Husdyr

SELSKAB…

26/01/2008

Bella…
Bella har her på sin halv-gamle dage tillagt sig en ny stil og nye vaner, “Jo-tættere-jo-bedre” kunne man måske kalde den nye livsstil.

Hun har altid været en kat på den helt katte-agtige måde, reserveret og kun selskabelig, når det passede ind i hendes kram, hvilket var ganske sjældent. Hun kunne skride gennem rummene uden at værdige os så meget som et hånligt lille blik, hun knejsede med hovedet og hendes lange antennehale stod sitrende lige op i vejret.

Hun styrede vores andre dyr med hård pote, hun var øverst på rangstigen og hendes mindste skulen eller strubelyd sendte Nugga og Aja på hurtig retræte.

Hendes udendørs kongedømme strakte sig langt ned af gaderne omkring huset, og vi har ind imellem været vidne til nogle drabelige kampe, som hun altid endte med at vinde…

Men sådan er det ikke mere, et eller andet er sket, og nu har Aja, som er Bella egen killing, meget tydeligt overtaget eller tilranet sig pladsen på tronen, og det har Bella åbenbart affundet sig med.

Måske gider hun ikke kæmpe, måske har hun fundet ud af, at det i virkeligheden er meget mere hyggeligt at være kælekat end hovmodig hersker.

Hun følger mig rundt i huset, meget snakkende og temmelig påtrængende, hun ligger på armlænet, når jeg sidder i sofaen og strikker, hun sidder i vindueskarmen i køkkenet, når jeg laver mad, hun ligger på musemåtten, når jeg sidder ved computeren og om natten sover hun gerne på min ryg eller endda på min hofte, hvis jeg tillader mig at vende mig om på siden.

Jeg hygger mig meget med hende, min grå tro følgesvend, der for øvrigt også er mor til Ellas Malou, vi nyder vores stille stunder her ved skrivebordet, og så lader vi Aja tage sig af al hvæseriet og blærerøvsattituderne, vi er sgi blevet for gamle til den slags, Bella og jeg…

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply Elisabeth 26/01/2008 at 09:39

  Alt til sin tid. Livet er foranderlig og har ulike faser. Også i katteverden. He he..
  Heldig er du som har en slik søt pusevenn!
  Fortsatt god lørdag.
  Mvh
  Elisabeth

 • Reply Elisabeth 26/01/2008 at 09:40

  Oj, her ble jeg visst litt for ivrig..

 • Reply Trine 26/01/2008 at 09:43

  Det lyder fuldstændigt som min kat, bortset fra at Line (min kat) ikke sover hos mig. Kun når jeg er syg, men så er hun der også hele tiden.

 • Reply Anne 26/01/2008 at 10:07

  Ja, det er faktisk rigtigt hyggeligt at hun ligger lige her og flyder, undtagen når hun kommer til at lægge sig op over tastaturen, det giver altså underlige stavelser 😉
  Også god lørdag til dig, Elisabeth, jeg har lige slettet den ene af dine kommentarer, der kom to af samme…

  Når jeg er syg, Trine, så har jeg 30 kilo Retriever til at “passe” mig 🙂
  Og velkommen til…

 • Reply Helle K. 26/01/2008 at 10:22

  Hvor skægt – jeg har lige lagt an til et lignende indlæg om min kat …

 • Reply Hanne (som har købt garn igen) 26/01/2008 at 16:35

  Der er noget healende ved en kat, som spinder….og så er det da også fed hygge med en varm kat i fodenden…. Mio kommer af og til op, men han har en træls tendens til liige at skulle gnide sig kælent op af mit hoved, for så til sidst lige at vende bagen til og så er hyggen lidt lunken!!!!!!

 • Reply Angelika 26/01/2008 at 17:12

  En kat der ligger paa en MUSE-maatte… hvad mon det betyder 😉
  kh
  Angelika

 • Reply Susanne i Silkeborg 26/01/2008 at 19:43

  Uhh – vi kender alt til katte der gerne vil være med overalt :o)
  Jeg synes nogle gange at det kan være lidt svært at have Hannibal med ved pc’en…. han fylder lidt mere end der er plads til :o)

  Fed Thorpe du har fået lavet – det var jo så’n en brormand sku’ ha’ haft i julegave !!
  Kh
  Susanne

 • Reply kagekonen 26/01/2008 at 20:01

  hvor er det sjovt… vores 9 år gamle hunkat har også altid været sin egen og ikke særlig social. Forleden tog jeg mig I at skælde hende ud, fordi hun lagde sig på køkkengulvet lige foran/bagved mine fødder, så jeg var ved at træde på hende hele tiden, om aftenen spurgte husbonden om ikke jeg synes, at hun var blevet lidt “påtrængende” på den hyggelige måde, for hun havde faktisk tilbragt hele eftermiddagen ved/på tastaturet mens han sad ved computeren. Så måske bliver katte sociale med alderen mens vi andre bare bliver sære 😉

 • Reply Anne( den tredie,fjerde eller hvad nr. det nu ka bli´) 26/01/2008 at 20:09

  hos mig sker der lidt det samme som hos kagekonen, vores reserverede kat er pludselig blevet meget nærgående, dejligt men underligt.:-)

 • Reply Bettina 26/01/2008 at 23:39

  Det er jo en ganske typisk hunkat, du der beskriver. :o) Vores hunkatte har osse altid været sådan…meget egne, meget “hysteriske” på en ok måde…mens vores (altid kastrerede, vi er jo gode ved vores dyr! *s*) hankatte har været luuuuddovne og hyggedyr.
  Men jeg er nu ok tilfreds med, at vores Arthur ikke slænger sig på computerbordet, for 12-14 kilo Maine Coon-hankat kan mase ALLE tasterne på tastaturet ned på en gang…længe. :o)

 • Reply Anne 27/01/2008 at 15:14

  Så lærte jeg noget nyt om katte 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.