Strik

KLIKKE-DE-KLAK…

21/10/2007

Linus udsnit…

Der har været godt gang i strikkepindene i det svenske, siddende ved bordet i det store varme køkken med udsigt til sø og skov, er der røget en del meter uld igennem mine fingre.

Linus er blevet færdig, den er blevet så fin, og om en opskyldnings- og knappemonteringstid, så er den klar til Frederikke, der kan lyse op i efterårsvejret med striber i forskellige retninger.

Trøjen måtte ha’ et lille uldtilskud fra Hannes gemmere, jeg manglede grønt garn til 6 tynde striber, og kunne alligevel ikke bære at strikke dem i en anden farve, som jeg ellers havde truet med, så det lunede, at der kunne findes 8 meter af samme farvenummer.

Færdig Linus…

Som sædvanlig har det været en fornøjelse at strikke en Falkenberg-ting, der er aldrig noget at komme efter i hendes opskrifter, alt passer perfekt og er så let at gå til, Hurra for det, for der er masser af andre opskrifter, hvor man selv må gætte sig frem…

Morfar…

En lille morfarvest er det også blevet til, opskriften er fra Britta Wilferts “Spirrevipstrik og herlig hækling”, som Hanne og jeg har købt til deling. Der er udemærkede designs i, men den når slet ikke op på siden af “Hønsefødder og Gulerødder”.

Der mangler lidt finish på Wilferts modeller, synes jeg, men man kan selvfølgelig selv tilføje, og det har jeg gjort på vesten, hvor både halsudskæring og ærmegab er blevet pyntet med en lille retrille, det har givet et meget mere færdigt look…

img_7028.jpg

Garnet er Rhythm fra JoJoLand, ankommet her på adressen engang i foråret, det er en fornøjelse at strikke med, og passer da perfekt til denne lille drengevest, synes jeg.

Jeg har ikke syet begge skuldre sammen endnu, har lidt svært ved at vurdere, om en et-årigs hoved kan komme igennem uden alt for meget asen og masen, så Anton-manden må komme forbi til en test, inden det bliver besluttet om det er med knapper på skulderen eller ej, jeg kan bedst li’ ej…

Udsnit morfar…

You Might Also Like

17 Kommentarer

 • Reply britt 21/10/2007 at 10:10

  Velkommen tilbage, Anne!
  Din Linus er ganske enkelt fantastisk – farverne er SÅ smukke sammen!
  Jeg er helt og aldeles enig med dig i din vurdering af Spirrevipstrik. Der er fine modeller her og der – men efter min mening for meget tykt strik – og nej, den når ikke Hønsefødder & Gulerødder til sokkeholderne.
  Din vest har du lavet flot – garn og model passer perfekt sammen! Meeeen jeg tror du ender med knapper på skuldrene. De små har meeeget større hoveder end man tror…
  KH Britt

 • Reply Dorte Nielsen 21/10/2007 at 10:37

  Velkommen tilbage, hvis jeg ikke lige har fået det skrevet før…
  Om knapper eller ej, Carlas hoved måler i dag 46 cm. 14½ måned gammel. til håndarbejdsmessen i Roskilde så jeg modellerne til spirevip strik på Wilferts stand. jeg vil give Britt ret, mange modeller i tyk strik og ikke den store opfindsomhed. klart der skal være en pæn afslutning på hals og ærmer.
  Dorte :o)

 • Reply Mette 21/10/2007 at 10:38

  Fin, farveglad Linus – den må jeg også lave på et tidspunkt…. Vesten er skøn, farverne er jeg helt vild med. Velkommen hjem, vi har stadig ferie, Anne, husk det. Dagen i dag skal gøres god og lang.

 • Reply Mette 21/10/2007 at 10:40

  Fin, farveglad Linus – den kan kun vække glæde. Jeg må også strikke den, engang….. Vesten er skøn, ikke mindst farverne. Dejlig børnestrik som du er så god til at glædet andre med. Velkommen hjem forøvrigt! Husk at vi stadig har ferie, Anne, dagen i dag skal være god og rigtig lang!

 • Reply Mette 21/10/2007 at 10:41

  …beklager p.g.a. forskellige fejlmeddelser troede jeg ikke, at min kommentar gik igennem!

 • Reply Marie-Louise 21/10/2007 at 11:07

  To skønne striks du har gjort der Anne og velkommen hjem. Jeg er misundelig på dig:-) Vi nåede aldrig til det svenske pga. sygdom i hjemmet (heldigvis har vi jo så rig mulighed for at tage afsted en anden gang). Håber i havde en skøn tur.
  KH.
  Marie-Louise

 • Reply Karen S 21/10/2007 at 12:20

  Velkommen tilbage til det danske, selvom jeg sagtens kan forstå, at du trænger til længere tid udenlands 😉 Jeg håber dog, at det går alligvel!
  Det er nogle dejlige stykker strik, du har begået! Nu må jeg altså også snart strikke Linus! Det kan jeg mærke… desværre mangler jeg lige at spinde garnet færdigt først…

  Kh Karen S

 • Reply Anne 21/10/2007 at 13:04

  Vi er enige om Wilfert, og også om størrelsen på småbørns hoveder, jeg synes bare bedre om vesten uden knapper 😉
  Intet blivet besluttet før Anton har prøvet…

  Jeg er SÅ tilfreds med Linus, og glæder mig til at se Frederikke med det, det er skønne farver og ja, jeg kan nu så godt li’ Falkenbergs retrillede ting, både til store og små.
  Til jer, der har planer om Linus, glæd jer!!

