For hjerte og sjæl, Skoleliv

SPIL-DANSK-DAG…

25/10/2007

Sensommerrose…

Høstanemone…

Æbler lyser rødt på træernes grene,

høsten går ind.

Går igennem skoven ganske alene,

stille i sind.

Gyldne farver og sensommerbrise

fylder hjertet med vemodig musik –

går og nynner en sensommervise

fjernt fra byens larmene trafik.

Sommerbrisen danner krusning på søen,

mystisk og sort.

Stæreflokke svæver højt over øen –

snart ta’r de bort.

Gyldne farver og…

Duft af brænderøg blandt brunlige bregner,

blåsorte bær.

Stille summen mellem blade, som blegner –

aft’nen er nær.

Gyldne farver…

Modne rønnebær bag dybgrønne grene

rødt titter frem.

Går igennem skoven ganske alene –

snart må jeg hjem!

Gyldne farver og sensommerbrise

fylder hjertet med vemodig musik-

går og nynner en sensommervise

fjernt fra byens larmende trafik.

Også på vores skole har vi i dag sunget dansk, alle 320 elever samledes i aulaen og med god støtte fra lærer-orkesteret sang vi os igennem 3 smukke danske sange.

Jeg fik kuldegysning, da jeg stod der i børnemylderet og hørte deres stemmer synge om den vemodige musik, deres stemmer der løftede sangen op og afsted, rene klare stemmer, det gjorde mig varm og rørt indeni…

Sensommervisen ovenfor er en af mine yndlings, men i virkeligheden findes der jo så mange smukke danske sange, at vi burde give os tiden til at synge mindst 2 af dem hver eneste dag.

I aften er der, i anledning af “Spil-dansk-dagen” et rigtigt hyggeligt arrangement oppe i byens lille kulturhus, jeg ville elske at tage pigerne ved hånden og synge igennem et par timer; sådan bliver det desværre ikke, for et langt aftenmøde venter.

Måske får vi lov at starte med en enkelt lille sang, og hvis ikke, så må jeg varme mig ved tanken om, hvor skønt det lød, da vi i morges sluttede af med Joanna, en sang som også børnene på vores skole er vilde med, og som altid afsynge meget meget HØJT…

Forfald…

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply Charlotte Illum Larsen 25/10/2007 at 15:23

  Jeg elsker den sensommervise.. melodien er bare så god og.. sensommeragtig.. fuld af vemod – men også løfter om en lysere tid..

 • Reply Julia 25/10/2007 at 15:53

  Jeg elsker også de skæve toner i den sang, jeg synger tit og ofte og en af dem jeg nyder mest at synge er den. *S* Jeg husker endda første gang jeg hørte den, da gav det mig kuldegysninger på armene og jeg anstrængte mig for hurtigt at lære både tekst og melodi udenad.

  Tak for et lyspunkt på en lang dag, Anne. *S*

 • Reply Liselotte 25/10/2007 at 19:37

  Det lyder til at have været en skøn dag. Jeg kunne have undt jer en lignende aften også, men når det nu ikke skal være, så håber jeg, at du alligevel får hygget en smule og grint meget 🙂

 • Reply Dorte Nielsen 25/10/2007 at 19:41

  God aften Anne.
  Er lige kommet hjem efter en omgang skole-hjem samtaler… Sådan er det jo at være lærer. Bliver nødt til at fortælle, at også jeg i dag har stået midt i et børnekor og sunget denne idunderlige sensommer sang. hver torsdag har vi hold-dansk i vores 3 3. klasser og hver gang starter vi med et par gode danske sange . Det er bare så dejligt. Jeg vil nu sætte mig, tage en kop te og strikke lidt.
  Dorte

 • Reply Bodil 25/10/2007 at 20:45

  Den sang synger de også til morgensang på min datters skole, og jeg sang den selv som barn i skolekor – dejligt at blive mindet om den!

 • Reply Laila 25/10/2007 at 23:06

  Sangen kender jeg desværre ikke men klumpen i halsen og trangen til, at trille en tåre, når jeg hver tirsdag fomiddag står i gymnastiksalen og hører alle ungerne synge kender jeg alt til.. Det gys glæder jeg mig altid til!

 • Reply Sifka 26/10/2007 at 07:39

  Det var et ualmindligt dejligt billede. Vinter og vemod. Meget rørende.

 • Reply Anne 26/10/2007 at 08:44

  Jeg fik grinet, Liselotte, og vi blev også lidt klogere på vores team-struktur, men en aften i sofaen havde nu heller ikke været det værste 🙂

  Jeg fornemmer, at jeg ikke er den eneste, der får lidt våde øjne, når der synges i selskab med børn!
  Sangen her er noget af det smukkeste, og som du siger, Julia, så er det alle de skæve små drej melodien ta’r, der gør den så vidunderlig.

  Jeg ved ikke om man kan finde et sted på nettet, hvor man kan høre den; måske findes den derude, der er så meget…

 • Reply Sifka 26/10/2007 at 19:16

  Jeg kan altså godt stave til ualmindeligt:)

 • Reply sidsel_._ 28/10/2007 at 16:07

  tak for den smukke sang – havde helt glemt hvor meget jeg holder af den – og skal vist lige ha´genopfrisket melodien – selvom jeg har synget den hele weekenden allerede .)

 • Reply kamilla 07/11/2007 at 15:39

  Den er rigtig god og vi synger den også ovre på min skole.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.