Krea, Strik

TOSCANA…

11/01/2008

Anns projekt…
For en tid siden fik jeg en dejlig pakke fra Ann, som efter sin ferie i Danmark nu er vel tilbage i Canda.

Garnet har ligget øverst på min strikkekurv i stuen ovenpå, så jeg har kunnet kigge og tænke, når øjnene faldt på det, og nu tror jeg altså, at jeg er klar, klar til at strikke og knappe…

Jeg har som udgangspunkt gerne ville lave noget, hvor både garn og de smukke taks-knapper kom i spil, og ville også gerne ha’ lidt blade flettet ind for at følge op på garnet navn, Wine Country, det er trods alt lettere at strikke vin(blade), end det er at strikke et landområde.

Der er lavet en lille skitse nu, med en lille strikket halssag gravet frem fra hukommelsen som inspiration, jeg så den i Skals i sommer, og har tænkt på den ind imellem siden da. Jeg har ikke noget billede af den, men jeg tror såmænd, at jeg husker rigtigt…

Hulmønsteret er det samme som i Amy Singers smukke sjal, der er med i bogen No Sheep for You, det hedder Tuscany, og den del af Italien kan man vist også roligt kalde Wine Country, endda med en rigtig god smag i munden.

Jeg har strikket et par rapporter, og indtil videre ser det lovende ud, også selv om mønsteret selvfølgelig er lidt bumlet her inden opspænding.

Jeg må strikke lidt videre, så jeg kan forsøge at få det foldet om halsen og se, om det mon kan sidde ordenligt, uden at rulle helt sammen, hvis det bliver lukket med 3-4 knapper i den ene side.

Det er hyggeligt strik, dette her, garnet er fantastisk blødt og lækkert, og så varmer jeg mig også ved tanken om, at Ann har givet sig tid til at finde disse dejlige ting til mig…

Toscana…

You Might Also Like

15 Kommentarer

 • Reply Birgitte 11/01/2008 at 16:18

  Det ser skønt ud! – jeg har også haft kig på denne (http://www.pretendingsanity.com/knitting_iframe.php?id=26) halsvarmer – lidt i samme stil med knapper.

  Hvis jeg ikke tager meget fejl, er det stort set det samme mønster, der er i de berømte Embossed Leaves Socks (http://www.slagtenhelligko.dk/2007/10/15/embossed-leafs-socks/) – de er skønne at strikke, så det må halstørklædet også være 🙂

  God fornøjelse 🙂

 • Reply Ann 11/01/2008 at 16:43

  Hej Anne,
  hvor hyggeligt at taende computeren her til morgen og se garnet igen. Det glaeder mig at du har fundet en ide hvor du kan bruge baade garn og knapper. I begyndelsen af Marts er der en stor Fiberfest ,som de kalder det her, i vores omraade og Indigo Moon er en af deltagerne, saa naar du er faerdig med dit projekt send mig et billede og jeg vil vise Trish hvad du fik ud af det, jeg ved hun vil blive glad for at se det. Jeg er sikker paa at jeg vil blive fristet igen og drage hjem med noget af hendes garn!!!Hun har en ny serie kaldet Vancouver silk yarns, lyder fantastisk.
  Faktisk er det meget passende at du bruger et Amy Singer moenster, hun er canadier.
  Rart at hoere at du har det bedre.
  Ann i Vancouver

 • Reply Anne( den tredie,fjerde eller hvad nr. det nu ka bli´) 11/01/2008 at 16:54

  Glæder mig til at følge projektet, det ser spændende ud…og ja, det er altid godt at komme tilbage til jobbet…heldigvis.

 • Reply Ella 11/01/2008 at 17:07

  Det er helt utrolig smuk farve- – det er lige mine farver – og udsat for dine eventyrlige tryllefingre, bliver det jo helt fantastisk, Anne – jeg glæder mig til at se det.

 • Reply Hanne (garn igen) 11/01/2008 at 19:23

  Hej Anne
  Det er nok Cat Kahrs strikkede halsklud du har tænkt på 🙂 Der er et billede på min blog fra den 8. juli 2007 af dem, men du kan jo sagtens selv 🙂

 • Reply Sifka 11/01/2008 at 22:12

  En halsdimmer noget lignende har jeg også lavet, og jeg er så glad for den. Den er nemlig lidt mere kraveagtigt og derfor mere anvendelig indendøre end de små lune strikkede klude.

  Det ser ud til at blive et smukt resultat, som altid:)

 • Reply Hanne C 12/01/2008 at 08:51

  Det er første gang jeg besøger din blog, det ser spændende ud, især er jeg vild med dit strik.
  Glæder mig til at kikke forbi igen

 • Reply Anne 12/01/2008 at 11:56

  Ja, den er også cool, Birgitte, den har jeg kigget på.
  Mønsteret her er lynhurtigt lært, og det går der ud af, så inden weekenden er omme, så har jeg endnu en halsting…

  Jeg skal sende dig et billede, Ann, og du skal vide, at jeg i den grad nyder det bløde dejlige garn…

  Det tegner godt, Anne, det ser ud til at blive som jeg havde forestillet mig, og ja, det var så dejligt at se alle børnene igen!

  🙂 Ella, ja det er lige din farver, er det, og hvis du er heldig, så er der måske garn nok til 2…

  Det var det da nok, Hanne, jeg fortsætte bare lige efter egen plan, den ser heldigvis ud til at holde.
  Har du computer med i sommerhus??

  Jeg går nu gerne med de små klude indenfor, Sifka, ja også de store, jeg er noget sart i min kokke-slidte nakke og har det bedst, hvis jeg er helt varm der.
  Men jeg tror også, at denne her bliver god.
  Og tak for de søde ord 🙂

  Jamen så velkommen da, Hanne C., det glæder mig at du har lyst til at komme igen…

 • Reply Linda 12/01/2008 at 12:41

  Neej hvor er det smukt det garn! Glæder mig til at se det færdige resultat.
  kh Linda

 • Reply Ella 12/01/2008 at 12:44

  Åhhhh, gid der var, Anne – suuuukkkkk 🙂

 • Reply Anne 12/01/2008 at 13:09

  Ja, og ikke nok med at det er smukt, Linda, det er også så skønt at strikke med, blødt og elastisk.

  Vi må se, Ella 😉

 • Reply Mette 12/01/2008 at 14:54

  Toscana…! Det minder mig om, at sommerferien er bestilt. Håber snart at kontrakten er i postkassen.

 • Reply Hanne (garn igen) 12/01/2008 at 17:55

  Hej Anne
  Selvfølgelig har vi pc i sommerhuset……… der var en far, der blev lidt blød…..
  Jeg har været i den mest hyggelige gårdbutik i dag…2 gange, for jeg blev inviteret hjem til garndamen efter lukketid 🙂
  -det må du høre om senere…

 • Reply Birgit 01/03/2008 at 09:59

  Hey.
  Jeg kan læse af kommentarerne ovenfor at I er på jagt efter samme model som jeg, den der hals-dims. Jeg har set “halsdimsen” i Sigge P i Århus, og det var en model af Cat Kahr. Det, der har forfulgt mig er hvordan zigzagmønsteret er strikket. Er der nogen, der har kommentarer til det? Eller er der nogen der kan fortælle mig hvad “Hanne’s” blog hedder. -Hun skriver at hun har et billede af “halsdimsen, hvilket jeg jo RIGTIG gerne vil se.
  Glæder mig meget til at høre fra nogen af jer!

 • Reply Birgit 01/03/2008 at 09:59

  Man kan skrive til mig på hurlumhey@gmail.com

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.