15:41

  Skøn buket. Efteråret er den bedste tid…
  Jeg købte en lilla buket på torvet i går
  og lilla silke garn hos BC garn i dag.
  Vidunderlig farve. og skønt garn..
  Og da jeg kiggede i dine gamle indlæg kunne jeg
  se at du var på lagersalg sidste år, ville ellers have fortalt dig
  at det er her i denne weekend – jeg kan sikkert finde noget
  mere lilla eller prøve en anden farve.
  Gul gør sig jo ganske godt og yngste pigen stiller ikke nogen krav…
  Endnu.

 • Reply Deborah 22/10/2008 at 17:47

  Fantastiske farver og dejlig, dejlig duft. Jeg nåede aldrig at få plantet nogen, men næste år…… Det er om at nyde de sidste.

 • Reply Olines 22/10/2008 at 18:03

  Sikke en smuk buket. Jeg overvejer meget et bed med dahlia næste år. De er så smukke, så måske er det arbejdet med knoldene værd!

 • Reply Annette 22/10/2008 at 21:05

  Jeg synes, det er utroligt, at de kan blive ved, de ærteblomster. Jeg plukker også stadig. Og af løvemund. Og tobaksblomster. Men det må snart være slut…
  Jeg har set hyacinter hos A-Z. Men det er lidt for tidligt for mig. Faktisk venter jeg helst til efter jul. For mig er det sådan en rigtig vinter-vinter-blomst. Men skønne – det er de!

 • Reply Anne 23/10/2008 at 10:44

  Ja, Britta, lilla er dejligt, både det ene og det andet sted.
  Jeg har luret garnudsalget, men har jeg mon brug for mere? Det frister bestemt, men jeg skal lige snakke et par alvorsord med mig selv, før jeg tager afsted…

  Næste år, Deborah, der skal jeg har i hundrevis af ærteblomter, overalt, de er så dejlige…

  Altså, Olines, dahlia er hele arbejdet værd, det er jo også bare at grave ned i april og op i oktober, det går nok 🙂
  Glæd dig selv og gør det…

  De er flittige til at sætte nye blomster, Annette, og jo mere vi klipper jo flere sætter de, men nu kan vi nok snart ikke vride mere ud af dem.
  For mig er hyazinten den allermest julede blomst, men jeg holder ikke op med at købe dem, når julen er forbi, jeg bliver ved lige så længe, at der er nogen at få…

 • Reply Solveig Daasbjerg 29/10/2008 at 13:14

  Hej Anne
  Jeg har førsøgt at sende dig en mail men den kommer retur – har du fået ny ???? Jeg ville høre om vi skal lave en lille julefrokost som familiedag enten sidst i november eller først i december ? Vi vil meget gerne holde det og vi syntes det kunne være fint med en Søndag ved 10 – 11 tiden, så kunne vi slutte med lidt let til kl 18ca
  det behøver ikke være så meget – bare det vi samles eller hvad syntes I ???
  Har I det godt alle sammen
  Her hos os er alt ved det gamle
  Vi snakkes KNUS fra Vinderup

 • Reply Anne 29/10/2008 at 14:41

  Halløj Solveig, sikke en overraskelse 🙂
  Jeg har sendt dig en mail, så har du i alle tilfælde den rigtige adresse…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.