Familie, Udflugter

BED AND BREAKFAST…

27/06/2008

Fynsk idyl…

Laura er for et par timer siden rullet afsted mod Kerteminde sammen med 60-70 andre Engesvang børn, weekenden byder på fodbold cup, og der drømmes om ædelt metal og sjove oplevelser.

Stemningen var i top, og der blev hujet i bussen og ikke vinket ret meget, da de drejede ud fra parkeringspladsen, det var helt som det skulle være…

Egentlig var det meningen, at vi andre 3 skulle følge bagefter og på den måde skyde pigernes sommerferie i gang med en hyggelig telttur og samvær omkring noget bold.

Men vi kan glemme det, kan vi!!

Amanda gider simpelthen ikke spilde dagene på at se fodbold, vi må da være tossede, hun sætter kun tid af til de rigtige stjerner, dem der underholde til EM i disse dage; amatør-bold, det frister overhovedet ikke, ej heller telt-sovning med far og mor kan få mundvigene opad…

Så vi er ikke på farten denne aften, men i morgen så bliver Nægteren placeret hos en god veninde og hendes familie, og så kører Torben og jeg mod Fyn.

Vi vil nemlig gerne heppe og huje, og også slentre rundt i Kerteminde, spise frokost på havnen, drikke en god kop kaffe på en café og måske gå et smut Johannes Larsen Museet.

Og når det nu bare er os to halvgamle magelige forældre, der skal ha’ en seng at sove i i morgen nat, så er teltet altså droppet til fordel for en bondegårdsovernatning på Naboløs.

Jeg klager ikke…

You Might Also Like

15 Kommentarer

 • Reply Ulla V. 27/06/2008 at 18:59

  Uha, uha Kerteminde den dejlige by!! Min svoger uddannede sig på højskolen da den stadig eksisterede, og derfor ved jeg, at der findes den allerskønneste keramiker i byen. (Måske var det noget for dig hvis rejsen også byder på en lille bytur ;0))

  Jeg drømmer stadig om hendes smukke skåle med gæs og deres vidunderlige fodaftryk…..

  God tur og hep-hep!

 • Reply Anne, Mandagspigen 27/06/2008 at 19:27

  jeg siger også uha om Kerteminde, husk Johannes Larsen museet, det er en af de bedre oplevelser…man spiser også ret godt i Kerteminde
  🙂

 • Reply Astrid 27/06/2008 at 19:59

  Jeg skal besøge familie i Kerteminde i næste weekend – det er altså en dejlig by! Jeg kiggede lige på overnatningen – det lyder nu heller ikke helt ueffen! Sådan en børneløs weekend kunne jeg da godt trænge til… 😉

 • Reply Inge 27/06/2008 at 20:49

  Hej Anne. Min kæreste og jeg overnattede på Naboløs for fire år siden, da vores forhold var helt nyt 🙂 Rigtig hyggeligt sted, med en utrolig rar værtinde. Det kan virkelig anbefales. Johannes Larsen museet er bestemt også et besøg værd. Man frydes over de pertentlige fugle, de salte vande og kigget ind i et sandt kunstnerhjem. Man fryser også noget ved at se billedserien til “Historien om en Moder” – som hænger i soveværelset!

 • Reply Britta S 27/06/2008 at 23:54

  Uh, jeg får helt hjemve! Boede i Kerteminde de 3 år jeg gik på seminariet. Kunne være jeg skulle se om ikke far og søn kunne lokkes til en lille tur i ferien. Der skulle ligge en rigtig god isbiks i Langegade, så jeg tror det lykkedes mig 😉

  God weekend!

 • Reply Hanne 28/06/2008 at 00:01

  Kan i to halvgamle og arbejdsomme mennesker have den dejligste tur ud i det blå og mon ikke både vejret og menuen er med jer. Du har selvfølgelig tjekket om der er garnbutikker eller loppemarkeder i nærheden :o)
  Måske får du også slappet af og kommer hjem frisk og frejdig efter en lang arbejdsuge, hvor du slet ikke har haft tid til dine gamle stakkels venner, som sidder her helt alene og savner jer en smule
  Knus fra Skægkær 🙂

 • Reply Anne 28/06/2008 at 06:46

  En keramiker er helt sikkert noget for mig, Ulla, mon ikke vi skal en enkelt tur til down-town Kerteminde?
  Jeg sender dine hep videre til de spillende, der vandt første kamp i aftes, 5-0 det var en god start 🙂

  VI regner med at få tid til sight seing, Anne, men lad os nu se, timerne ved banerne løber altid hurtigere, end man regner med.
  Men søndag skal der først spilles sent, så der må lægges lidt kulturelt ind der…

  Vi har ikke været særligt gode til at smutte afsted uden børn, Astrid, men de få gange vi har gjort det, der har vi bare nydt det SÅ meget.
  Denne gang er jo ikke helt uden børn, for det meste af tiden skal gå sammen med Laura og hendes fodbold, men der er tid til gode måltider alene og til lidt udflugtstid i morgen, vi glæder os.
  Book du bare et lille ophold et sted, der er garanteret nogen, der gerne nyde at forkæle jeres børn, mens i er væk…

  Tak for det, Inge, det er da rart at vide, at vi tager ned til et dejligt overnatningssted, det ville være så surt at komme til noget uhumsk!
  Johannes Larsen er selvskrevet til et lille visit…

  Jeg tror da også, at jeg må kigge på isbutik i Langegade, Britta 😉

  Prikker du lige lidt til den dårlige samvittighed der, Hanne 😉
  Jeg har ikke tjekket garnsteder, og jeg gør det heller ikke, jeg mangler INTET, i alle tilfælde ikke før jeg kommer til Fanø i næste uge 🙂
  Men ser jeg et loppemarked, så vær sikker på, at jeg kaster bilen ind til siden!!
  Også knus til jer…

 • Reply Ellen 28/06/2008 at 11:43

  God Weekend.
  Tillykke med den fine anmeldelse af din blog i Hendes verden på mandag.

