For hjerte og sjæl, Lækkerier, Mad

PUND TIL PUND…

23/06/2008

Til marmelademadder…

Nogle kvæstede jordbær er landet i mit køkken, og da de ikke alle kan nå at omsættes til morgen-smoothies inden splat-dato, så er de landet i en gryde sammen med syltesukker og fed vanille-stang.

Jeg har gang i bærkogning, bolledejsæltning og aftensmadskogning, og hvor gør det praktiske køkkenarbejde bare godt på sådan en træt sjæl, der vender hjem med mange særlige skæbner i tasken, det er sgi ikke for børn mit nye job.

Men pund-til-pund og liflig duft får munden til at smile, og hvem ved, måske vanker der en nybagt bolle med rødt sylt på til aftenteen, og det vil bestemt også dulme…

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Liselotte 23/06/2008 at 17:05

  Uhm… 🙂

 • Reply Anita 23/06/2008 at 17:39

  Åhh, jeg kunne også godt lige bruge en bolle med rødt sylt. Jeg må nøjes med stempelkaffen. Den er nu heller ikke så ringe igen 😉

 • Reply Jane 23/06/2008 at 18:48

  Sådan en bolle til aftenkaffen kunne jeg dælme også godt bruge…. Måske skulle jeg lige smutte – endnu – en tur i køkkenet. 🙂

 • Reply malle 24/06/2008 at 01:53

  det lyder næsten ligesom da min farmor syltede og bagte…..pund til pund af næsten det hele.

  rigtig yummy med en nybagt bolle med syltetøj på en kold sommeraften!

  håber det smagte vidunderligt!

  malle

 • Reply Gitte Joensen 24/06/2008 at 07:44

  Da jeg læste dit indlæg, fik jeg et lille smil om munden, for mine tanker gled tibage til min farmors hus, hvor køkkenet også var det mest vidunderlige sted at være. Hun kunne også det der med lige at omdanne hvad som helst til noget lækkert.
  Den fantasi har jeg slet ikke arvet – når jeg kan se, at jordbær når splatdato (fedt udtryk) så ryger de i skraldespanden hos mig – dejligt at der stadig er folk som dig, der kan give de gode værdier videre. Næste gang jeg har jordbærrester, gør jeg måske som dig 🙂

 • Reply Astrid 24/06/2008 at 19:56

  Det ser godt nok lækkert ud – sjovt – når vores jordbær er ved at nå splatdato – så SPISER jeg dem! 😀 Dejligt, dejligt! Håber at dit arbejde giver udfordringer af den gode slags, så trætheden har en positiv årsag.

 • Reply Anne 24/06/2008 at 20:16

  Det var lige sådan det smagte, Liselotte, uhmm…

  Vi snuppede en kop te til, Anita, kun farmand fil mocca, men bollerne med sylt var gode lige meget hva’ man fik til…

  Gad vide om du smuttede, Jane…

  Pund til pund, det er til at finde ud af, Malle, og lidt farmor er der vel over mig 😉

  Gitte, forleden hørte jeg i radioen, at vi i DK smider 125 kilo ikke-fordærvet mad ud om året – pr indbygger – vi smider så meget mad ud, at det kunne mætte alle mennesker i Kbh. hele året!
  Jeg fik det bare så dårligt, for jeg er også slem til at kyle, hvis der bare lige er en lille smule tilbage, og det er sgi for meget, når der globalt er så stor mangel på fødevarer.
  Så jeg har bestemt, at jeg vil være bedre til at anvende og omtænke, jeg vil ikke lægge navn til 125 kilo spiselig mad i skralderen.
  Så måske skal du også til at koge marmelade…

  Jeg er ikke så meget for bløde jordbær, Astrid, kun hvis jeg selv har moset dem ud i fløden 🙂
  Trætheden er af den gode sunde slags, jeg elsker mit nye job, helt og aldeles…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.