  Jeg vil nyde dagen, Mette, man kan alt for hurtigt komme til at bruge den på at irriteres over, at ugen gik for hurtigt, jeg vil trække dagen lang og tillade mig at nyde nuet.

  Øv, Marie-Louise, jeg håber i er raske igen!
  Jeg er vildt misundelig på alle jer, der bor tæt nok på Sverige til at det er fornuftigt at ha’ feriebolig der, vi bor simpelthen for langt væk. Men vi har en aftale om, at når vi engang ikke skal arbejde så meget mere, ja så skal vi ha’ os et tilbagetrækningssted der oppe, om 20 år eller sådan…

 • Reply Hanne 21/10/2007 at 13:21

  Den er bare blevet så flot, den vest. Meget smukkere i det garn end i humlebi-farver 🙂
  Linus er perfekt….gem den dog til de børnebørn……..

 • Reply Anne (den anden af slagsen) 21/10/2007 at 13:43

  Hvor er din Linus dog sød. Jeg har den liggende klar her, skal bare lige ha’ besluttet mig til farverne, men helt klart noget rigtig pigefarvede.

  Den lille vest, den er jeg ret vild med, de´n er retro på den rigtige måde. I like!

 • Reply helle 21/10/2007 at 16:56

  Velkommen hjem igen:-) Linus er kæk og lækker og vesten er jeg vild med…men jeg kan forstå at jeg ikke behøver købe bogen!!

  Kh Helle

 • Reply Anne 21/10/2007 at 17:35

  Selvfølgelig skal du ha’ pigefarver, Anne, i hobetal, Linus ville nu også gøre sig godt i noget orange-rødt-pink-noget!

  Vesten er super-cool, jeg pønser allerede på flere!!

  Men bogen, den skal du ikke købe, Helle, slet ikke når jeg ved hvor meget du sætter pris på godt og gennemarbejdet håndværk.

 • Reply Sanne 21/10/2007 at 21:03

  Hej Anne

  Her et indlæg fra en nyankommen i Blogland. Jeg har først for nyligt opdaget, hvor mange dejlige blogs, jeg kan besøge, og du røg hurtigt ind under fanebladet foretrukne.

  Jeg kan som mange andre ikke stå for Linus-modellen, tror du den ville være for svær for en glad amatør? Jeg kan ikke lige greje, hvad man gør, der hvor striberne “skifter retning”. Jeg har hidtil gjort det mest i sjaler på stor pind, men er nu begyndt at strikke i mere fint garn.
  Jeg kan lige forestille mig, hvor fantastisk min yngste ville se ud i sådan en sag. Selvom han nok ville være lidt ældre efter endt strikning…

  Hilsner fra Sanne

 • Reply Tone H 21/10/2007 at 22:00

  Men hvordan gikk det med Cobblestone? Eller skal jeg la være å spørre?!

 • Reply Anne 21/10/2007 at 23:15

  Velkommen til, Sanne, og så er jeg da fornøjet over at ha’ fået plads hos de foretrukne 🙂

  Linus kan du sagtens strikke, det skønne ved Falkenbergs modeller er, at man kan følge opskriften linie for linie og så ende op med et lækkert resultat.

  “Hjørnerne” på denne model laves ved hjælp af simple indtagninger, altså man starter ud med en hel masse masker og tager så ind der i hjørnerne og ender med at ha’ de masker man skal bruge til ærmet, smart ikk’…

  Spørg du bare, Tone, for jeg er nemlig nået rigtigt langt på Cobblestone, jeg er helt oppe i det øverste stykke med forkortede omgange og indtagninger!!
  Det havde du nok ikke regnet med 😉
  Fotos følger i morgen…

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » VÅRGRØNT BABYSTRIK… 11/03/2008 at 11:28

  […] har været i skuffen og fundet uld, og ville egentlig ha’ strikket en Linus, men den mindste størrelse er alt for stor til sådan en lille nyfødt en, så det bliver […]

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » EN POSEFULD LINUS… 19/03/2008 at 11:08

  […] til mig selv, jeg vil skule lidt til de hengemte projekter i kurven, og så vil jeg starte endnu en Linus op, for Silas har jo en storesøster, der vel også skal ha’ lidt hjemmenørklet med i […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.