 • Reply Frøken Solhat 28/06/2008 at 19:53

  God tur til jer Anne. Skal I ud på camping engang kan Bøgebjerg Camping nord for Kerteminde KRAFTIGT anbefales – der er den mest fantastiske udsigt og naturen og miljøet er helt “Morten Korcksk”. Den bed and breakfast ser “dyller”ud, med plads til lidt romantik ;0)

 • Reply Karin 29/06/2008 at 01:19

  Det var da en rigtig god ide! Lyder dejligt med sådan en kombineret heppe- og kærestertur, med lidt kultur og afslapning på programmet.

  Jeg håber at I får en rigtig hyggelig tur; Kerteminde er en charmerende lille by. Jeg kan da også anbefale jer at smide badetøjet i tasken for stranden er fin (og børnevenlig).

 • Reply Anne 29/06/2008 at 20:09

  Tak, Ellen, jeg blev noget nysgerrig, da jeg så din kommentar, for jeg vidste ikke noget om HV, men nu har jeg set det, og det er da søde ord SIfka har skrevet, dem glæder jeg mig over…

  Vi kørte forbi Bøgebjerg i aftes, Frk. Solhat, der så vidunderligt ud, måske en anden gang, selv om vi nu ikke er de store camping entusiaster, min gamle ømme ryg er mest til gode senge…

  Det var en herlig kombination, Karin, vi nød det hele, både de mange fodboldbørn og og så de stille timer i tosomhed.
  Badevejr blev det desværre ikke, overhovedet, det har vi til gode til en anden gang…

 • Reply Solveig 01/07/2008 at 21:22

  Tak til Inge og tak til Anne for de dejlige varme ord. Jeg er ” den søde værtinde”, som også lige får lyst til at skrive lidt på blog’en.
  Det er dejligt at høre, at så mange har lyst til at besøge os. I skal være så hjerteligt velkomne alle sammen. Måske skulle I lave sådan en rigtig tøsetur ? Vi har meget godt at byde på her i Kerteminde og omegn. der er også en skøn gårdbutik med hør-tøj ikke så langt herfra ( Rosenørn design)
  Er lige kommet ind fra en utrolig smuk sommeraften og det er næsten ikke til at gå i seng. Hele haven dufter af roser og lavendler. Jeg tror næsten i kan fornemme både det og solsortens aften sang………….

 • Reply Anne 01/07/2008 at 21:55

  Velkommen hertil, Solveig, hyggeligt at du også kan besøge mig, når jeg nu har nydt at besøge dig 🙂
  Det der med en tøse-tur, det var ikke så ringe en idé da, måske kunne vi køre Fyn rundt og finde gode garnbutikker og så komme tilbage til dig og sidde og strikke i morgenmads-stuen.
  Hvad siger du til at huse sådan en flok strikkende snakkende jyske kvinder…

 • Reply Solveig 09/07/2008 at 22:25

  Det ville jeg synes var rigtig hyggeligt.
  Måske har du hørt om eller kender Hjelholts Uldspinderi i Langå lidt syd for Nyborg. der kan man købe det dejligste garn og meget andet.
  Jeg har selv en fortid som “uldkone”
  I mange år havde jeg får på Naboløs, det var før vi fik en rigtig have. halvdelen af jorden var indhegnet og vi havde en masse dejlige får og lam. det var rigtig sjovt og gav både kød o, skind og uld, som jeg selv klippede af, sorterede og fik spundet hos Hjelholt. jeg strikkede og strikkede og strikkede og nåede aldrig til bunds i mit lager, så noget garnet solgte jeg til venner og kolleger.
  Men alting har sin tid og man skal jo videre i livet, så da vi på et tidspunkt ikke rigtig kunne spise vores egne dyr mere, blev jorden til grøntsagshave og fårene til turister. Turisterne har vi beholdt og grøntsagerne blev til roser, lavendler, hortensia m.m.
  Hvad mon det næste bliver ?

  Men tilbage til dit forslag. Du kan bare gå i gang med at arrangere en strikke-week, så skal jeg nok arrangere et besøg hos “hørdamen” og på uldspinderiet

  Jeg leder stadig efter en opskrift på en lavendelrangle, jeg har været inde på en anden blog, hvor én havde skrevet om det, men ikke fundet noget endnu. Du skulle vel ikke tilfældigvis vide, hvordan man fletter lavendler med silkebånd ?

 • Reply Lotte Mønster 07/12/2008 at 22:48

  For 2 år siden besøgte vi Kerteminde som er en dejlig by. Vi havde aldrig prøvet Bed & Breakfast men besluttede os for at prøve det. Det blev en meget posetiv oplevelse og vi har derfor efterfølgende selv oprettet http://www.egeborg.com med værelser på vores gård ved Skuldelev (Sjælland).

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.